Să fie doar nepăsare? Piața Câmpina, aproape în imposibilitatea de a mai funcționa, pentru că Primăria și Consiliul Local ignoră problemele existente

Actualitate (Categoria articolului)

Dacă există mulți cetățeni nemulțumiți de activitatea Primăriei și Consiliului Local Câmpina, trebuie să știți că lucrurile nu stau cu mult mai bine nici atunci când este vorba despre serviciile din subordinea acestor instituții, care au și ele destule probleme în relația cu administrația locală. De exemplu, Serviciul Public al Pieței Centrale este aproape în imposibilitatea de a mai funcționa de la 1 ianuarie 2019 din cauza faptului că Primăria și Consiliul Local au ignorat luni la rând orice demersuri ale conducerii acestei instituții. Un semnal de alarmă a fost tras într-o manieră mult mai elegantă decât este situația în sine de Marian Nistor, directorul Pieței Centrale, prezent la ședința din luna decembrie 2018 a Consiliului Local.

"Ca urmare a controlului efectuat de Compartimentul de Audit Intern din cadrul Primăriei Câmpina la Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agro-alimentare Câmpina în perioada 12 septembrie - 22 octombrie, au fost făcute niște recomandări pentru îmbunătățirea activității. Aceste recomandări au și niște termene, astfel încât am înaintat mai multe adrese pentru inițierea și aprobarea unor hotărâri ale Consiliului Local pentru implementarea măsurilor dispuse de Compartimentul de Audit Intern. Până la acest moment (decembrie 2018), hotărârile nu au fost nici inițiate, nici aprobate, astfel încât suntem în imposibilitatea de a pune în aplicare recomandările primite", a spus Marian Nistor. Practic, Auditul a dispus niște măsuri la Piață, conducerea Pieței a înaintat Consiliului Local aceste recomandări și lucrurile s-au oprit aici, pentru că nimeni din Primărie și Consiliul Local nu a continuat demersul.
"O altă problemă - a spus Marian Nistor - este legată de sursa de finanțare. În luna mai am făcut o solicitare prin care rugam să se analizeze situația Serviciului Public al Pieței având în vedere că, în baza unei hotărâri a Consiliului Local, suntem obligați să virăm la bugetul local 50% din veniturile din chirii. Serviciul Public se autofinanțează și nu primește subvenție de la Consiliul Local. La solicitarea noastră din luna mai am primit un răspuns în luna iulie că adresa noastră va fi înaintată Consiliului Local pentru analiză, dar am înțeles că solicitarea noastră nu a mai ajuns la Consiliul Local. Am făcut o altă adresă de revenire, dar noi nici până la acest moment nu știm cum vom alcătui bugetul pentru anul 2019. Acum suntem în situația în care nu știm cum vom fi finanțați în 2019, nu ni s-au aprobat propunerile de actualizare a Regulamentului de Organizare și Funcționare, avem propunere de modificare a tarifelor de închiriere tot la recomandarea Auditului, pentru corpul C2, iar în acest moment nu știm cum vom fundamenta bugetul pentru anul 2019". (video)
Piața Centrala a fost multă vreme una dintre puținele servicii din subordinea administrației locale care a mers bine. S-a autofinanțat, a făcut și investiții, are și altele în plan. A mers bine până în momentul în care Consiliul Local a decis ca Piața Centrală să vireze la bugetul local jumătate din venituri. Apoi, toată lumea s-a făcut că nu vede și nu aude nimic despre problemele pieței. Nu știm dacă este doar nepăsare. Este posibil să fie și o anumită strategie aici, cel vizat fiind Marian Nistor, un potențial candidat la alegerile locale din 2020, și încă unul nu tocmai de neluat în seamă. Cineva se teme de Nistor și de aici bețele în roate puse în activitatea Serviciului Public al Pieței Centrale. Este o ipoteză. Dar indiferent de motiv, Primăria și Consiliul Local nu au nicio scuză pentru modul în care tratează problemele pieței.

5067 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1577 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

1 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

1717 vizualizari
01 oct. 2023 09:07

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...

2 comentarii

După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.

Alte stiri recente

233 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

437 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.