Să fie doar nepăsare? Piața Câmpina, aproape în imposibilitatea de a mai funcționa, pentru că Primăria și Consiliul Local ignoră problemele existente

Actualitate (Categoria articolului)

Dacă există mulți cetățeni nemulțumiți de activitatea Primăriei și Consiliului Local Câmpina, trebuie să știți că lucrurile nu stau cu mult mai bine nici atunci când este vorba despre serviciile din subordinea acestor instituții, care au și ele destule probleme în relația cu administrația locală. De exemplu, Serviciul Public al Pieței Centrale este aproape în imposibilitatea de a mai funcționa de la 1 ianuarie 2019 din cauza faptului că Primăria și Consiliul Local au ignorat luni la rând orice demersuri ale conducerii acestei instituții. Un semnal de alarmă a fost tras într-o manieră mult mai elegantă decât este situația în sine de Marian Nistor, directorul Pieței Centrale, prezent la ședința din luna decembrie 2018 a Consiliului Local.

"Ca urmare a controlului efectuat de Compartimentul de Audit Intern din cadrul Primăriei Câmpina la Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agro-alimentare Câmpina în perioada 12 septembrie - 22 octombrie, au fost făcute niște recomandări pentru îmbunătățirea activității. Aceste recomandări au și niște termene, astfel încât am înaintat mai multe adrese pentru inițierea și aprobarea unor hotărâri ale Consiliului Local pentru implementarea măsurilor dispuse de Compartimentul de Audit Intern. Până la acest moment (decembrie 2018), hotărârile nu au fost nici inițiate, nici aprobate, astfel încât suntem în imposibilitatea de a pune în aplicare recomandările primite", a spus Marian Nistor. Practic, Auditul a dispus niște măsuri la Piață, conducerea Pieței a înaintat Consiliului Local aceste recomandări și lucrurile s-au oprit aici, pentru că nimeni din Primărie și Consiliul Local nu a continuat demersul.
"O altă problemă - a spus Marian Nistor - este legată de sursa de finanțare. În luna mai am făcut o solicitare prin care rugam să se analizeze situația Serviciului Public al Pieței având în vedere că, în baza unei hotărâri a Consiliului Local, suntem obligați să virăm la bugetul local 50% din veniturile din chirii. Serviciul Public se autofinanțează și nu primește subvenție de la Consiliul Local. La solicitarea noastră din luna mai am primit un răspuns în luna iulie că adresa noastră va fi înaintată Consiliului Local pentru analiză, dar am înțeles că solicitarea noastră nu a mai ajuns la Consiliul Local. Am făcut o altă adresă de revenire, dar noi nici până la acest moment nu știm cum vom alcătui bugetul pentru anul 2019. Acum suntem în situația în care nu știm cum vom fi finanțați în 2019, nu ni s-au aprobat propunerile de actualizare a Regulamentului de Organizare și Funcționare, avem propunere de modificare a tarifelor de închiriere tot la recomandarea Auditului, pentru corpul C2, iar în acest moment nu știm cum vom fundamenta bugetul pentru anul 2019". (video)
Piața Centrala a fost multă vreme una dintre puținele servicii din subordinea administrației locale care a mers bine. S-a autofinanțat, a făcut și investiții, are și altele în plan. A mers bine până în momentul în care Consiliul Local a decis ca Piața Centrală să vireze la bugetul local jumătate din venituri. Apoi, toată lumea s-a făcut că nu vede și nu aude nimic despre problemele pieței. Nu știm dacă este doar nepăsare. Este posibil să fie și o anumită strategie aici, cel vizat fiind Marian Nistor, un potențial candidat la alegerile locale din 2020, și încă unul nu tocmai de neluat în seamă. Cineva se teme de Nistor și de aici bețele în roate puse în activitatea Serviciului Public al Pieței Centrale. Este o ipoteză. Dar indiferent de motiv, Primăria și Consiliul Local nu au nicio scuză pentru modul în care tratează problemele pieței.

4010 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2502 vizualizari
16 iun. 2019 11:14

În atenția administrației locale câmpinene. Lăsați copiii să bată mingea gratuit pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot!

1 comentarii

Câțiva copii de gimnaziu, vreo cinci, s-au dus să joace baschet pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot din municipiul Câmpina. Nu li s-a permis accesul de către paznicul de la bazin. Patru dintre ei au încercat din nou, în ziua următoare, iar situația a fost aceeași - "Nu se intră decât contra-cost. Plătiți taxa de intrare, îmi aduceți chitanța și vă las să jucați". Cam așa stau lucrurile, iar părinții sunt revoltați că, pe un teren realizat cu fonduri de la bugetul local, nu este permis accesul gratuit al copiilor. Copii de 11-12 ani, care vor să bată mingea și să arunce la coș. Taxa de închiriere a terenului multifuncțional, aprobată de Consiliul Local Câmpina, este de 25 lei/oră de luni până vineri, între orele 8.00-16.00; 35 lei/oră de luni până vineri, între orele 16.00-22.00 și în week-end.

2847 vizualizari
14 iun. 2019 18:25

Pagube de peste 77 milioane lei după ploile din ultimele două săptămâni. Câmpina și mai multe comune din jur, pe lista localităților afectate

Prefectul Mădălina Lupea a convocat vineri, 14 iunie, la sediul Prefecturii Prahova, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, principalul punct al discuțiilor fiind evaluarea pagubelor produse de ploi și inundații, în ultimele două săptămâni, în toate localitățile județului Prahova. Valoarea totală a sumelor necesare pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de ploile torențiale, de viituri și inundații se ridică la peste 77 milioane lei.

Alte stiri recente

4042 vizualizari
16 iun. 2019 20:42

Intervenții ale jandarmilor pentru îndepărtarea urșilor din Breaza, Șotrile, Telega, Valea Doftanei, Azuga și Bușteni

Jandarmii prahoveni au avut mai multe intervenții, în ultimele zile, la solicitarea unor locuitori sau turiști, pentru îndepărtarea urșilor din preajma unor gospodării ori din zona unor trasee turistice. Numai în acest week-end s-au efectuat nouă astfel de intervenții, urșii fiind alungați cu semnalele acustice și luminoase de la autospecialele Jandarmeriei. Iar astfel de cazuri nu s-au înregistrat doar în stațiunile montane, unde se întâmplă frecvent ca urșii să coboare în căutare de mâncare, ci și la Breaza, la Șotrile, Telega și Valea Doftanei.

2813 vizualizari
15 iun. 2019 21:19

Atletismul câmpinean are din nou motive de bucurie - Ioana Plăvan, campioană națională la suliță; Andreea Lungu, bronz la greutate

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Tineret, Câmpina a avut din nou motive de bucurie, două atlete câmpinene urcând pe podium, una dintre ele chiar pe treapta cea mai înaltă.