O tânără remarcabilă - Ana Maria Răducan, originară din Brebu, elevă la Câmpina, studentă la Cluj-Napoca, bursieră în Japonia, asistent-profesor în Danemarca

Social (Categoria articolului)

Ana Maria Răducan este o tânără în care se denotă o forță incredibilă și o dorință imensă de cunoaștere, de experimentare, de învățare. Originară din comuna Brebu, a absolvit Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina și apoi Facultatea de Litere (Secția engleză - japoneză) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. A fost bursieră la Kobe, în Japonia, a fost voluntar la o școală din Cipru, apoi asistent-profesor la o școală particulară din Danemarca. A revenit acasă, la Brebu, unde este profesor de limba engleză și unde vrea să pună în practică multe dintre lucrurile pe care le-a învățat ca voluntar pe meleaguri străine. Povestea ei poate fi o lecție de viață pentru fiecare dintre noi.

Ana Maria Răducan a fost invitata noastră la Câmpinatv.ro, la o emisiune care s-a dorit a fi mai mult o discuție liberă despre voluntariat, despre cunoaștere și autocunoaștere în vederea dezvoltării personale, despre sistemul de învățământ - al nostru și al altora, despre cum să pui în aplicare la noi ceea ce ai învățat de la alții, despre proiecte frumoase și... speranță.
În Danemarca a stat un an și nu i-a fost ușor să se adapteze oamenilor și sistemului de învățământ dintr-o țară nordică, așa cum ușor nu a fost nici drumul: a mers în Danemarca pe bicicletă. Șase săptămâni a durat acest drum la dus și două luni la întors, o experiență incredibilă pentru Ana Maria, pe care nu o regretă, pe care ar repeta-o oricând și despre care ne-a vorbit cu emoție și încântare. Jurnalul ei stă mărturie despre ce a însemnat acest drum și speră ca într-o bună zi acest jurnal să devină o carte. (video)
După experiența drumului, după anul în care a fost asistent profesor în Danemarca, Ana Maria consideră că a revenit acasă... alt om. Și pune în practică proiecte interesante, destinate copiilor și tinerilor din Brebu. Festivalul de Creație și Recreație este un astfel de proiect pentru copiii care vor să-și descopere talentele și să experimenteze lucruri noi.
Urmăriți emisiunea cu Ana Maria Răducan și vă asigurăm că veți descoperi o tânără minunată, cu o poveste frumoasă, care merită auzită.

12489 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

692 vizualizari
11 aug. 2022 18:20

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

1670 vizualizari
10 aug. 2022 13:42

Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

Alte stiri recente

2133 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21. Ce s-a întâmplat?

302 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I.