Chiar dacă alegerea sa a fost invalidată de instanță, Bogdan Davidescu a anunțat că va candida din nou la Primăria Șotrile

Politică (Categoria articolului)

Ceea ce se întâmplă la Șotrile este nu numai de domeniul incredibilului, dar arată și extrem de gravele lacune ale unei legislații din domeniul juridic, concepută uneori de oameni care nu au nimic în comun cu practica legislativă. Bogdan Davidescu a anunțat pe contul său de Facebook (vezi foto) că va candida din nou la funcția de primar și la viitoarele alegeri locale, care vor fi organizate după ce instanța a invalidat alegerea sa în funcție! Și are dreptul să candideze, însă nu are dreptul... de a fi ales.

Vă reamintim că Bogdan Davidescu, primar al comunei Șotrile, a fost condamnat în toamna anului 2019 la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru pornografie infantilă, decizia fiind definitivă. De altfel, la scurt timp, acesta și-a pierdut mandatul de primar, Prefectura constatând încetarea de drept a mandatului după ce condamnarea a rămas definitivă. O primă hibă legislativă a apărut încă de atunci: deși îi încetase de drept mandatul de primar, Davidescu a devenit consilierul personal al viceprimarului cu atribuții de primar, de facto el conducând în continuare Primăria Șotrile.
Au urmat alegerile locale din 27 septembrie. Bogdan Davidescu a candidat ca independent, susținut de PSD, Biroul Electoral i-a validat candidatura, pentru că omul avea dreptul să candideze și a fost ales cu 41,22%. Instanța i-a invalidat alegerea, pentru că omul nu are dreptul de a fi ales, decizia fiind una definitivă, ceea ce înseamnă că se vor organiza noi alegeri pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Joi seara, pe contul său de Facebook, Bogdan Davidescu a postat următorul anunț: ”Dragi cetățeni, dragi prieteni! În urma alegerilor care au avut loc în data de 27 septembrie, am fost ales primarul comunei Șotrile. Candidatura a fost aprobată, dar invalidată de către un judecător ”drept” neținând cont de opinia dvs. În urma acestei hotărâri vor avea loc noi alegeri locale și vă anunț pe această cale că voi candida încă o dată cu încrederea că voi avea din nou susținerea dvs. Vă mulțumesc și împreună, ca de multe alte ori, vom învinge!” 
Ce e de făcut din punct de vedere juridic într-o astfel de situație? La fel ca și în cazul validării candidaturii sale pentru alegerile din 27 septembrie, nimeni nu poate interzice unui om să candideze! Chiar dacă acesta nu are dreptul de a fi ales! Este un paradox legislativ și pare că nimeni nu poate face nimic. Și până la urmă, în felul acesta vom avea alegeri pentru funcția de primar al comunei Șotrile în fiecare trimestru. Și cine plătește organizarea acestor alegeri?!

3145 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

271 vizualizari
27 nov. 2020 06:30

"Somăm PNL să înceteze atacurile mizerabile la adresa candidaților PSD Prahova!"

(P) Social-democrații prahoveni consideră că liberalii își acoperă disperarea prin atacuri la adresa principalilor adversari politici, motivul fiind acela că reprezentanții PNL "simt că șansele lor de a câștiga alegerile din 6 decembrie au scăzut considerabil".

1661 vizualizari
24 nov. 2020 20:45

Partidul Ecologist Român propune taxe, impozite și TVA 0 pentru produsele bio 100% românești

(P) Partidul Ecologist Român vine în fața electoratului la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 cu mai multe proiecte de mare valoare, proiecte care ar putea contribui la un nivel de viață mai bun, pentru fiecare dintre noi. Un astfel de proiect este ”Produse bio 100% românești”.

Alte stiri recente

212 vizualizari
27 nov. 2020 17:58

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 noiemrbrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1083 vizualizari
27 nov. 2020 06:20

O mare parte a Cartierului Muscel din Câmpina nu va avea energie electrică timp de mai multe ore, pe 3 și 4 decembrie 2020

Societatea Electrica (SDEE Muntenia Nord) va întrerupe furnizarea energiei electrice în Cartierul Muscel din municipiul Câmpina joi - 3 decembrie și vineri - 4 decembrie, în intervalul orar 9.30-14.30. Joi, vor fi afectați de această întrerupere câmpinenii care locuiesc pe străzile Muscelului, Libertății și Fântânii, iar vineri, locuitorii de pe străzile Ion Heliade Rădulescu, Poieniței și Anotimpului.