Un angajat al Primăriei Câmpina se va ocupa de identificarea beneficiarilor programului "Fiecare copil la grădiniță"

Social (Categoria articolului)

Pentru a-i stimula pe părinți să-și trimită copiii la grădiniță, Guvernul a hotărât să acorde familiilor defavorizate tichete sociale în valoare de 50 lei pe lună. Administrațiile locale sunt cele care trebuie să identifice beneficiarii acestor tichete, iar Consiliul Local Câmpina a decis ca de această problemă să se ocupe un angajat al Primăriei. Este vorba despre Cleopatra Trestianu, expert local pentru romi în cadrul Serviciului de Asistență Socială.

S-a luat această decizie pornind de la ideea că majoritatea beneficiarilor din Câmpina vor fi de etnie romă. Conform legii, se acordă tichete sociale pentru copiii au între 3 și 6 ani, nu lipsesc de la grădiniță și provin din familii al căror venit lunar este de 284 lei pe membru de familie. Cleopatra Trestianu va trebui să identifice beneficiarii punând cap la cap mai multe documente: listele cu copii de la medicii de familie, registrul de nașteri - stare civilă, lista celor care beneficiază de venitul minim garantat și a celor care primesc alocație pentru susținerea familiei. Apoi, va trebui să meargă pe teren, din ușă în ușă, pentru a vedea exact care este situația.
Tichetele sociale vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, produse de igienă și rechizite. Acordarea lor se face de la bugetul de stat, prin sumele defalcate din TVA. Pentru asigurarea fondurilor necesare acordării acestor tichete, Câmpina a primit, din cotele defalcate din TVA, 31.220 lei pentru primul trimestru al anului. 

3445 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

482 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina.  Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

2457 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local). 

Alte stiri recente

2698 vizualizari
18 ian. 2021 08:15

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina

După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.

2450 vizualizari
18 ian. 2021 06:49

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron Câmpina

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron din municipiul Câmpina, județul Prahova. Pot fi persoane cu sau fără atestat de agent, în cel de-al doilea caz calificarea urmând să se facă în cadrul firmei noastre.