Cupa Seva la fotbal sau cum să le oferi copiilor bucuria unei competiții adevărate

Sport (Categoria articolului)

Timp de trei zile, Câmpina a fost gazda unui spectacol fotbalistic de excepție, Cupa Seva, o competiție exclusiv cu finanțare privată, al cărei principal succes a fost că a oferit copiilor din Ploiești, București, Moreni, Bușteni, Strejnic, Câmpina bucuria unei competiții adevărate. De-a lungul celor trei zile, la Câmpina au fost peste 400 de sportivi, 29 de echipe, sute de părinți, cu toții rămânând cu o amintire frumoasă despre Câmpina. Am văzut lacrimi de fericire și zâmbete de copii, adică bucuria de a face sport într-o competiție puternică.

Competiția s-a desfășurat pe patru categorii de vârstă - copiii născuți între 2009 și 2012 - și după trei zile în care s-a trecut de la ploi torențiale la căldură sufocantă, la final, ierarhia celor patru catergorii de vârstă a fost următoarea:
Grupa 2009
1. Petrolul Ploiești, 2. Champions București, 3. Viking Ploiești
Grupa 2010
1. Școala de Fotbal Toader Ploiești, 2. Petrolul 95 Ploiești, 3. Petrolul Ploiești
Grupa 2011
1. Școala de Fotbal Emil Costea Strejnic, 2. Școala de Fotbal Toader Ploiești, 3. Champions București
Grupa 2012
1. Caraimanul București, 2. Champions București, 3. CS Câmpina. Ulterior, la "masa verde", titlul a fost decernat formației bucureștene.
De asemenea, s-au acordat premi individuale:
Marc Florea (Petrolul Ploiești, 2009) - cel mai bun portar;
Ștefan Manta (Petrolul Ploiești, 2009) - cel mai tehnic jucător;
Yannis Stan (Școala de Fotbal Emil Costea Strejnic, 2011) - golgheterul turneului, cu 19 goluri.
Partidele de la acest maraton fotbalistic au fost arbitrate de Mihai Amorăriței, Robert Nuțu, Dragoș Pantilie, Nicolae Nițu, Eduard Pârâianu, Marcel Marin.
Meritul succesului acestei competiții juvenile foarte apreciate încă de la prima sa ediție aparține lui Florin Abagiu - patronul hotelului restaurant Seva, finanțatorul integral al competiției, și antrenorului Roberto Opatchi, organizatorul turneului. În condițiile în care administrația locală nu a mișcat un deget pentru această competiție - am putea spune, ba chiar dimpotrivă - a surprins pe multă lume că festivitatea de premiere a fost oficiată chiar de președintele Comisiei de Sport din Consiliul Local Câmpina, Florin Frățilă.
Oricum, prima ediție a Cupei Seva la fotbal a fost un real succes, o bucurie pentru sutele de copii participanți, o mândrie pentru părinții lor, o palmă pentru administrația locală, care nu este în stare să organizeze așa ceva, și o rază de soare ca un zâmbet frumos de copil într-o mare a indiferenței și mediocrității în care se zbate fotbalul câmpinean, în special, sportul câmpinean, în general.

4231 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vasile misku 09.07.2019 14:25 Asa ceva este o excelenta idee e bine sa fie preluata si de alte loc.culmea ca vad multe echipe diferite nume deci copiii participa in camp.? Se vrea se poate dar constat ca nu apar juc.de calitate.si cauza e una singura slaba pregatire profesionala a antrenorilor.
  • Calin 09.07.2019 15:31 Cat tupeu la acest personaj ... numit fratila! Cata ...! Cata aroganta! Cat de gros trebuie sa ai obrazul sa te duci la faci premierea la o competitie la care tu, reprezentant al primariei, nu contribui cu absolut nimic?! Absolut ... si sinistru!
  • Iulian 09.07.2019 15:33 Normal ca s-au bucurat copiii, mai ales de la CSC, de o asemenea competitie, atata vreme cat ei au mai mult de un an de cand nu au mai jucat nicaieri! Dar Opatchi nu mai e la CSC? De ce a organizat pentru un privat o astfel de competitie si nu pentru clubul la care el lucreaza?
  • Spoiala Sorin 09.07.2019 16:11 Se pot face multe în Câmpina dar nu se vrea. Felicitări d lui ABAGIU pentru inițiativă și d lui OPATCHI pentru organizare
  • Nelu 09.07.2019 18:07 De ce i-au permis organizatorii lui Fratila sa faca premierea? Ca el e ..., stim cu totii, dar si aia trebuiau sa il trimita la plimbare

Sport

3478 vizualizari
09 aug. 2020 11:05

Marius Vasile (CSS ”Constantin Istrati”), pe podium la aruncarea greutății în Cupa României pentru seniori

Stadionul ”Iolanda Balaș Soter” din București a găzduit sâmbătă Cupa României pentru seniori, competiție la care singurul atlet de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina care s-a aliniat la start a fost aruncătorul Marius Vasile, în probele de disc și greutate.

3550 vizualizari
08 aug. 2020 14:49

Medalie de bronz la săritura în lungime pentru CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la Naționalele juniorilor III

La București, pe stadionul ”Iolanda Balaș Soter” s-au desfășurat timp de două zile, vineri și sâmbătă, Campionatele Naționale de Atletism pentru Juniori III. La această competiție au fost prezenți și trei atleți de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, care au concurat fiecare în câte două probe, cea mai bună clasare - locul al treilea și medalie de bronz - fiind reușită de Ștefan Gagiu (antrenor Jenica Bran) la săritura în lungime.

Alte stiri recente

975 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.

2061 vizualizari
14 aug. 2020 17:11

Alianța PNL-USR-PLUS a depus la BEC dosarele candidaților. "Suntem o forță și vom câștiga alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina!"

La Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina au depus astăzi dosarele cu candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 reprezentanții Alianței PNL-USR-PLUS. Alături de Cătălin Florescu, candidatul pentru Primăria Câmpina, s-au aflat președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - candidat la președinția Consiliului Județean, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, Andrei Lupu - membru în Biroul Național al PLUS, deputatul PNL Răzvan Prișcă, primarul Horia Tiseanu, o parte din candidații la Consiliul Local Câmpina.