Un punct de vedere al consilierului local câmpinean Aron Sabo

Actualitate (Categoria articolului)

Consilierul local PMP Aron Sabo ne-a transmis următorul punct de vedere, pe care îl redăm integral, fără niciun alt comentariu:

”În urma articolului Lorena Iordache (Partidul Verde) a depus jurământul de consilier local. Aron Sabo (PMP) a luat-o în primire chiar de la prima ședință, apărut pe site-ul dvs, Câmpinatv.ro, îmi exercit dreptul la replică și vă rog să publicați următoarele:
- cu privire la sintagma ”i-a luat la rost pe juriștii Primăriei Câmpina” vreau să clarific faptul că persoaneele la care se face referire, în speță juristul și secretarul Primăriei, plătiți din bani publici, nu din banii vreunei firme private, au ca sarcini de serviciu să răspundă la întrebările consilierilor, din punct de vedere legal (ex. în conformitate cu Legea x, art.y), nu să-și exprime părerea asupra textului de lege, așa cum s-a întâmplat (”din punctul meu de vedere”, după cum a afirmat juristul Primăriei). Termenul folosit de cei doi, și anume, ”opinez” nu satisface nevoile noastre, ale consilierilor locali, care avem nevoie de certitudini, nu de opini. Dorim mereu să votăm justificat din punct de vedere legal. Opinarea este apanajul neprofesioniștilor, care își dau și ei cu părerea;
- de asemenea, vreau să infirm aserțiunea din articol ”secretarul general Elena Moldoveanu și directorul juridic Iulian Anton l-au convins pe consilierul Aron Sabo asupra legalității”, deoarece aceasta nu a fost justificată juridic. Chiar dacă secretarul general a încercat să prezinte un text de lege, acesta nu se referea la întrebarea pusă. Mai mult, s-a dovedit în trecut că unele dintre deciziile sau afirmațiile secretarului general au fost contestate în contenciosul administrativ, dovedindu-se greșite (a se vedea chiar articolul dvs ”Instanța a anulat hotărârea Consiliului Local priind sistemul de supraveghere video în Câmpina” și decizia Curții de Apel privind cunoscutului caz al fostului consilier Cezar Grama, situații în care instanțele nu i-au dat dreptate secretarului general);
- referitor la afirmația ”consilierul PMP Aron Sabo a avut o întrebare la adresa Lorenei Iordache: de ce s-a abținut la unul dintre proiecte?”  și la intervenția consilierului local Dan Nica, vreau să prcizez că, nu există o lege care să-mi interzică să adresez întrebări de acest gen colegiilor, la punctul Diverse, de pe ordinea de zi. Consider că, din punct de vedere etic, orice vot negativ ar trebui justificat, așa cum s-a întâmplat în cazul meu și al altor colegi de multe ori.
- în final, vreau să clarific și textul ”Discuția a continuat până când Aron Sabo și-a cerut scuze...” E adevărat că mi-am cerut scuze față de doamna consilier, asta neînsemnând însă că aș considera că am fost în eroare. Educația m-a făcut să abandonez acest subiect, considerând, că, poate, colega de consiliu se află la prima participare într-o ședință publică și lipsa de experiență și-a spus cuvântul”.

691 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 06.01.2023 21:00 Mult zgomot pentru nimic! Rămăn la părerea, iar situația din Cămpina o confirmă, că avem cea mai slabă administrație ( primar, consilieri locali, poliție...) ever...din cei peste 500 de ani de atestare istorică.
  • Dacul Suveran 08.01.2023 15:06 Subscriu la comentariul - diss... Campina in declin avansat!

Actualitate

125 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie 2023, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

350 vizualizari
23 mar. 2023 20:58

Mesaj RO-ALERT la Valea Doftanei privind prezența unui urs în zonele populate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru a semnala prezența unui urs în zonele populate. 

Alte stiri recente

109 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.

57 vizualizari
23 mar. 2023 20:01

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.