O tânără remarcabilă - Ana Maria Răducan, originară din Brebu, elevă la Câmpina, studentă la Cluj-Napoca, bursieră în Japonia, asistent-profesor în Danemarca

Social (Categoria articolului)

Ana Maria Răducan este o tânără în care se denotă o forță incredibilă și o dorință imensă de cunoaștere, de experimentare, de învățare. Originară din comuna Brebu, a absolvit Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina și apoi Facultatea de Litere (Secția engleză - japoneză) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. A fost bursieră la Kobe, în Japonia, a fost voluntar la o școală din Cipru, apoi asistent-profesor la o școală particulară din Danemarca. A revenit acasă, la Brebu, unde este profesor de limba engleză și unde vrea să pună în practică multe dintre lucrurile pe care le-a învățat ca voluntar pe meleaguri străine. Povestea ei poate fi o lecție de viață pentru fiecare dintre noi.

Ana Maria Răducan a fost invitata noastră la Câmpinatv.ro, la o emisiune care s-a dorit a fi mai mult o discuție liberă despre voluntariat, despre cunoaștere și autocunoaștere în vederea dezvoltării personale, despre sistemul de învățământ - al nostru și al altora, despre cum să pui în aplicare la noi ceea ce ai învățat de la alții, despre proiecte frumoase și... speranță.
În Danemarca a stat un an și nu i-a fost ușor să se adapteze oamenilor și sistemului de învățământ dintr-o țară nordică, așa cum ușor nu a fost nici drumul: a mers în Danemarca pe bicicletă. Șase săptămâni a durat acest drum la dus și două luni la întors, o experiență incredibilă pentru Ana Maria, pe care nu o regretă, pe care ar repeta-o oricând și despre care ne-a vorbit cu emoție și încântare. Jurnalul ei stă mărturie despre ce a însemnat acest drum și speră ca într-o bună zi acest jurnal să devină o carte. (video)
După experiența drumului, după anul în care a fost asistent profesor în Danemarca, Ana Maria consideră că a revenit acasă... alt om. Și pune în practică proiecte interesante, destinate copiilor și tinerilor din Brebu. Festivalul de Creație și Recreație este un astfel de proiect pentru copiii care vor să-și descopere talentele și să experimenteze lucruri noi.
Urmăriți emisiunea cu Ana Maria Răducan și vă asigurăm că veți descoperi o tânără minunată, cu o poveste frumoasă, care merită auzită.

13447 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1597 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

801 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

1131 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

747 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.