CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

- Actualitate -

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana (40 hectare în total), acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

Acum, cele două societăți au transmis autorităților locale un memoriu - pe care CâmpinaTV.ro l-a publicat cu mai multe zile înaintea ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie - prin care se fac o serie de precizări cu privire la ”nelegalitatea Hotărârii Consiliului Local nr. 179/25 octombrie 2023 prin care s-a dispus radierea drepturilor din Cartea Funciară”. Practic, este prezentat răspunsul primit de cele două societăți de la OCPI (Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară) Prahova, care precizează că pentru radierea unui drept real este necesară fie convenția între cele două părți, fie o hotărâre judecătorească definitivă.
Discuția pe un subiect destul de serios a avut, în multe rânduri, aspecte hilare... Puteți urmări integral înregistrarea video și vă veți convinge.
Vrem să punctăm doar două lucruri. Mai întâi, primarul Alin Moldoveanu a precizat consilierilor locali prezenți (au lipsit Livia Lupu și Andrei Duran) că în numele Primăriei Câmpina a transmis o solicitare la OCPI pentru clarificarea răspunsului dat de această instituție celor două societăți, inclusiv primirea întregii corespondențe, edilul lăsând să se înțeleagă că este greu de crezut că OCPI s-ar fi pronunțat asupra legalității unei hotărâri a Consiliului Local Câmpina, hotărâre prin care doar se împuternicește primarul să demareze niște proceduri prevăzute de lege.
Aceasta ar fi partea serioasă a lucrurilor. Comicul situației a intervenit atunci când unii consilieri și-au dorit cu orice preț să-și însușească adresa pe care primarul o trimisese deja la OCPI. ”Măi, oameni buni, cum să ne însușim ceva ce este deja trimis?!”, a spus contrariat Bogdan Ene. În cele din urmă, consilierii au votat ca un text identic cu cel trimis de Primărie la OCPI să fie trimis și în numele consilierilor locali. ”Vă așteptați la un alt răspuns decât cel pe care OCPI îl va transmite Primăriei?!”, a întrebat și Adina Gârbăcică. Majoritatea și-a impus votul, părând decisă să se ralieze demersului primarului sub orice formă.
Totuși, parcă mai important ar fi fost nu răspunsul de la o instituție, răspuns care nu va putea fi prea ”spectaculos”, ci susținerea mai departe, în fața instanței.


30 Nov 2023 21:40 2072 vizualizari


Comentarii


  • 01.12.2023 05:16 diss Intrebarea este cine va plati pentru aceasta aberatie initiata de primar si sustinuta , dupa cum se vede, de toti consilierii? O administratie absolut nepregatita care ar putea sa te faca sa regreti dezastrul Tiseanu. Dar sunt sigur ca, la fel ca in toata Romania, se poate si mai rau.
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
195 vizualizari 19 Jun 2024 23:33 Irina Nistor, primarul ales al Câmpinei: ”Mi-am propus să particip la ședințele Consiliului Local din perioada iunie - septembrie 2024”

Irina Nistor, primarul ales al Câmpinei: ”Mi-am propus să particip la ședințele Consiliului Local din perioada iunie - septembrie 2024”

În declarația comună a Partidului Social Democrat și a Partidului Câmpina Curată, susținută miercuri după-amiază, s-au făcut mai multe afirmații interesante, vorbitori fiind președinții celor două partide, Ioan Mușat, respectiv, Rudolf Leica, precum și primarul ales al Câmpinei, Irina Nistor.

citeste mai mult
722 vizualizari 19 Jun 2024 19:46 PSD și PCC solicită actualei administrații a Câmpinei organizarea unui referendum pe tema pasajului subteran

PSD și PCC solicită actualei administrații a Câmpinei organizarea unui referendum pe tema pasajului subteran

În cadrul unei declarații comune de presă a Partidului Social Democrat și Partidului Câmpina Curată, alături de primarul ales al municipiului Câmpina, Irina Nistor, s-au ridicat câteva probleme foarte importante, solicitându-se actualei administrații unele măsuri concrete și imediate.

citeste mai mult
728 vizualizari 19 Jun 2024 19:11 Primim de la cititori. Incredibil - două vaci s-au plimbat nestingherite pe bulevardul central al Câmpinei!

Primim de la cititori. Incredibil - două vaci s-au plimbat nestingherite pe bulevardul central al Câmpinei!

Mai mulți cititori CâmpinaTV.ro ne-a transmis mai multe imagini surprinse în această după-amiază pe Bulevardul Carol I, artera principală de circulație a Câmpinei.

citeste mai mult
790 vizualizari 19 Jun 2024 10:11 810 locuri disponibile în liceele câmpinene pentru admiterea 2024

810 locuri disponibile în liceele câmpinene pentru admiterea 2024

Liceele câmpinene pun în acest an la dispoziția absolvenților de clasa a VIII-a, în total, 810 locuri din care: 644 locuri la învățământul de zi, 140 locuri la învățământul profesional de stat cu durata de trei ani și 26 locuri la învățământul dual.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV