Să fie doar nepăsare? Piața Câmpina, aproape în imposibilitatea de a mai funcționa, pentru că Primăria și Consiliul Local ignoră problemele existente

Actualitate (Categoria articolului)

Dacă există mulți cetățeni nemulțumiți de activitatea Primăriei și Consiliului Local Câmpina, trebuie să știți că lucrurile nu stau cu mult mai bine nici atunci când este vorba despre serviciile din subordinea acestor instituții, care au și ele destule probleme în relația cu administrația locală. De exemplu, Serviciul Public al Pieței Centrale este aproape în imposibilitatea de a mai funcționa de la 1 ianuarie 2019 din cauza faptului că Primăria și Consiliul Local au ignorat luni la rând orice demersuri ale conducerii acestei instituții. Un semnal de alarmă a fost tras într-o manieră mult mai elegantă decât este situația în sine de Marian Nistor, directorul Pieței Centrale, prezent la ședința din luna decembrie 2018 a Consiliului Local.

"Ca urmare a controlului efectuat de Compartimentul de Audit Intern din cadrul Primăriei Câmpina la Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agro-alimentare Câmpina în perioada 12 septembrie - 22 octombrie, au fost făcute niște recomandări pentru îmbunătățirea activității. Aceste recomandări au și niște termene, astfel încât am înaintat mai multe adrese pentru inițierea și aprobarea unor hotărâri ale Consiliului Local pentru implementarea măsurilor dispuse de Compartimentul de Audit Intern. Până la acest moment (decembrie 2018), hotărârile nu au fost nici inițiate, nici aprobate, astfel încât suntem în imposibilitatea de a pune în aplicare recomandările primite", a spus Marian Nistor. Practic, Auditul a dispus niște măsuri la Piață, conducerea Pieței a înaintat Consiliului Local aceste recomandări și lucrurile s-au oprit aici, pentru că nimeni din Primărie și Consiliul Local nu a continuat demersul.
"O altă problemă - a spus Marian Nistor - este legată de sursa de finanțare. În luna mai am făcut o solicitare prin care rugam să se analizeze situația Serviciului Public al Pieței având în vedere că, în baza unei hotărâri a Consiliului Local, suntem obligați să virăm la bugetul local 50% din veniturile din chirii. Serviciul Public se autofinanțează și nu primește subvenție de la Consiliul Local. La solicitarea noastră din luna mai am primit un răspuns în luna iulie că adresa noastră va fi înaintată Consiliului Local pentru analiză, dar am înțeles că solicitarea noastră nu a mai ajuns la Consiliul Local. Am făcut o altă adresă de revenire, dar noi nici până la acest moment nu știm cum vom alcătui bugetul pentru anul 2019. Acum suntem în situația în care nu știm cum vom fi finanțați în 2019, nu ni s-au aprobat propunerile de actualizare a Regulamentului de Organizare și Funcționare, avem propunere de modificare a tarifelor de închiriere tot la recomandarea Auditului, pentru corpul C2, iar în acest moment nu știm cum vom fundamenta bugetul pentru anul 2019". (video)
Piața Centrala a fost multă vreme una dintre puținele servicii din subordinea administrației locale care a mers bine. S-a autofinanțat, a făcut și investiții, are și altele în plan. A mers bine până în momentul în care Consiliul Local a decis ca Piața Centrală să vireze la bugetul local jumătate din venituri. Apoi, toată lumea s-a făcut că nu vede și nu aude nimic despre problemele pieței. Nu știm dacă este doar nepăsare. Este posibil să fie și o anumită strategie aici, cel vizat fiind Marian Nistor, un potențial candidat la alegerile locale din 2020, și încă unul nu tocmai de neluat în seamă. Cineva se teme de Nistor și de aici bețele în roate puse în activitatea Serviciului Public al Pieței Centrale. Este o ipoteză. Dar indiferent de motiv, Primăria și Consiliul Local nu au nicio scuză pentru modul în care tratează problemele pieței.

3863 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1474 vizualizari
21 mar. 2019 11:40

Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită la Școala Centrală Câmpina

La intrarea în incinta Școlii Gimnaziale Centrale Câmpina atrage imediat atenția o expoziție deosebită. Desene, picturi, machete, mânuțe cu mesaje scrise în limba franceză, steagul României alături de cel al Franței. Copiii au sărbătorit ieri, 20 martie 2019, Ziua Internațională a Francofoniei, iar întreaga săptămână este dedicată limbii franceze.

2255 vizualizari
20 mar. 2019 21:50

La Bănești s-au reluat lucrările de modernizare a drumurilor, în cadrul proiectului cu finanțare europeană de un milion de euro

1 comentarii

Anul trecut, în comuna Bănești a început derularea unui proiect cu fonduri europene în valoare de un milion de euro. Este vorba, după cum se știe deja, despre modernizarea mai multor drumuri, unele dintre acestea fiind asfaltate pentru prima dată. Unele lucrări au fost executate în 2018, iar anul acesta, odată cu îmbunătățirea condițiilor meteorologice, s-au redeschis două noi fronturi de lucru.

Alte stiri recente

558 vizualizari
21 mar. 2019 21:04

Liga A Prahova, etapa a 19-a. Avancronici și delegări

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 19-a din Liga A Prahova. Capul de afiș al rundei pare a fi la Păulești, dar și la Brebu, Coada Izvorului sau Urlați se anunță meciuri interesante. Iată programul cu scurte avancronici și cu delegările arbitirlor și observatorilor:

842 vizualizari
21 mar. 2019 17:30

Anunț public privind închirierea unor spații comerciale din corpul C1 al Pieței Centrale Câmpina

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea unei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează: 
1. Două spații comerciale în suprafață de 38 mp
Destinație: comercializare carne, produse din carne și alte produse agroalimentare conform HGR nr. 348/2004. Prețul de pornire al licitației este de 2,5 lei/mp/zi aprobat prin HCL Câmpina din 31.01.2019. Tariful de închiriere este scutit de TVA. Prioritate pentru închirierea spațiilor în suprafață de 38 mp o au dosarele cu LICENȚE DE FABRICAȚIE ÎN DOMENIUL PRODUCȚIEI DE PRODUSE ALIMENTARE.