Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana (40 hectare în total), acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

Acum, cele două societăți au transmis autorităților locale un memoriu - pe care CâmpinaTV.ro l-a publicat cu mai multe zile înaintea ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie - prin care se fac o serie de precizări cu privire la ”nelegalitatea Hotărârii Consiliului Local nr. 179/25 octombrie 2023 prin care s-a dispus radierea drepturilor din Cartea Funciară”. Practic, este prezentat răspunsul primit de cele două societăți de la OCPI (Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară) Prahova, care precizează că pentru radierea unui drept real este necesară fie convenția între cele două părți, fie o hotărâre judecătorească definitivă.
Discuția pe un subiect destul de serios a avut, în multe rânduri, aspecte hilare... Puteți urmări integral înregistrarea video și vă veți convinge.
Vrem să punctăm doar două lucruri. Mai întâi, primarul Alin Moldoveanu a precizat consilierilor locali prezenți (au lipsit Livia Lupu și Andrei Duran) că în numele Primăriei Câmpina a transmis o solicitare la OCPI pentru clarificarea răspunsului dat de această instituție celor două societăți, inclusiv primirea întregii corespondențe, edilul lăsând să se înțeleagă că este greu de crezut că OCPI s-ar fi pronunțat asupra legalității unei hotărâri a Consiliului Local Câmpina, hotărâre prin care doar se împuternicește primarul să demareze niște proceduri prevăzute de lege.
Aceasta ar fi partea serioasă a lucrurilor. Comicul situației a intervenit atunci când unii consilieri și-au dorit cu orice preț să-și însușească adresa pe care primarul o trimisese deja la OCPI. ”Măi, oameni buni, cum să ne însușim ceva ce este deja trimis?!”, a spus contrariat Bogdan Ene. În cele din urmă, consilierii au votat ca un text identic cu cel trimis de Primărie la OCPI să fie trimis și în numele consilierilor locali. ”Vă așteptați la un alt răspuns decât cel pe care OCPI îl va transmite Primăriei?!”, a întrebat și Adina Gârbăcică. Majoritatea și-a impus votul, părând decisă să se ralieze demersului primarului sub orice formă.
Totuși, parcă mai important ar fi fost nu răspunsul de la o instituție, răspuns care nu va putea fi prea ”spectaculos”, ci susținerea mai departe, în fața instanței.

1974 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 01.12.2023 05:16 Intrebarea este cine va plati pentru aceasta aberatie initiata de primar si sustinuta , dupa cum se vede, de toti consilierii? O administratie absolut nepregatita care ar putea sa te faca sa regreti dezastrul Tiseanu. Dar sunt sigur ca, la fel ca in toata Romania, se poate si mai rau.

Actualitate

612 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

787 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.

Alte stiri recente

668 vizualizari
03 mar. 2024 17:13

Gabriel Văcărescu, de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, vicecampion național la haptatlon, categoria sub 18 ani

Sâmbătă și duminică, s-au desfășurat, la București, Campionatele Naționale de probe combinate - heptatlon, pentru seniori, dar și tineret sub 23 ani, sub 20 ani, și juniori sub 18 ani și sub 16 ani.

1598 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare: