Noile uniforme ale Poliției Române, prezentate oficial la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Noile uniforme ale Poliției Române au fost prezentate oficial astăzi, 27 octombrie, la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. A fost un moment special, desfășurat pe fundalul pregătirilor pentru ceremonia de absolvire de mâine. Practic, promoția octombrie 2022 a Școlii de Poliție va fi prima care va purta noua uniformă încă din prima zi de muncă efectivă.

Poliția Română poartă uniforma actuală încă din anul 2002, deci de 20 de ani. În ultimii ani s-a vorbit despre o posibilă schimbare a uniformei, mai ales la solicitarea sindicatelor polițiștilor, dar iată că acest lucru se întâmplă abia acum. Câțiva elevi din promoția care mâine va avea ceremonia de absolvire a prezentat noua uniformă, de fapt, noile uniforme, pentru că vorbim despre ținute de vară, de primăvară-toamnă, de iarnă, ținute de ceremonie și ținute de activitate operativă.
Din punctul de vedere al tuturor celor cu care am stat de vorbă - directorul Școlii de Poliție, comisar șef dr. Vasile Tache, elevii Georgiana Anamaria Preda și Eduard Mina Ciobanu (șeful de promoție), Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual - noile uniforme sunt mult mai comode, mai practice, asigură un confort termic sporit și o mai bună mobilitate. Același lucru se poate spune și despre încălțăminte, renunțându-se, spre bucuria polițiștilor, la pantofii clasici (la uniforma "din stradă"), în favoarea unor pantofi sport mult mai comozi, mai practici. Acum, rămâne de văzut dacă și calitatea materialelor folosite la noile uniforme este bună, iar încălțămintea nu este doar comodă, ci și trainică. Uniformele polițiștilor vor fi schimbate treptat, astfel încât, până în 2024, întreaga Poliție Română să poarte noul echipament. În prezent, în România există aproximativ 55.000 de polițiști.

4378 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ciricliul 27.10.2022 21:09 Unde sunt facute uniformele astea ma? In China? Ma uit la pantalonii baietilor aia si sunt strimti de abia pot respira. Poate ei sa stea jos, sa alearga in ei? Le trebuie ceva mai lejer, sa se poate misca nu sa stea asa in picioare ca sperietoarele.
  • Coco Chanel 29.10.2022 15:33 Sunt uniforme facute pentru BMW-uri.Cand au fugit astia,cand au gandit,cand si-au facut treaba in slujba cetateanului?Ei sunt aparatul de represiune,alaturi de jandarmi si justitie sunt privilegiatii societatii,cu pensii speciale.

Actualitate

1111 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1521 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.

Alte stiri recente

2168 vizualizari
04 dec. 2023 19:30

Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, de la Otopeni, 6-9 decembrie 2023

2 comentarii

Performanță de excepție pentru natația câmpineană - Darius Coman, antrenat de Gabriel Cojocaru, sportiv la Clubul Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, care are loc la Otopeni, în perioada 6-9 decembrie 2023.

1661 vizualizari
04 dec. 2023 12:52

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...

1 comentarii

Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.