Într-o clădire de patrimoniu, Parohia ”Sf. Nicolae” din cartierul Slobozia va găzdui de la 1 septembrie o grădiniță particulară

Social (Categoria articolului)

Printr-un parteneriat încheiat cu Primăria municipiului Câmpina și Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Parohia ”Sfântul Nicolae” din cartierul Slobozia a obținut autorizația de funcționare provizorie pentru Grădinița ”Sf. Nicolae”, care își va începe activitatea din anul școlar 2024-2025, adică de la 1 septembrie 2024.

Va fi o grădiniță particulară, dar care va funcționa într-una dintre clădirile de patrimoniu din incinta Complexului Parohial ”Sf. Nicolae” din cartierul Slobozia. Este vorba despre ”o construcţie pentru fânar şi grajd, care a păstrat pe o grindă de stejar incizat anul construcţiei, 1842. Ajunsă într-un stadiu avansat de degradare, în 1992, la iniţiativa preotului şi a soţiei sale, care era învăţătoare, a fost consolidată, restaurată şi amenajată ca spaţiu pentru grădiniţă. Construcţia, lungă de 15 m şi lată de 6 m, este din bârne de stejar pe soclu de piatră, cu un mic beci. I s-a făcut șarpantă nouă, s-au pus termoizolaţie şi învelitoare din şindrilă asemenea casei parohiale, s-a adăugat o prispă pe stâlpi din lemn şi pardosită cu cărămidă pentru protecţia pereţilor din bârne aparente. Spaţiul pentru grădiniţă (care va avea o capacitate maximă de 24 copii) a păstrat vizibile elementele șarpantei, creând astfel pentru copii o atmosferă interesantă si foarte primitoare. A fost dotat cu toate utilităţile necesare: grup sanitar pentru copii, instalaţii electrice, de gaze, încălzire centrală, spaţiu pentru centrala termică proprie. Spaţiul de joacă din curte cuprinde leagăne, un mare loc cu nisip, măsuţă cu scăunele din trunchiuri de copaci şi două construcţii speciale: Căsuţa Sfintei Vineri şi Castelele cu tobogan. Ambele construcţii sunt ridicate pe tălpi de stejar cu structura din lemn de brad şi acoperită cu şindrilă”, după cum se menționează chiar pe site-ul Parohiei ”Sf. Nicolae” Câmpina.

5085 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 08.02.2024 11:42 Sa ghicim: principalul beneficiar este Andreea Moga, fiica pastorului?
  • Hergheligiu Viorica 08.02.2024 19:58 Felicitări! Un loc frumos unde copii vor zburda liberi !!!!

Social

571 vizualizari
29 feb. 2024 18:50

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova organizează în acest an mai multe cursuri gratuite pentru șomeri

În cursul anului 2024, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova organizează mai multe cursuri de calificare, gratuite, pentru șomeri. 

1432 vizualizari
28 feb. 2024 20:47

“Dar din inimă de copil”, o nouă ediție a Târgului de Mărțișoare organizat la Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu” Câmpina

Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu" din Câmpina păstrează tradiția și a organizat și în acest an Târgul de Mărțișoare “Dar din inimă de copil”. Un eveniment caritabil, pentru care se mobilizează toată lumea - copii, părinți, bunici, cadre didactice. Ca în fiecare an, banii strânși la Târgul de Mărțișoare sunt donați pentru un caz umanitar.

Alte stiri recente

158 vizualizari
01 mar. 2024 11:37

Primim de la cititori. Ciotul de pe Strada Primăverii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425, această imagine surprinsă pe Strada Primăverii, din Câmpina, în apropierea intersecției cu Strada Castanilor.

157 vizualizari
01 mar. 2024 07:51

Proiectul de OUG privind comasarea alegerilor, în consultare publică. Primarii și președinții CJ își pot schimba partidul din aprilie până în septembrie

Guvernu a publicat, în consultare publică, proiectul de ordonanță de urgență privind organizarea și desfășurarea alegerilor europarlamentare și alegerilor locale stabilite la data de 9 iunie 2024. Față de legislația în vigoare, acest proiect vine cu o serie de derogări interesante, iar cele mai importante prevederi vi le prezentăm în continuare. Proiectul integral poate fi consultat AICI.