Cupa Seva la fotbal sau cum să le oferi copiilor bucuria unei competiții adevărate

Sport (Categoria articolului)

Timp de trei zile, Câmpina a fost gazda unui spectacol fotbalistic de excepție, Cupa Seva, o competiție exclusiv cu finanțare privată, al cărei principal succes a fost că a oferit copiilor din Ploiești, București, Moreni, Bușteni, Strejnic, Câmpina bucuria unei competiții adevărate. De-a lungul celor trei zile, la Câmpina au fost peste 400 de sportivi, 29 de echipe, sute de părinți, cu toții rămânând cu o amintire frumoasă despre Câmpina. Am văzut lacrimi de fericire și zâmbete de copii, adică bucuria de a face sport într-o competiție puternică.

Competiția s-a desfășurat pe patru categorii de vârstă - copiii născuți între 2009 și 2012 - și după trei zile în care s-a trecut de la ploi torențiale la căldură sufocantă, la final, ierarhia celor patru catergorii de vârstă a fost următoarea:
Grupa 2009
1. Petrolul Ploiești, 2. Champions București, 3. Viking Ploiești
Grupa 2010
1. Școala de Fotbal Toader Ploiești, 2. Petrolul 95 Ploiești, 3. Petrolul Ploiești
Grupa 2011
1. Școala de Fotbal Emil Costea Strejnic, 2. Școala de Fotbal Toader Ploiești, 3. Champions București
Grupa 2012
1. Caraimanul București, 2. Champions București, 3. CS Câmpina. Ulterior, la "masa verde", titlul a fost decernat formației bucureștene.
De asemenea, s-au acordat premi individuale:
Marc Florea (Petrolul Ploiești, 2009) - cel mai bun portar;
Ștefan Manta (Petrolul Ploiești, 2009) - cel mai tehnic jucător;
Yannis Stan (Școala de Fotbal Emil Costea Strejnic, 2011) - golgheterul turneului, cu 19 goluri.
Partidele de la acest maraton fotbalistic au fost arbitrate de Mihai Amorăriței, Robert Nuțu, Dragoș Pantilie, Nicolae Nițu, Eduard Pârâianu, Marcel Marin.
Meritul succesului acestei competiții juvenile foarte apreciate încă de la prima sa ediție aparține lui Florin Abagiu - patronul hotelului restaurant Seva, finanțatorul integral al competiției, și antrenorului Roberto Opatchi, organizatorul turneului. În condițiile în care administrația locală nu a mișcat un deget pentru această competiție - am putea spune, ba chiar dimpotrivă - a surprins pe multă lume că festivitatea de premiere a fost oficiată chiar de președintele Comisiei de Sport din Consiliul Local Câmpina, Florin Frățilă.
Oricum, prima ediție a Cupei Seva la fotbal a fost un real succes, o bucurie pentru sutele de copii participanți, o mândrie pentru părinții lor, o palmă pentru administrația locală, care nu este în stare să organizeze așa ceva, și o rază de soare ca un zâmbet frumos de copil într-o mare a indiferenței și mediocrității în care se zbate fotbalul câmpinean, în special, sportul câmpinean, în general.

5659 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vasile misku 09.07.2019 14:25 Asa ceva este o excelenta idee e bine sa fie preluata si de alte loc.culmea ca vad multe echipe diferite nume deci copiii participa in camp.? Se vrea se poate dar constat ca nu apar juc.de calitate.si cauza e una singura slaba pregatire profesionala a antrenorilor.
  • Calin 09.07.2019 15:31 Cat tupeu la acest personaj ... numit fratila! Cata ...! Cata aroganta! Cat de gros trebuie sa ai obrazul sa te duci la faci premierea la o competitie la care tu, reprezentant al primariei, nu contribui cu absolut nimic?! Absolut ... si sinistru!
  • Iulian 09.07.2019 15:33 Normal ca s-au bucurat copiii, mai ales de la CSC, de o asemenea competitie, atata vreme cat ei au mai mult de un an de cand nu au mai jucat nicaieri! Dar Opatchi nu mai e la CSC? De ce a organizat pentru un privat o astfel de competitie si nu pentru clubul la care el lucreaza?
  • Spoiala Sorin 09.07.2019 16:11 Se pot face multe în Câmpina dar nu se vrea. Felicitări d lui ABAGIU pentru inițiativă și d lui OPATCHI pentru organizare
  • Nelu 09.07.2019 18:07 De ce i-au permis organizatorii lui Fratila sa faca premierea? Ca el e ..., stim cu totii, dar si aia trebuiau sa il trimita la plimbare

Sport

654 vizualizari
21 sept. 2023 16:12

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Programul și delegările

Ajunsă la etapa a 8-a, Liga A Prahova programează la finalul acestei săptămâni noi partide. Iată programul și delegările:

1879 vizualizari
20 sept. 2023 19:51

Liga A Prahova, etapa a 7-a. Rezultate și clasament

UPDATE - Miercuri după-amiază s-a desfășurat și ultimul joc al rundei.
Primul meci al etapei a 7-a din Liga A Prahova s-a disputat vineri după-amiază. Celelalte jocuri au avut loc sâmbătă și duminică. Iată rezultatele, clasamentul și programul etapei viitoare:

Alte stiri recente

998 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

1065 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.