Chiar dacă alegerea sa a fost invalidată de instanță, Bogdan Davidescu a anunțat că va candida din nou la Primăria Șotrile

Politică (Categoria articolului)

Ceea ce se întâmplă la Șotrile este nu numai de domeniul incredibilului, dar arată și extrem de gravele lacune ale unei legislații din domeniul juridic, concepută uneori de oameni care nu au nimic în comun cu practica legislativă. Bogdan Davidescu a anunțat pe contul său de Facebook (vezi foto) că va candida din nou la funcția de primar și la viitoarele alegeri locale, care vor fi organizate după ce instanța a invalidat alegerea sa în funcție! Și are dreptul să candideze, însă nu are dreptul... de a fi ales.

Vă reamintim că Bogdan Davidescu, primar al comunei Șotrile, a fost condamnat în toamna anului 2019 la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru pornografie infantilă, decizia fiind definitivă. De altfel, la scurt timp, acesta și-a pierdut mandatul de primar, Prefectura constatând încetarea de drept a mandatului după ce condamnarea a rămas definitivă. O primă hibă legislativă a apărut încă de atunci: deși îi încetase de drept mandatul de primar, Davidescu a devenit consilierul personal al viceprimarului cu atribuții de primar, de facto el conducând în continuare Primăria Șotrile.
Au urmat alegerile locale din 27 septembrie. Bogdan Davidescu a candidat ca independent, susținut de PSD, Biroul Electoral i-a validat candidatura, pentru că omul avea dreptul să candideze și a fost ales cu 41,22%. Instanța i-a invalidat alegerea, pentru că omul nu are dreptul de a fi ales, decizia fiind una definitivă, ceea ce înseamnă că se vor organiza noi alegeri pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Joi seara, pe contul său de Facebook, Bogdan Davidescu a postat următorul anunț: ”Dragi cetățeni, dragi prieteni! În urma alegerilor care au avut loc în data de 27 septembrie, am fost ales primarul comunei Șotrile. Candidatura a fost aprobată, dar invalidată de către un judecător ”drept” neținând cont de opinia dvs. În urma acestei hotărâri vor avea loc noi alegeri locale și vă anunț pe această cale că voi candida încă o dată cu încrederea că voi avea din nou susținerea dvs. Vă mulțumesc și împreună, ca de multe alte ori, vom învinge!” 
Ce e de făcut din punct de vedere juridic într-o astfel de situație? La fel ca și în cazul validării candidaturii sale pentru alegerile din 27 septembrie, nimeni nu poate interzice unui om să candideze! Chiar dacă acesta nu are dreptul de a fi ales! Este un paradox legislativ și pare că nimeni nu poate face nimic. Și până la urmă, în felul acesta vom avea alegeri pentru funcția de primar al comunei Șotrile în fiecare trimestru. Și cine plătește organizarea acestor alegeri?!

3667 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cojocaru Ion 19.06.2021 11:29 Buna ziua. El nu are nici o vină .Vinovați sunt cei care votează asemenea persoane. Dar mai vinovat este statul român care tolerează toate infracțiunile și pe toți infractorii. Trebuie urgent desființată / eliminată noțiunea de ,,condamnare cu suspendare". Să rămână simplu, condamnare cu executare imediată ! Inceperea condamnării sa fie aplicata in 24 ore de la data sentinței. Iar pentru a nu mai pleca din țară înaintea sentinței, sa fie aplicat ordin de interzicere părăsire țară pe toata durata procesului. Și recuperarea imediată, în maxim 30 de zile a prejudiciului/bunurilor obținute ilegal. CCR trebuie desființată urgent! Simplu si eficient.

Politică

3120 vizualizari
18 iun. 2021 22:56

Drept la replică referitor la articolul "Punctul de vedere al Prefecturii Prahova cu privire la situația consilierului câmpinean Cezar Grama, exclus din Partidul Verde"

3 comentarii

Consilierul local Cezar Grama ne-a transmis un drept la replică la articolul "Punctul de vedere al Prefecturii Prahova cu privire la situația consilierului câmpinean Cezar Grama, exclus din Partidul Verde", publicat de Câmpinatv.ro în data de 16 iunie 2021.

3211 vizualizari
16 iun. 2021 22:11

Punctul de vedere al Prefecturii Prahova cu privire la situația consilierului câmpinean Cezar Grama, exclus din Partidul Verde

Ceea ce se întâmplă la nivelul Consiliului Local Câmpina, în prezent, este o situație fără precedent. Lucrurile păreau extrem de clare. Consilierul local Cezar Grama a fost exclus din Partidul Verde, a solicitat în instanță anularea hotărârii prin care a fost exclus din partid, Tribunalul București i-a cerut să arate motivele de drept pe care își întemeiază cererea și să plătească o taxă de timbru de 200 lei. Cezar Grama a depus la dosar dovada achitării taxei de timbru de 20 de lei și nu 200 lei, așa cum i-a fost pus în vedere prin rezoluție de către judecător. Prin urmare, judecătorul Camerei de Consiliu a dispus anularea cererii de chemare în judecată formulată de Cezar Grama împotriva Partidului Verde, iar acesta nu a mai depus o cerere de reexaminare în termenul de 15 zile pe care îl avea la dispoziție.

Alte stiri recente

3 vizualizari
23 iun. 2021 21:30

Ceremonia de absolvire a promoției 2021 a Școlii Sanitare ”Dr. Dinu” Câmpina

După ce și-a desfășurat online cea mai mare parte a cursurilor din ultimul an de învățământ, Școala Sanitară ”Dr. Dinu” din Câmpina a organizat ceremonia de absolvire într-un cadru inedit, în aer liber, în superbul Parc Soceram de pe platoul Muscel.

2905 vizualizari
23 iun. 2021 12:56

Accident pe DN1. Două mașini s-au ciocnit pe sensul Ploiești - Câmpina

UPDATE - Conform purtătorului de cuvânt al IJP Prahova, în accident au fost implicate un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani și un altul condus de un bărbat de 46 de ani. Conducătorul auto în vârstă de 46 de ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto de 44 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultat negativ. Se efectuează cercetări în vederea stabilirii circumstanțelor și cauzelor producerii evenimentului rutier.

Pe DN1, la km 80+500, în apropiere de Paralela 45, pe raza localității Băicoi, a avut loc un accident de circulație.