Chiar dacă alegerea sa a fost invalidată de instanță, Bogdan Davidescu a anunțat că va candida din nou la Primăria Șotrile

Politică (Categoria articolului)

Ceea ce se întâmplă la Șotrile este nu numai de domeniul incredibilului, dar arată și extrem de gravele lacune ale unei legislații din domeniul juridic, concepută uneori de oameni care nu au nimic în comun cu practica legislativă. Bogdan Davidescu a anunțat pe contul său de Facebook (vezi foto) că va candida din nou la funcția de primar și la viitoarele alegeri locale, care vor fi organizate după ce instanța a invalidat alegerea sa în funcție! Și are dreptul să candideze, însă nu are dreptul... de a fi ales.

Vă reamintim că Bogdan Davidescu, primar al comunei Șotrile, a fost condamnat în toamna anului 2019 la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru pornografie infantilă, decizia fiind definitivă. De altfel, la scurt timp, acesta și-a pierdut mandatul de primar, Prefectura constatând încetarea de drept a mandatului după ce condamnarea a rămas definitivă. O primă hibă legislativă a apărut încă de atunci: deși îi încetase de drept mandatul de primar, Davidescu a devenit consilierul personal al viceprimarului cu atribuții de primar, de facto el conducând în continuare Primăria Șotrile.
Au urmat alegerile locale din 27 septembrie. Bogdan Davidescu a candidat ca independent, susținut de PSD, Biroul Electoral i-a validat candidatura, pentru că omul avea dreptul să candideze și a fost ales cu 41,22%. Instanța i-a invalidat alegerea, pentru că omul nu are dreptul de a fi ales, decizia fiind una definitivă, ceea ce înseamnă că se vor organiza noi alegeri pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Joi seara, pe contul său de Facebook, Bogdan Davidescu a postat următorul anunț: ”Dragi cetățeni, dragi prieteni! În urma alegerilor care au avut loc în data de 27 septembrie, am fost ales primarul comunei Șotrile. Candidatura a fost aprobată, dar invalidată de către un judecător ”drept” neținând cont de opinia dvs. În urma acestei hotărâri vor avea loc noi alegeri locale și vă anunț pe această cale că voi candida încă o dată cu încrederea că voi avea din nou susținerea dvs. Vă mulțumesc și împreună, ca de multe alte ori, vom învinge!” 
Ce e de făcut din punct de vedere juridic într-o astfel de situație? La fel ca și în cazul validării candidaturii sale pentru alegerile din 27 septembrie, nimeni nu poate interzice unui om să candideze! Chiar dacă acesta nu are dreptul de a fi ales! Este un paradox legislativ și pare că nimeni nu poate face nimic. Și până la urmă, în felul acesta vom avea alegeri pentru funcția de primar al comunei Șotrile în fiecare trimestru. Și cine plătește organizarea acestor alegeri?!

3878 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cojocaru Ion 19.06.2021 11:29 Buna ziua. El nu are nici o vină .Vinovați sunt cei care votează asemenea persoane. Dar mai vinovat este statul român care tolerează toate infracțiunile și pe toți infractorii. Trebuie urgent desființată / eliminată noțiunea de ,,condamnare cu suspendare". Să rămână simplu, condamnare cu executare imediată ! Inceperea condamnării sa fie aplicata in 24 ore de la data sentinței. Iar pentru a nu mai pleca din țară înaintea sentinței, sa fie aplicat ordin de interzicere părăsire țară pe toata durata procesului. Și recuperarea imediată, în maxim 30 de zile a prejudiciului/bunurilor obținute ilegal. CCR trebuie desființată urgent! Simplu si eficient.

Politică

6577 vizualizari
16 sept. 2021 20:14

Un an de la alegerile locale. PSD Câmpina își asumă unele greșeli, are și laude și critici la adresa primarului și susține că va apăra mereu interesul comunității

2 comentarii

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au adus schimbări semnificative în administrația locală. CâmpinaTV.ro va realiza o serie de emisiuni cu reprezentanți ai partidelor care fac parte din Consiliul Local. Și deschidem seria acestor emisiuni cu Partidul Social Democrat, invitați fiind președintele PSD Câmpina - Dan Mușat și consilierul local Andrei Duran.

2460 vizualizari
19 aug. 2021 21:18

PNL Câmpina dorește continuitate în acordarea burselor de excelență pentru liceenii din anii terminali

Prin intermediul unui comunicat de presă, PNL Câmpina anunță că susține în continuare acordarea, de la bugetul local, a "Premiilor Municipiului Câmpina" pentru cei mai buni elevi din anii terminali. Este vorba despre acele burse de excelență inițiate de foștii consilieri PNL Elena Albu și Marian Dulă în anul 2010 și acordate elevilor din anul școlar 2010-2011 și până în prezent. Ulterior, aceste burse de excelență au devenit "Premiile Municipiului Câmpina". Înainte de începutul unui nou an școlar, Consiliul Local trebuie să aprobe un proiect de hotărâre privind aceste premii, cuantumul lor și regulamentul de acordare.

Alte stiri recente

1193 vizualizari
20 sept. 2021 21:44

19 posturi de director și director adjunct, de la școlile și liceele din Câmpina, au fost scoase la concurs

La scurt timp după începerea noului an școlar, a început și concursul pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct la unitățile de învățământ preuniversitar. În județul Prahova, 207 posturi au fost declarate vacante și scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean, 19 dintre acestea fiind în Câmpina. Mandatele directorilor s-au încheiat în vara acestui an și au fost prelungite până la finalizarea concursului.

1277 vizualizari
20 sept. 2021 20:55

La Spitalul SanConfind, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului este în fiecare zi

La finele săptămânii trecute, în întreaga lume a fost sărbătorită Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Organizația Mondială a Sănătății a decis, în mai 2019, la cea de-a 72-a Adunare Mondială a Sănătăţii, să marcheze în fiecare an, pe 17 septembrie, o zi pentru siguranța pacientului. Având în vedere condițiile oferite de SanConfind în toate zonele sale, în toate intervențiile medicale realizate aici, se poate afirma cu certitudine că, în spitalul din Poiana Câmpina, Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului este în fiecare zi. Anul acesta, OMS îndeamnă toți factorii de decizie să demareze acțiuni pentru nașteri în siguranță și respect, în cadrul temei „Îngrijiri medicale sigure pentru mame și nou-născuți”.