Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

Social (Categoria articolului)

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

Iată situația completă prezentată de IJP:
- Unități de învățământ publice cu paza asigurată – 54 licee (din 62), 94 școli gimnaziale (din 260) și 36 grădinițe (din 308). Cele mai multe unități școlare cu paza asigurată sunt în Ploiești, Câmpina, Sinaia, Breaza și Vălenii de Munte. Practic, au pază 87% din licee, 36% din școlile gimnaziale și doar 12% din grădinițe.
- Unități de învățământ dotate cu sistem de supraveghere video - 60 licee (din 62), 148 școli gimnaziale (din 260) și 94 grădinițe (din 308). Cele mai multe unități dotate cu supraveghere video sunt în Ploiești, Câmpina, Vălenii de Munte, Mizil, Breaza, Sinaia și Bușteni, precum și în localitățile rurale Florești, Poiana Câmpina, Filipeștii de Pădure, Valea Călugărească, Bănești, Cornu, Blejoi și Bărcănești. Au supraveghere video 97% din licee, 57% din școlile generale și 31% din grădinițe.
În Prahova sunt unități de învățământ private: două licee (ambele cu pază asigurată și monitorizare video), trei școli gimnaziale (toate fără pază, două dotate cu sistem de supraveghere video) și 13 grădinițe (niciuna nu are pază, toate au supraveghere video).
Potrivit aceleiași prezentări a conducerii IJP Prahova, în anul școlar 2018-2019, au fost înregistrate 53 de fapte penale (față de 70 în anul școlar precedent) comise în incinta unităților de învățământ (46) și în zona adiacentă acestora (7). Este vorba despre 32 loviri sau alte violențe, 8 furturi, două amenințări, o vătămare corporală din culpă, 3 cazuri de folosire fără drept a unor obiecte periculoase, o tentativă de omor, distrugeri etc.

2234 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1769 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

1 comentarii

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.

789 vizualizari
14 oct. 2019 21:30

”Un pas către tine”, un proiect important destinat copiilor de la Centrul "Glasul Autismului" din Câmpina

Proiectul „Un pas către tine” se derulează pe parcursul a trei luni la Centrul ”Glasul Autismului” din Câmpina și își propune să valorifice potențialul copiilor cu tulburări din spectrul autist, beneficiari ai centrului menționat, prin implicarea în activități de coordonare, mișcare și sport. Acesta este cel de-al doilea proiect al Asociației "Glasul Autismului" finanțat de Kaufland în cadrul Programului START ONG, implementat de Act for Tomorrow.

Alte stiri recente

8 vizualizari
15 oct. 2019 08:48

Echipa Delice Câmpina va reprezenta România la Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie de la Milano

În perioada 21-22 octombrie 2019, la Milano, în Italia, va avea loc prestigiosul concurs The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate, adică Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie, eveniment destinat specialiștilor din domeniu. Este o competiție senzațională, de anvergură, la care participă patiseri - cofetari din întreaga lume, miza fiind trofeul și, bineînțeles, tilul de campion mondial. Tema ediției din acest an este "Artă și tradiție națională", iar România va fi reprezentată la Milano de o echipă de la Cofetăriile Delice Internațional Câmpina.

1649 vizualizari
14 oct. 2019 20:16

Trafic deviat și stații desființate temporar în Câmpina, pe Bd. Carol I, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Marți se asfaltează și Strada Golești

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi, 14 octombrie 2019, Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și Biserica de la Brazi, pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate cu fonduri europene prin HidroPrahova. Avizul de închidere a circulației este valabil până pe 8 noiembrie 2019, iar în toată această perioadă traficul rutier va fi deviat pe străzile Frații Golești și B.P. Hasdeu.