O excursie... altfel. Cinci elevi de la o şcoală din Bucureşti s-au rătăcit în zona Paltinu

Actualitate (Categoria articolului)

A doua zi a săptămânii "Şcoala Altfel" a fost foarte încărcată pentru ISU Câmpina. În timp ce Unitatea de Pompieri primea vizita copiilor de la unitățile de învățământ din zonă, un echipaj a fost solicitat în zona Paltinu, unde cinci elevi de la o şcoală din Bucureşti s-au pierdut de grup. 

Copiii se aflau în excursie la Paltinu, în cadrul programului "Școala Altfel". S-au îndepărtat de colegi și profesori, iar apoi nu au mai putut găsi calea de întoarcere. Cadrele didactice care îi însoțeau pe elevi i-au căutat zeci de minute, dar fără succes. Au intrat în panică și au sunat la 112. Un echipaj de la Câmpina s-a deplasat imediat în zonă, dar odată cu echipajul ISU au apărut și cei cinci copii. Este vorba despre patru fete și un băiat, de 10 şi 11 ani, care au plecat spre vârful unui deal după ce băiatul le-a convins pe fetițe că el ştie foarte bine zona, pentru că unchiul său are o grădină în apropiere. Bineînţeles că nu cunoștea zona și bineînțeles că s-au rătăcit, dând serioase emoţii profesorilor. S-au speriat și ei când au văzut că nu-și găsesc colegii, dar până la urmă totul s-a terminat cu bine, din fericire. Pentru echipajul ISU a fost o ocazie de a le explica elevilor cât de important este să nu se depărteze de grup, mai ales într-o zonă destul de dificilă așa cum este zona Paltinu.

3353 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2157 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2127 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

963 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

187 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.