În rectificarea bugetului local al municipiului Câmpina, care se va afla pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local din 13 decembrie 2024, a fost inclusă suma de 150.000 lei pentru întocmirea DTAD (documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de demolare) și realizarea efectivă a lucrărilor de demolare a fostului cinematograf.
Demolarea fostului cinematograf din Câmpina nu este un subiect nou. Vă reamintim faptul că, în mandatul trecut, Consiliul Local a aprobat realizarea unei expertize tehnice a clădirii fostului cinematograf. Concluzia acestei expertize realizată de un expert MLPAT a fost cât se poate de clară: ”Având în vedere starea avansată de degradare, precum și faptul că structura construcției a fost dimensionată conform normativelor din anii 1950, nu este posibilă o reabilitare (punere în siguranță) conform normelor actuale. Considerând starea tehnică a construcției, depășirea duratei de exploatare, volumul costurilor pentru reabilitare, expertul recomandă demolarea integrală a construcției. Se menționează că starea avansată de degradare prezintă un pericol de prăbușire parțială sau totală. Se impune luarea măsurilor de restricționare a accesului în zonă”.
Conform legislației în vigoare, în situația în care clădirile care au găzduit cinematografe și care au fost preluate de administrațiile locale, dar nu mai pot fi utilizate sau reabilitate, pot fi demolate, iar terenul să fie utilizat pentru realizarea unui obiectiv de interes public local. Urmează ca actualul Consiliu Local să decidă ce obiectiv de interes public local va fi realizat pe locul fostului cinematograf.
Clădirea cinematografului din Câmpina a fost realizată în anul 1960, fiind din toate punctele de vedere la standardele anilor '50 ai secolului trecut. A funcționat ca cinemtograf până în anul 1995, după care, până în anul 2000, a mai avut alte diverse funcții, de atunci fiind, practic, o clădire părăsită, care se deteriorează pe zi ce trece, văzând cu ochii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.