Un angajat al Primăriei Câmpina se va ocupa de identificarea beneficiarilor programului "Fiecare copil la grădiniță"

Social (Categoria articolului)

Pentru a-i stimula pe părinți să-și trimită copiii la grădiniță, Guvernul a hotărât să acorde familiilor defavorizate tichete sociale în valoare de 50 lei pe lună. Administrațiile locale sunt cele care trebuie să identifice beneficiarii acestor tichete, iar Consiliul Local Câmpina a decis ca de această problemă să se ocupe un angajat al Primăriei. Este vorba despre Cleopatra Trestianu, expert local pentru romi în cadrul Serviciului de Asistență Socială.

S-a luat această decizie pornind de la ideea că majoritatea beneficiarilor din Câmpina vor fi de etnie romă. Conform legii, se acordă tichete sociale pentru copiii au între 3 și 6 ani, nu lipsesc de la grădiniță și provin din familii al căror venit lunar este de 284 lei pe membru de familie. Cleopatra Trestianu va trebui să identifice beneficiarii punând cap la cap mai multe documente: listele cu copii de la medicii de familie, registrul de nașteri - stare civilă, lista celor care beneficiază de venitul minim garantat și a celor care primesc alocație pentru susținerea familiei. Apoi, va trebui să meargă pe teren, din ușă în ușă, pentru a vedea exact care este situația.
Tichetele sociale vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, produse de igienă și rechizite. Acordarea lor se face de la bugetul de stat, prin sumele defalcate din TVA. Pentru asigurarea fondurilor necesare acordării acestor tichete, Câmpina a primit, din cotele defalcate din TVA, 31.220 lei pentru primul trimestru al anului. 

3737 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2424 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3154 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

1959 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

1846 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.