Chiar dacă alegerea sa a fost invalidată de instanță, Bogdan Davidescu a anunțat că va candida din nou la Primăria Șotrile

Politică (Categoria articolului)

Ceea ce se întâmplă la Șotrile este nu numai de domeniul incredibilului, dar arată și extrem de gravele lacune ale unei legislații din domeniul juridic, concepută uneori de oameni care nu au nimic în comun cu practica legislativă. Bogdan Davidescu a anunțat pe contul său de Facebook (vezi foto) că va candida din nou la funcția de primar și la viitoarele alegeri locale, care vor fi organizate după ce instanța a invalidat alegerea sa în funcție! Și are dreptul să candideze, însă nu are dreptul... de a fi ales.

Vă reamintim că Bogdan Davidescu, primar al comunei Șotrile, a fost condamnat în toamna anului 2019 la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru pornografie infantilă, decizia fiind definitivă. De altfel, la scurt timp, acesta și-a pierdut mandatul de primar, Prefectura constatând încetarea de drept a mandatului după ce condamnarea a rămas definitivă. O primă hibă legislativă a apărut încă de atunci: deși îi încetase de drept mandatul de primar, Davidescu a devenit consilierul personal al viceprimarului cu atribuții de primar, de facto el conducând în continuare Primăria Șotrile.
Au urmat alegerile locale din 27 septembrie. Bogdan Davidescu a candidat ca independent, susținut de PSD, Biroul Electoral i-a validat candidatura, pentru că omul avea dreptul să candideze și a fost ales cu 41,22%. Instanța i-a invalidat alegerea, pentru că omul nu are dreptul de a fi ales, decizia fiind una definitivă, ceea ce înseamnă că se vor organiza noi alegeri pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Joi seara, pe contul său de Facebook, Bogdan Davidescu a postat următorul anunț: ”Dragi cetățeni, dragi prieteni! În urma alegerilor care au avut loc în data de 27 septembrie, am fost ales primarul comunei Șotrile. Candidatura a fost aprobată, dar invalidată de către un judecător ”drept” neținând cont de opinia dvs. În urma acestei hotărâri vor avea loc noi alegeri locale și vă anunț pe această cale că voi candida încă o dată cu încrederea că voi avea din nou susținerea dvs. Vă mulțumesc și împreună, ca de multe alte ori, vom învinge!” 
Ce e de făcut din punct de vedere juridic într-o astfel de situație? La fel ca și în cazul validării candidaturii sale pentru alegerile din 27 septembrie, nimeni nu poate interzice unui om să candideze! Chiar dacă acesta nu are dreptul de a fi ales! Este un paradox legislativ și pare că nimeni nu poate face nimic. Și până la urmă, în felul acesta vom avea alegeri pentru funcția de primar al comunei Șotrile în fiecare trimestru. Și cine plătește organizarea acestor alegeri?!

4471 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cojocaru Ion 19.06.2021 11:29 Buna ziua. El nu are nici o vină .Vinovați sunt cei care votează asemenea persoane. Dar mai vinovat este statul român care tolerează toate infracțiunile și pe toți infractorii. Trebuie urgent desființată / eliminată noțiunea de ,,condamnare cu suspendare". Să rămână simplu, condamnare cu executare imediată ! Inceperea condamnării sa fie aplicata in 24 ore de la data sentinței. Iar pentru a nu mai pleca din țară înaintea sentinței, sa fie aplicat ordin de interzicere părăsire țară pe toata durata procesului. Și recuperarea imediată, în maxim 30 de zile a prejudiciului/bunurilor obținute ilegal. CCR trebuie desființată urgent! Simplu si eficient.

Politică

218 vizualizari
11 aug. 2022 20:24

PMP anunță că nu va vota proiectul de aprobare a PUZ-ului ce include și pasajul subteran

Partidul Mișcarea Populară Câmpina ne-a transmis un comunicat de presă, având ca subiect votul consilierilor acestei formațiuni politice pe cel mai discutat și disputat subiect - aprobarea PUZ-ului ce include și pasajul subteran. Iată comunicatul:

2410 vizualizari
10 aug. 2022 13:20

USR solicită dezbatere publică pentru PUZ-ul privind pasajul subteran din centrul Câmpinei

3 comentarii

Am primit la redacție un comunicat din partea USR, care solicită dezbatere publică pentru PUZ-ul privind pasajul subteran din centrul Câmpinei, subiect care a suscitat atâtea discuții. Iată comunicatul USR:

Alte stiri recente

2083 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21. Ce s-a întâmplat?

293 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I.