CONTACT

Stadiul celor mai importante investiții programate în Câmpina, în 2017

- Actualitate -

Stadiul celor mai importante investiții programate în Câmpina, în 2017

La începutul anului, la propunerea primarului municipiului, Consiliul Local Câmpina a aprobat o listă lungă de investiții, cu tot cu banii necesari, normal. Am intrat acum în ultimul trimestru al anului, în scurt timp vine și iarna, așa că haideți să vedem împreună ce s-a făcut și ce nu s-a făcut în Câmpina în acest an. Iată, așadar, stadiul celor mai importante investiții aprobate de Consiliul Local.

Reabilitare termică blocuri de locuinţe – 150.000 lei alocaţi – a fost o sumă prinsă în buget doar în eventualitatea în care vor exista fonduri guvernamentale pentru un astfel de program. Cum acestea nu au venit, nu s-a făcut nimic.

Amenajare teren multifuncţional de sport – 167.000 lei – este una dintre puţinele lucrări realizate, doar că nu a ieşit ceea ce s-a dorit, iar despre acest lucru am scris scris pe larg în ultima vreme.

Reparaţii capitale Cămin Energetic (parter și primul etaj) – 1.070.000 lei – procedura de achiziție publică (organizarea licitației) este în derulare.

Punere în valoare vestigii Vama veche – Parcul Trandafirilor – 5.000 lei – vestigiile descoperite aici de arheologi au fost... acoperite pentru a fi ferite de ploi și ninsori. Așa vor rămâne până când administrația locală va lua o decizie cu privire la implementarea (sau nu) a unui proiect de amenajare a unor galerii din sticlă. Un astfel de proiect ar fi foarte costisitor și de aceea decizia a tot fost amânată.

Extindere cimitir Bobâlna – 150.000 lei – indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect au fost aprobați la sfârșitul lunii iulie. Urmează obţinerea unui nou set de avize necesare pentru autorizaţia de construire şi apoi derularea procedurii de achiziţie publică pentru desemnarea firmei executante.

Reabilitare Parc Soldat – 1.757.360 lei – după ce s-au actualizat în mai multe rânduri indicatorii tehnico-economici, pe 19 septembrie a fost publicat pe SEAP anunțul în vederea serviciilor de proiectare și execuție pentru această investiție. Licitația este în desfășurare.

Combatere alunecări de teren Strada Plevnei – 1.015.000 lei – au fost realizate doar lucrările programate pe aleile Păcii şi Sulfinei. Pentru Strada Plevnei, suma necesară lucrărilor este foarte mare (undeva la 17 milioane lei) și se speră accesarea unor fonduri europene pentru o astfel de lucrare.

Creşterea eficienţei energetice Bloc 12, Strada Victoriei – 165.000 lei – s-au aprobat indicatorii tehnico-economici şi se aşteaptă finalizarea documentaţiei pentru declanşarea procedurii de achiziţie publică în vederea realizării lucrării.

Amenajare skate park – 568.000 lei – procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția acestei lucrări este în derulare. Anunțul a fost publicat pe SEAP pe 6 octombrie 2017.

Amenajare teren sport Grădiniţa nr. 5 – 295.000 lei – procedura de achiziție publică a demarat pe 25 septembrie 2017 și se află în desfășurare.

Modernizare Strada Parcului – 100.000 lei – este una dintre lucrările pentru care administraţia locală a primit fonduri de 2,4 milioane lei de la Guvern, prin PNDL. Licitația pentru proiectare și execuție se află în curs de desfășurare pe SEAP.

Semaforizare intersecţie B-dul Culturii cu Strada Griviţei – 1.145.000 lei; Semaforizare intersecţie B-dul Culturii cu Strada Plevnei – 394.000 lei; Semaforizare Strada Ana Ipătescu cu Strada Toma Ionescu – 424.000 lei – procedura de achiziție a fost reluată, după ce inițial a fost scoasă la licitație doar proiectarea lucrărilor. Apoi, s-a luat decizia scoaterii la licitație a “pachetului” complet – proiectare și execuție. Asta, la un an după anunțul inițial. Iar în loc ca lucrarea să fie deja gata, avem o nouă licitație.

Reabilitare Calea Doftanei – s-au alocat inițial 1.000.000 lei, apoi, la ultima rectificare bugetară, suma a fost redusă la 666.540 lei, administrația locală fiind conștientă că lucrarea nu se va realiza în acest an. Pe 5 octombrie 2017 a demarat procedura de achiziție publică pentru actualizarea și completarea proiectului tehnic.

Reabilitare Strada Bobâlna – suma alocată inițial a fost de un milion lei, apoi a fost redusă la 700.000 lei. Ca și în cazul străzii Calea Doftanei, se află în derulare procedura de achiziție publică pentru modificarea proiectului tehnic.

Modernizare Strada Dealului – 49.000 lei – nu s-a făcut nimic.

Reabilitare Şoseaua Paltinu – 100.000 lei – nu s-a făcut nimic.  

Încheiem cu o precizare. La începutul anului, suma alocată pentru investiții de la bugetul Câmpinei se ridica la 12,5 milioane lei. În momentul de față, în conturile Primăriei Câmpina se află aproximativ 14 milioane lei pentru ambele secțiuni (funcționare și dezvoltare). Deci nu se pune problema că nu au fost bani măcar pentru o parte din lucrări. Vă lăsăm pe dvs. să apreciați singuri dacă din lista de mai sus ar mai putea fi executat ceva anul acesta...


09 Oct 2017 19:54 5045 vizualizari


Comentarii






  • 11.10.2017 09:51 Mihai Pt Nick - nu va faceți iluzii, nu pleacă niciodată câinele flamand de la măcelărie! Adică, eu nu cred ca Tiseanu va demisiona vreodată! Nu a dovedit niciodată ca este un om de onoare !
  • 10.10.2017 09:59 Nick Tiseanu va demisiona cât de curând!!! Știu din sursa sigura! Își va anunța public foarte curând demisia, după ce a stabilit cu avocatul sau ca este cea mai buna soluție pentru a scapă de o iminenta condamnare cu executare. După demisie, se va interna o vreme la Voila. Cred ca este o veste foarte buna pentru câmpineni și sper sa se deblocheze și lucrările din oraș.
  • 09.10.2017 20:18 Emil Parcul de la Soldat și Skate Parkul se știe cine va câștiga procedura de achiziție !!! Probabil va Imaginați cine și veți vedea la finalizare ca am dreptate !!!
2341 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3199 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4163 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3584 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV