Pleacă acasă și ultimii 119 angajați ai Petroutilaj Poiana Câmpina

Social (Categoria articolului)

Instituțiile publice deconcentrate, din domeniul muncii și protecției sociale, au primit notificări de la conducerea SC Petroutilaj Poiana Câmpina cu privire la concedierea colectivă a 119 salariați începând cu 9 februarie 2016. Practic, aceștia sunt ultimii angajați ai societății, cei de la Secția de Material Rulant, cunoscută sub denumirea de Pompe Prahova. Oamenii vor intra în șomaj, iar apoi... cum le va fi norocul.

Petroutilaj Poiana Câmpina, sau Uzina Poiana, cum a fost cunoscută atâta vreme, este pe ultima sută de metri a existenței sale. În 2016 se împlinesc 117 ani de la înființarea acestei societăți de tradiție, cu mii de angajați cândva. Acum, este în reorganizare judiciară și dispare puțin câte puțin. Se vinde bucată cu bucată pentru a se mai achita câte ceva din datoriile către stat și creditori. Ultimul activ vândut prin licitație publică, de către administratorul judiciar, chiar în toamna anului trecut, a fost Secția de Material Rulant și Utilaje Grele, adică un teren de 79.162 mp și mai multe construcții, prețul inițial de pornire fiind de 4.397.500 lei. Licitația a avut loc în mai multe etape, până s-a ajuns la reducerea la jumătate a prețului de pornire și s-a găsit un cumpărător. Este vorba despre o firmă privată din București.

10480 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • un ultim angajat 26.01.2016 16:01 Hortopane ne-ai adus la sapa de lemn.Ai zis ca faci si dregi.Daca iti iesea cu politica dregeai busuiocul
  • Andrei 29.01.2016 16:25 S-a mai inchis o fabrica! Dar nu va fie frica, face tov. Tiseanu parc industrial, unde vor umbla cainii cu covrigi in coada! Vai de noi!

Social

2664 vizualizari
21 ian. 2021 19:17

Vântul schimbării directorilor de școli nu afectează Câmpina

1 comentarii

Aproximativ 1.000 de directori de grădinițe, școli gimnaziale și licee din țară au fost schimbați în luna ianuarie 2021 în mai multe județe ale țării, inclusiv în Prahova, demers care a creat numeroase nemulțumiri în teritoriu. După cum a anunțat Ministerul Educației, este vorba despre directori numiți pe post cu detașare, iar inspectoratele școlare din județele respective i-au schimbat din funcții pentru că le-a încetat detașarea. Au fost înlocuiți cu alte persoane până la organizarea concursului pentru ocuparea postului.

2843 vizualizari
20 ian. 2021 19:43

Primarii municipiilor au obținut de la Guvern promisiunea degrevării bugetelor locale de o serie de cheltuieli

Asociația Municipiilor din România, structură din care face parte și Câmpina, primarul Alin Moldoveanu fiind și membru în Comitetul Director al AMR, a reușit să obțină de la Guvern promisiunea rezolvării unor probleme astfel încât bugetele locale să fie degrevate de anumite cheltuieli. De asemenea, Guvernul a acceptat propunerea AMR de transferare a unor bunuri (imobile și terenuri) din domeniul public sau privat al statului, către autoritățile locale.

Alte stiri recente

5 vizualizari
22 ian. 2021 18:38

Sportivii de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina pot folosi, în sfârșit, microbuzul care le-a fost repartizat în 2015

În anul 2015, în urma unui parteneriat între Ministerului Dezvoltării și Ministerul Educației, 65 de microbuze Ford, cu 16 locuri, dintr-un total de 300, erau repartizate cluburilor sportive școlare din România, la insistențele ministrului de atunci al Sportului, Gabriela Szabo. La Câmpina, microbuzul a ajuns extrem de greu, pentru că Primăria întârzia trimiterea unui reprezentant care să preia vehiculul, cu toate insistențele celor două ministere. Un lucru definitoriu pentru administrația locală a ultimilor ani.

2061 vizualizari
22 ian. 2021 17:04

Accident în Câmpina. Patru mașini implicate, două garduri afectate, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital

Pe Strada Constantin Stere din Câmpina a avut loc vineri după-amiază, în jurul orei 16.30, un accident rutier destul de grav, în care au fost implicate patru autoturisme, au fost avariate două garduri, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital.