Cupa Seva la fotbal sau cum să le oferi copiilor bucuria unei competiții adevărate

Sport (Categoria articolului)

Timp de trei zile, Câmpina a fost gazda unui spectacol fotbalistic de excepție, Cupa Seva, o competiție exclusiv cu finanțare privată, al cărei principal succes a fost că a oferit copiilor din Ploiești, București, Moreni, Bușteni, Strejnic, Câmpina bucuria unei competiții adevărate. De-a lungul celor trei zile, la Câmpina au fost peste 400 de sportivi, 29 de echipe, sute de părinți, cu toții rămânând cu o amintire frumoasă despre Câmpina. Am văzut lacrimi de fericire și zâmbete de copii, adică bucuria de a face sport într-o competiție puternică.

Competiția s-a desfășurat pe patru categorii de vârstă - copiii născuți între 2009 și 2012 - și după trei zile în care s-a trecut de la ploi torențiale la căldură sufocantă, la final, ierarhia celor patru catergorii de vârstă a fost următoarea:
Grupa 2009
1. Petrolul Ploiești, 2. Champions București, 3. Viking Ploiești
Grupa 2010
1. Școala de Fotbal Toader Ploiești, 2. Petrolul 95 Ploiești, 3. Petrolul Ploiești
Grupa 2011
1. Școala de Fotbal Emil Costea Strejnic, 2. Școala de Fotbal Toader Ploiești, 3. Champions București
Grupa 2012
1. Caraimanul București, 2. Champions București, 3. CS Câmpina. Ulterior, la "masa verde", titlul a fost decernat formației bucureștene.
De asemenea, s-au acordat premi individuale:
Marc Florea (Petrolul Ploiești, 2009) - cel mai bun portar;
Ștefan Manta (Petrolul Ploiești, 2009) - cel mai tehnic jucător;
Yannis Stan (Școala de Fotbal Emil Costea Strejnic, 2011) - golgheterul turneului, cu 19 goluri.
Partidele de la acest maraton fotbalistic au fost arbitrate de Mihai Amorăriței, Robert Nuțu, Dragoș Pantilie, Nicolae Nițu, Eduard Pârâianu, Marcel Marin.
Meritul succesului acestei competiții juvenile foarte apreciate încă de la prima sa ediție aparține lui Florin Abagiu - patronul hotelului restaurant Seva, finanțatorul integral al competiției, și antrenorului Roberto Opatchi, organizatorul turneului. În condițiile în care administrația locală nu a mișcat un deget pentru această competiție - am putea spune, ba chiar dimpotrivă - a surprins pe multă lume că festivitatea de premiere a fost oficiată chiar de președintele Comisiei de Sport din Consiliul Local Câmpina, Florin Frățilă.
Oricum, prima ediție a Cupei Seva la fotbal a fost un real succes, o bucurie pentru sutele de copii participanți, o mândrie pentru părinții lor, o palmă pentru administrația locală, care nu este în stare să organizeze așa ceva, și o rază de soare ca un zâmbet frumos de copil într-o mare a indiferenței și mediocrității în care se zbate fotbalul câmpinean, în special, sportul câmpinean, în general.

3788 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vasile misku 09.07.2019 14:25 Asa ceva este o excelenta idee e bine sa fie preluata si de alte loc.culmea ca vad multe echipe diferite nume deci copiii participa in camp.? Se vrea se poate dar constat ca nu apar juc.de calitate.si cauza e una singura slaba pregatire profesionala a antrenorilor.
  • Calin 09.07.2019 15:31 Cat tupeu la acest personaj ... numit fratila! Cata ...! Cata aroganta! Cat de gros trebuie sa ai obrazul sa te duci la faci premierea la o competitie la care tu, reprezentant al primariei, nu contribui cu absolut nimic?! Absolut ... si sinistru!
  • Iulian 09.07.2019 15:33 Normal ca s-au bucurat copiii, mai ales de la CSC, de o asemenea competitie, atata vreme cat ei au mai mult de un an de cand nu au mai jucat nicaieri! Dar Opatchi nu mai e la CSC? De ce a organizat pentru un privat o astfel de competitie si nu pentru clubul la care el lucreaza?
  • Spoiala Sorin 09.07.2019 16:11 Se pot face multe în Câmpina dar nu se vrea. Felicitări d lui ABAGIU pentru inițiativă și d lui OPATCHI pentru organizare
  • Nelu 09.07.2019 18:07 De ce i-au permis organizatorii lui Fratila sa faca premierea? Ca el e ..., stim cu totii, dar si aia trebuiau sa il trimita la plimbare

Sport

1846 vizualizari
26 feb. 2020 20:35

Reîncepe fotbalul în Prahova! Avancronicile 16-imilor de finală ale fazei județene a Cupei României

Chiar dacă în week-end-ul trecut au avut loc deja primele meciuri oficiale din fotbaluil prahovean în 2020, mai multe restanțe din ligile inferioare, comnpetițiile reîncep cu adevărat la finalul acestei săptămâni, atunci când sunt programate partidele din 16-imile de finală ale fazei județene a Cupei României, moment din care intră în această competiție și echipele din Liga A.

2609 vizualizari
21 feb. 2020 22:22

Andreea Lungu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina), campioană națională la aruncarea greutății, categoria juniori I

Vineri și sâmbătă, la București se desfășoară finalele Campionatului Național de Atletism în Sală pentru Juniori I, competiție la care CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, este reprezentat de cinci sportivi. Încă din prima zi, clubul câmpinean a înregistrat o excelentă performanță, în fapt o reconfirmare a valorii școlii de aruncări câmpinene, Andreea Lungu (antrenor Mihaela Marin) obținând titlul de campioană națională în proba de aruncarea greutății, cu 12,46m.

Alte stiri recente

4507 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

1751 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.