Ana Maria Răducan este o tânără în care se denotă o forță incredibilă și o dorință imensă de cunoaștere, de experimentare, de învățare. Originară din comuna Brebu, a absolvit Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina și apoi Facultatea de Litere (Secția engleză - japoneză) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. A fost bursieră la Kobe, în Japonia, a fost voluntar la o școală din Cipru, apoi asistent-profesor la o școală particulară din Danemarca. A revenit acasă, la Brebu, unde este profesor de limba engleză și unde vrea să pună în practică multe dintre lucrurile pe care le-a învățat ca voluntar pe meleaguri străine. Povestea ei poate fi o lecție de viață pentru fiecare dintre noi.
Ana Maria Răducan a fost invitata noastră la Câmpinatv.ro, la o emisiune care s-a dorit a fi mai mult o discuție liberă despre voluntariat, despre cunoaștere și autocunoaștere în vederea dezvoltării personale, despre sistemul de învățământ - al nostru și al altora, despre cum să pui în aplicare la noi ceea ce ai învățat de la alții, despre proiecte frumoase și... speranță.
În Danemarca a stat un an și nu i-a fost ușor să se adapteze oamenilor și sistemului de învățământ dintr-o țară nordică, așa cum ușor nu a fost nici drumul: a mers în Danemarca pe bicicletă. Șase săptămâni a durat acest drum la dus și două luni la întors, o experiență incredibilă pentru Ana Maria, pe care nu o regretă, pe care ar repeta-o oricând și despre care ne-a vorbit cu emoție și încântare. Jurnalul ei stă mărturie despre ce a însemnat acest drum și speră ca într-o bună zi acest jurnal să devină o carte. (video)
După experiența drumului, după anul în care a fost asistent profesor în Danemarca, Ana Maria consideră că a revenit acasă... alt om. Și pune în practică proiecte interesante, destinate copiilor și tinerilor din Brebu. Festivalul de Creație și Recreație este un astfel de proiect pentru copiii care vor să-și descopere talentele și să experimenteze lucruri noi.
Urmăriți emisiunea cu Ana Maria Răducan și vă asigurăm că veți descoperi o tânără minunată, cu o poveste frumoasă, care merită auzită.
Scriitorii câmpineni au profitat de gala care le-a fost dedicată pentru a veni cu o serie de idei și solicitări către noua administrație locală, reprezentată la eveniment de Liviu Davidescu, președintele Comisiei de Cultură a Consiliului Local Câmpina.
Grădinița ”Iulia Hasdeu” din Câmpina a fost joi, 16 ianuarie 2025, gazda unei activități de educație rutieră, intitulată ”Strada nu e loc de joacă”.
"Cea mai des întâlnită provocare din viețile noastre este reprezentată de vicii. Fie că vorbim de vicii legate de substanțe sau de vicii comportamentale, ele înseamnă o luptă pe care fiecaredintre noi a dus-o sau o duce, fie personal, fie doar fiind parte din viața unui om drag care trece printr-o astfel de încercare".
O crimă oribilă a zguduit Câmpina marți seară, în jurul orei 22.00, în zona Scărișoara, acolo unde locuiește o comunitate însemnată de rromi.