Să fie doar nepăsare? Piața Câmpina, aproape în imposibilitatea de a mai funcționa, pentru că Primăria și Consiliul Local ignoră problemele existente

Actualitate (Categoria articolului)

Dacă există mulți cetățeni nemulțumiți de activitatea Primăriei și Consiliului Local Câmpina, trebuie să știți că lucrurile nu stau cu mult mai bine nici atunci când este vorba despre serviciile din subordinea acestor instituții, care au și ele destule probleme în relația cu administrația locală. De exemplu, Serviciul Public al Pieței Centrale este aproape în imposibilitatea de a mai funcționa de la 1 ianuarie 2019 din cauza faptului că Primăria și Consiliul Local au ignorat luni la rând orice demersuri ale conducerii acestei instituții. Un semnal de alarmă a fost tras într-o manieră mult mai elegantă decât este situația în sine de Marian Nistor, directorul Pieței Centrale, prezent la ședința din luna decembrie 2018 a Consiliului Local.

"Ca urmare a controlului efectuat de Compartimentul de Audit Intern din cadrul Primăriei Câmpina la Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agro-alimentare Câmpina în perioada 12 septembrie - 22 octombrie, au fost făcute niște recomandări pentru îmbunătățirea activității. Aceste recomandări au și niște termene, astfel încât am înaintat mai multe adrese pentru inițierea și aprobarea unor hotărâri ale Consiliului Local pentru implementarea măsurilor dispuse de Compartimentul de Audit Intern. Până la acest moment (decembrie 2018), hotărârile nu au fost nici inițiate, nici aprobate, astfel încât suntem în imposibilitatea de a pune în aplicare recomandările primite", a spus Marian Nistor. Practic, Auditul a dispus niște măsuri la Piață, conducerea Pieței a înaintat Consiliului Local aceste recomandări și lucrurile s-au oprit aici, pentru că nimeni din Primărie și Consiliul Local nu a continuat demersul.
"O altă problemă - a spus Marian Nistor - este legată de sursa de finanțare. În luna mai am făcut o solicitare prin care rugam să se analizeze situația Serviciului Public al Pieței având în vedere că, în baza unei hotărâri a Consiliului Local, suntem obligați să virăm la bugetul local 50% din veniturile din chirii. Serviciul Public se autofinanțează și nu primește subvenție de la Consiliul Local. La solicitarea noastră din luna mai am primit un răspuns în luna iulie că adresa noastră va fi înaintată Consiliului Local pentru analiză, dar am înțeles că solicitarea noastră nu a mai ajuns la Consiliul Local. Am făcut o altă adresă de revenire, dar noi nici până la acest moment nu știm cum vom alcătui bugetul pentru anul 2019. Acum suntem în situația în care nu știm cum vom fi finanțați în 2019, nu ni s-au aprobat propunerile de actualizare a Regulamentului de Organizare și Funcționare, avem propunere de modificare a tarifelor de închiriere tot la recomandarea Auditului, pentru corpul C2, iar în acest moment nu știm cum vom fundamenta bugetul pentru anul 2019". (video)
Piața Centrala a fost multă vreme una dintre puținele servicii din subordinea administrației locale care a mers bine. S-a autofinanțat, a făcut și investiții, are și altele în plan. A mers bine până în momentul în care Consiliul Local a decis ca Piața Centrală să vireze la bugetul local jumătate din venituri. Apoi, toată lumea s-a făcut că nu vede și nu aude nimic despre problemele pieței. Nu știm dacă este doar nepăsare. Este posibil să fie și o anumită strategie aici, cel vizat fiind Marian Nistor, un potențial candidat la alegerile locale din 2020, și încă unul nu tocmai de neluat în seamă. Cineva se teme de Nistor și de aici bețele în roate puse în activitatea Serviciului Public al Pieței Centrale. Este o ipoteză. Dar indiferent de motiv, Primăria și Consiliul Local nu au nicio scuză pentru modul în care tratează problemele pieței.

3705 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

62 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)

449 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

Alte stiri recente

1518 vizualizari
23 ian. 2019 11:43

Primăria Câmpina vă invită să dansați Hora Unirii pe 24 ianuarie 2019, în Pasajul de la Ceas

1 comentarii

UPDATE - Evenimentul a fost anulat.

La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.

1829 vizualizari
23 ian. 2019 09:12

O casă, două anexe și două garaje au fost mistuite de un incendiu, la Talea

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la o casă din comuna Talea. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea focului. A fost o intervenție dificilă pentru că, la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent și generalizat pe o suprafață de peste 200 mp.