CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Un punct de vedere al consilierului local câmpinean Aron Sabo

- Actualitate -

Un punct de vedere al consilierului local câmpinean Aron Sabo

Consilierul local PMP Aron Sabo ne-a transmis următorul punct de vedere, pe care îl redăm integral, fără niciun alt comentariu:

”În urma articolului Lorena Iordache (Partidul Verde) a depus jurământul de consilier local. Aron Sabo (PMP) a luat-o în primire chiar de la prima ședință, apărut pe site-ul dvs, Câmpinatv.ro, îmi exercit dreptul la replică și vă rog să publicați următoarele:
- cu privire la sintagma ”i-a luat la rost pe juriștii Primăriei Câmpina” vreau să clarific faptul că persoaneele la care se face referire, în speță juristul și secretarul Primăriei, plătiți din bani publici, nu din banii vreunei firme private, au ca sarcini de serviciu să răspundă la întrebările consilierilor, din punct de vedere legal (ex. în conformitate cu Legea x, art.y), nu să-și exprime părerea asupra textului de lege, așa cum s-a întâmplat (”din punctul meu de vedere”, după cum a afirmat juristul Primăriei). Termenul folosit de cei doi, și anume, ”opinez” nu satisface nevoile noastre, ale consilierilor locali, care avem nevoie de certitudini, nu de opini. Dorim mereu să votăm justificat din punct de vedere legal. Opinarea este apanajul neprofesioniștilor, care își dau și ei cu părerea;
- de asemenea, vreau să infirm aserțiunea din articol ”secretarul general Elena Moldoveanu și directorul juridic Iulian Anton l-au convins pe consilierul Aron Sabo asupra legalității”, deoarece aceasta nu a fost justificată juridic. Chiar dacă secretarul general a încercat să prezinte un text de lege, acesta nu se referea la întrebarea pusă. Mai mult, s-a dovedit în trecut că unele dintre deciziile sau afirmațiile secretarului general au fost contestate în contenciosul administrativ, dovedindu-se greșite (a se vedea chiar articolul dvs ”Instanța a anulat hotărârea Consiliului Local priind sistemul de supraveghere video în Câmpina” și decizia Curții de Apel privind cunoscutului caz al fostului consilier Cezar Grama, situații în care instanțele nu i-au dat dreptate secretarului general);
- referitor la afirmația ”consilierul PMP Aron Sabo a avut o întrebare la adresa Lorenei Iordache: de ce s-a abținut la unul dintre proiecte?”  și la intervenția consilierului local Dan Nica, vreau să prcizez că, nu există o lege care să-mi interzică să adresez întrebări de acest gen colegiilor, la punctul Diverse, de pe ordinea de zi. Consider că, din punct de vedere etic, orice vot negativ ar trebui justificat, așa cum s-a întâmplat în cazul meu și al altor colegi de multe ori.
- în final, vreau să clarific și textul ”Discuția a continuat până când Aron Sabo și-a cerut scuze...” E adevărat că mi-am cerut scuze față de doamna consilier, asta neînsemnând însă că aș considera că am fost în eroare. Educația m-a făcut să abandonez acest subiect, considerând, că, poate, colega de consiliu se află la prima participare într-o ședință publică și lipsa de experiență și-a spus cuvântul”.


06 Jan 2023 18:53 927 vizualizari


Comentarii


  • 08.01.2023 15:06 Dacul Suveran Subscriu la comentariul - diss... Campina in declin avansat!
  • 06.01.2023 21:00 diss Mult zgomot pentru nimic! Rămăn la părerea, iar situația din Cămpina o confirmă, că avem cea mai slabă administrație ( primar, consilieri locali, poliție...) ever...din cei peste 500 de ani de atestare istorică.
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
660 vizualizari 23 May 2024 07:47 Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Pe DN1, la Nistorești, a avut loc miercuri, 22 mai, în jurul orei 22.30, un accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unuia dintre conducătorii auto implicați, care avea permisul de conducere suspendat.

citeste mai mult
5347 vizualizari 22 May 2024 23:04 La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au înscris aproape 3.000 candidați

La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au înscris aproape 3.000 candidați

2.994 cereri de înscriere au fost depuse pentru sesiunea de admitere din mai - iunie la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, unde sunt scoase la concurs 1.340 locuri.

citeste mai mult
608 vizualizari 22 May 2024 21:05 Conferință la Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” privind valorificarea potențialului cultural după lucrările de restaurare

Conferință la Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” privind valorificarea potențialului cultural după lucrările de restaurare

La Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” din Câmpina a avut loc luni, 20 mai, o conferință privind valorificarea potențialului cultural odată cu încheierea lucrărilor de restaurare a Castelului ”Iulia Hasdeu”.

citeste mai mult
1366 vizualizari 20 May 2024 16:53 Un nou comandant la Poliția Municipală Câmpina - comisar șef Alexandru Vasile

Un nou comandant la Poliția Municipală Câmpina - comisar șef Alexandru Vasile

Poliția Municipală Câmpina are de astăzi un nou comandant. Este vorba despre comisar șef de poliție Alexandru Gabriel Vasile, împuternicit să conducă instituția de la Câmpina pe o perioadă de două luni, deci inclusiv în perioada alegerilor europarlamentare și locale.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV