Retragerea cu torțe a elevilor din promoția Centenarului de la Școala de Poliție din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Retragerea cu torțe s-a desfășurat în această seară pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina, din zona centrală, de la Salcie, până în Cartierul Câmpinița, la sediul Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr". Au defilat cu torțele aprinse cei 1.300 de elevi ai "Promoției Centenarului", adică elevii care au susținut admiterea în ianuarie 2018 și care joi, 1 noiembrie 2018, vor avea festivitatea de absolvire.

A fost o paradă frumoasă, dedicată Centenarului Marii Uniri, dar și împlinirii în acest an a jumătate de secol de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina. Pe întreg traseul, elevii au fost însoțiți de profesorii lor și de conducerea școlii și au fost aplaudați, fotografiați/filmați de câmpinenii aflați de o parte și de alta a Bulevardului Carol I. Este a treia retragere cu torțe din istoria Școlii de Poliție de la Câmpina. Prima a avut loc în octombrie 2013, iar următoarele două în acest an, în mai și octombrie.
Promoția 2018 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" a avut astăzi o zi cu multe emoții. A fost ziua în care s-au făcut și repartițiile la inspectoratele județene din țară, în ordinea descrescătoare a mediilor și simultan cu Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca. Joi vor urma emoțiile ceremoniei de absolvire și înaintare în grad, iar de săptămâna viitoare proaspeții absolvenți își vor lua în primire atribuțiile la locul de muncă.
Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" a fost înființată la 1 februarie 1968 și se numără printre primele școli ale Ministerului de Interne. De-a lungul timpului a format aproximativ 60.000 de polițiști. Școala poartă actuala denumire din anul 2005, avocatul liberal Vasile Lascăr fiind ales ca patron spiritual al instituției în semn de apreciere pentru promovarea în Parlament (în anul 1903) a primei legi organice a Poliției Române.

16201 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1502 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2772 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

186 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

414 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.