Toți angajații Senatului și Camerei Deputaților, de la directori la șoferi, bucătari și liftieri, primesc spor pentru condiții vătămătoare de lucru
Actualitate (Categoria articolului)
Pe site-urile Senatului și Camerei Deputaților au fost publicate veniturile angajaților, în conformitate cu Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Iar grilele de salarizare arată faptul că personalul din cele două instituții beneficiază de spor de 15% pentru condiții vătămătoare de lucru. Nu știm care sunt acestea, dar cert este că li se acordă sporul la valoarea maximă. Nu primesc acest spor demnitarii aleși, adică senatorii și deputații. În rest, toți angajații, de la secretari generali și directori, până la șoferi, liftieri, bucătari, zugravi și îngrijitori, beneficiază de sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă.
Sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare este cuprins între 5% și 15% din salariul de bază. Conform HG 569/2017, sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă se acordă în condițiile în care, la eliberarea buletinelor de determinare sau, după caz, de expertizare a locurilor de muncă, s-au avut în vedere următoarele criterii:
a) înregistrarea de îmbolnăviri profesionale ca urmare a activităţii desfăşurate la locul de muncă;
b) existența unor indici de morbiditate la locurile de muncă respective;
c) înregistrarea unor cazuri de accidente de muncă produse la locul de muncă.
La stabilirea, de la caz la caz, a cuantumului sporului pentru condiţii periculoase sau vătămătoare (între 5% și 15%) de muncă se au în vedere următorii factori de risc:
a) existența factorilor nocivi şi mecanismul de acţiune a acestora asupra organismului;
b) intensitatea de acţiune a factorilor nocivi sau asocierea acestor factori;
c) durata de expunere la acţiunea factorilor nocivi;
d) existenţa unor condiţii de muncă ce implică o suprasolicitare nervoasă, care determină un risc de îmbolnăvire sau de accidentare;
e) structura şi nivelul morbidităţii în raport cu specificul locului de muncă.
Actualitate

Alin Moldoveanu, primarul Câmpinei, s-a întors în PNL
Anunțul revenirii primarului municipiului Câmpina în Partidul Național Liberal a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă comună, susținută de Alin Moldoveanu împreună cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean și președinte al PNL Prahova.
Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate
Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.
Alte stiri recente
”Vis de copil”, concert cu și pentru copii, la Câmpina
Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 17.00, la Casa Tineretului din municipiul Câmpina va avea loc un concert intitulat ”Vis de copil”.

CS Câmpina a ajuns în primele opt echipe din țară. Vineri dimineață va juca în fața campioanei naționale, CSM București
După cum v-am informat în premieră, CS Câmpina a trecut de faza grupelor la turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin juniori IV și va juca în faza a doua, calificându-se între primele opt echipe din România.
Comentarii