CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Monumentul Soldatului Necunoscut va fi mutat în Parcul Trandafirilor, la notariate, lângă "cavoul" cu descoperirile arheologice

- Actualitate -

Monumentul Soldatului Necunoscut va fi mutat în Parcul Trandafirilor, la notariate, lângă

Parcul de la Soldat, odată modernizat, va rămâne fără... Soldat. Monumentul va fi mutat, dar nu la Cimitirul Eroilor, așa cum stabilise inițial administrația locală, ci în Parcul Trandafirilor, cel de lângă notariate.

Consiliul Local Câmpina va aproba în ședința de astăzi modificarea denumirii lucrării "Reamplasare monument istoric Soldat din Parcul Soldat în Cimitirul Eroilor" în "Reamplasare monument istoric Soldat din Parcul Soldat în Parcul Trandafirilor". Precizăm că pentru această reamplasare a monumentului (proiectare și execuție) s-au alocat 59.500 lei de la bugetul local, cu tot cu TVA.
S-a renunțat la ideea cu mutarea Soldatului în Cimitirul Eroilor la recomandarea Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu, care consideră că monumentul trebuie să rămână în zona centrală a localității, undeva unde să poată fi pus în valoare, așa cum s-a prevăzut și în autorizația inițială.
Prin urmare, Monumentul Soldatului Necunoscut va fi mutat în Parcul Trandafirilor, o zonă frumoasă, dar al cărei aspect este stricat de mai multă vreme de "cavoul" sub care se află zidurile din cărămidă descoperite de arheologi, vestigii despre care s-ar crede că ar proveni de la vechea vamă a Câmpinei. Părerile istoricilor locali sunt, însă, împărțite și, practic, nu se știe ce s-a descoperit în Parcul Trandafirilor, dacă este vama din urmă cu mai bine de 500 de ani, așa cum s-a menționat inițial, sau dacă sunt doar rămășițele unor clădiri negustorești. 
Primăria Câmpina a comandat un proiect pentru punerea în valoare a vestigiilor prin construirea unei galerii din sticlă. Un proiect frumos, dar și foarte costisitor, de aproximativ 1,6 milioane lei după cum reiese din studiul de fezabilitate. Este o sumă foarte mare, iar la nivelul administrației locale încă nu s-a luat o decizie dacă proiectul să fie refăcut sau nu astfel încât să rezulte costuri ceva mai mici. Cert este că în centrul Câmpinei avem o ditamai groapă, acoperită în 2016 pentru a fi protejate vestigiile arheologice.


30 May 2018 11:20 3865 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
2459 vizualizari 14 Jun 2024 22:48 Primim de la cititori. O situație veche, dar periculoasă, în cartierul Câmpinița

Primim de la cititori. O situație veche, dar periculoasă, în cartierul Câmpinița

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 câteva imagini surprinse pe Bulevardul Carol I, în cartierul Câmpinița, în apropierea sediului societății Drumuri și Poduri.

citeste mai mult
2625 vizualizari 14 Jun 2024 17:25 Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

În urmă cu mai mult de doi ani, într-o seară de aprilie, un accident produs pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Tehnic Forestier șoca întreaga comunitate din Câmpina. Paul Dragomir, un copil de numai 17 ani, era spulberat de un bolid condus de Adela Pena, care nici măcar nu pusese piciorul pe frână! Băiatul - elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” - și-a pierdut viața pe loc.

citeste mai mult
3012 vizualizari 14 Jun 2024 16:51 A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

După orele prânzului, un mesaj RO-ALERT atenționa câmpinenii asupra prezenței unui urs pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

citeste mai mult
702 vizualizari 13 Jun 2024 17:52 Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Polițiștii prahoveni au efectuat mai multe percheziții într-un dosar în care sunt vizate mai multe persoane cercetate pentru trafic și dețeinere de droguri.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV