Cupa Seva la fotbal sau cum să le oferi copiilor bucuria unei competiții adevărate

Sport (Categoria articolului)

Timp de trei zile, Câmpina a fost gazda unui spectacol fotbalistic de excepție, Cupa Seva, o competiție exclusiv cu finanțare privată, al cărei principal succes a fost că a oferit copiilor din Ploiești, București, Moreni, Bușteni, Strejnic, Câmpina bucuria unei competiții adevărate. De-a lungul celor trei zile, la Câmpina au fost peste 400 de sportivi, 29 de echipe, sute de părinți, cu toții rămânând cu o amintire frumoasă despre Câmpina. Am văzut lacrimi de fericire și zâmbete de copii, adică bucuria de a face sport într-o competiție puternică.

Competiția s-a desfășurat pe patru categorii de vârstă - copiii născuți între 2009 și 2012 - și după trei zile în care s-a trecut de la ploi torențiale la căldură sufocantă, la final, ierarhia celor patru catergorii de vârstă a fost următoarea:
Grupa 2009
1. Petrolul Ploiești, 2. Champions București, 3. Viking Ploiești
Grupa 2010
1. Școala de Fotbal Toader Ploiești, 2. Petrolul 95 Ploiești, 3. Petrolul Ploiești
Grupa 2011
1. Școala de Fotbal Emil Costea Strejnic, 2. Școala de Fotbal Toader Ploiești, 3. Champions București
Grupa 2012
1. Caraimanul București, 2. Champions București, 3. CS Câmpina. Ulterior, la "masa verde", titlul a fost decernat formației bucureștene.
De asemenea, s-au acordat premi individuale:
Marc Florea (Petrolul Ploiești, 2009) - cel mai bun portar;
Ștefan Manta (Petrolul Ploiești, 2009) - cel mai tehnic jucător;
Yannis Stan (Școala de Fotbal Emil Costea Strejnic, 2011) - golgheterul turneului, cu 19 goluri.
Partidele de la acest maraton fotbalistic au fost arbitrate de Mihai Amorăriței, Robert Nuțu, Dragoș Pantilie, Nicolae Nițu, Eduard Pârâianu, Marcel Marin.
Meritul succesului acestei competiții juvenile foarte apreciate încă de la prima sa ediție aparține lui Florin Abagiu - patronul hotelului restaurant Seva, finanțatorul integral al competiției, și antrenorului Roberto Opatchi, organizatorul turneului. În condițiile în care administrația locală nu a mișcat un deget pentru această competiție - am putea spune, ba chiar dimpotrivă - a surprins pe multă lume că festivitatea de premiere a fost oficiată chiar de președintele Comisiei de Sport din Consiliul Local Câmpina, Florin Frățilă.
Oricum, prima ediție a Cupei Seva la fotbal a fost un real succes, o bucurie pentru sutele de copii participanți, o mândrie pentru părinții lor, o palmă pentru administrația locală, care nu este în stare să organizeze așa ceva, și o rază de soare ca un zâmbet frumos de copil într-o mare a indiferenței și mediocrității în care se zbate fotbalul câmpinean, în special, sportul câmpinean, în general.

5742 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vasile misku 09.07.2019 14:25 Asa ceva este o excelenta idee e bine sa fie preluata si de alte loc.culmea ca vad multe echipe diferite nume deci copiii participa in camp.? Se vrea se poate dar constat ca nu apar juc.de calitate.si cauza e una singura slaba pregatire profesionala a antrenorilor.
  • Calin 09.07.2019 15:31 Cat tupeu la acest personaj ... numit fratila! Cata ...! Cata aroganta! Cat de gros trebuie sa ai obrazul sa te duci la faci premierea la o competitie la care tu, reprezentant al primariei, nu contribui cu absolut nimic?! Absolut ... si sinistru!
  • Iulian 09.07.2019 15:33 Normal ca s-au bucurat copiii, mai ales de la CSC, de o asemenea competitie, atata vreme cat ei au mai mult de un an de cand nu au mai jucat nicaieri! Dar Opatchi nu mai e la CSC? De ce a organizat pentru un privat o astfel de competitie si nu pentru clubul la care el lucreaza?
  • Spoiala Sorin 09.07.2019 16:11 Se pot face multe în Câmpina dar nu se vrea. Felicitări d lui ABAGIU pentru inițiativă și d lui OPATCHI pentru organizare
  • Nelu 09.07.2019 18:07 De ce i-au permis organizatorii lui Fratila sa faca premierea? Ca el e ..., stim cu totii, dar si aia trebuiau sa il trimita la plimbare

Sport

1484 vizualizari
02 mar. 2024 19:47

Câmpineanca Antofița Mocanu, campioană națională la aruncarea greutății

În acest week-end, la București, în Sala ”Ioan Soter” a avut loc finala Campionatului Național de Atletism Masters. Printre sportivii aliniați la start s-a aflat și o câmpineancă - Antofița Mocanu, a cărei fiică, Patricia, îi calcă pe urme, fiind una dintre sportivele de mare perspectivă de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.

980 vizualizari
02 mar. 2024 17:16

Liga A Prahova. CS Brazi - CS Câmpina 1-1

Prima rundă a returului Ligii A Prahova a însemnat pentru CS Câmpina un meci dificil în deplasare, la Negoiești, în fața echipei CS Brazi.

Alte stiri recente

780 vizualizari
02 mar. 2024 18:37

La Câmpina, invitație la o întâlnire în care să se discute problemele animalelor de companie

1 comentarii

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 28 februarie, consilierul Cosmin Raț a lansat o invitație publică pentru o întâlnire în care să se discute un subiect care nu a mai fost abordat până acum, cel puțin la Câmpina, la nivelul administrației locale.

889 vizualizari
02 mar. 2024 17:57

Primim de la cititori. Șobolani, ziua în amiaza mare, pe bulevardul principal al Câmpinei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse în cursul zilei de joi, 29 februarie 2024, la orele prânzului, pe Bulevardul Carol I, pe trotuarul cuprins între intersecțiile cu străzile Sondei și Maramureș.