Cel mai vechi imobil care și-a păstrat folosința de școală pe parcursul întregii sale existențe este școala din Cartierul Slobozia. Construcția datează din jurul anului 1900 și după ce foarte multă vreme a găzduit școala din cartier, acum aici se află sediul Școlii Sanitare Postliceale "Louis Pasteur", care anul acesta sărbătorește 20 de ani de la înființare.
În imaginea veche se poate observa colectivul școlii la serbarea de la finalul anului de învățământ 1909-1910, în centrul imaginii aflându-se preotul Ion N. Popescu (care a slujit la Biserica Sf. Nicolae din decembrie 1907 și până în decembrie 1915), directorul școlii și câțiva părinți. Școala avea destul de puțini copii, Cartierul Slobozia fiind încă destul de puțin populat, dar închegat în jurul bisericii.
După reformele din anii '50-'60, școala de aici a purtat numele impersonal de Școala Generală nr. 5 Câmpina, pentru ca după 1989 să se desființeze din cauza lipsei de elevi. Apoi, locul a prins din nou viață, odată cu mutarea aici a Școlii Sanitare Postliceale "Louis Pasteur", care funcționează și astăzi.
"Câmpina, România 100" est o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și: Câmpina, România 100. Casa Lezza, din perioada interbelică, blocurile de astăzi, de pe Strada B.P. Hasdeu
Câmpina, România 100. Zona centrală, prin anii '70 şi astăzi
Câmpina, România 100. Patibarul şi Farmacia lui Voiculescu, în anii '80, Parcul Regele Mihai I (fost Milia), de azi
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.