Rezultatele ultimelor analize: Câmpina nu a scăpat de Clostridium, în aceeași zonă unde bacteria a fost descoperită și la primele analize. DSP cere păstrarea restricțiilor

Actualitate (Categoria articolului)

Luni după-amiază, la Primăria Câmpina a avut loc o nouă ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, convocată de primarul Alin Moldoveanu. O ședință în cadrul căreia reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Prahova au prezentat rezultatele ultimelor analize efectuate în mai multe locații din municipiu, la rețeaua de apă. Este vorba despre probele luate vineri, 13 august și care arată, într-un singur punct din Câmpina, infestarea apei cu bacteria Clostridium perfringens într-o concentrație de 2 UFC/100 ml apă.

Pentru ca lucrurile să fie cât mai clare, încercăm să explicăm întreaga poveste.
Pe 10 august 2021, DSP a luat probe din mai multe zone ale rețelei de apă din Câmpina. Rezultatele analizelor au venit pe 13 august și s-a constatat că pe o porțiune a rețelei din Cartierul Voila, apa este infestată cu Clostridium perfringens, o bacterie care provine din fecale. Concentrația la acele probe era de 10 UFC (unități formatoare de colonii) / 100 ml apă. În restul orașului nu au fost probleme la analiza apei. Atunci, vineri, a fost anunțată societatea HidroPrahova, au fost anunțate autoritățile locale, iar ca măsuri preventive s-au stabilit acele restricții privind consumul de apă de către populație. Deja știți cum au decurs lucrurile.
Vineri, 13 august, DSP a luat din nou probe din rețeaua de apă a Câmpinei. Toate analizele au ieșit bune, cu o excepție, porțiunea de rețea de la Voila, aceeași ca și la primele probe. De această dată, concentrația de Clostridium este de 2 UFC/100 ml. Despre aceste rezultate s-a discutat astăzi în ședința CLSU, iar DSP consideră că ar trebui menținute restricțiile, adică apa de la robinet să fie doar în scopuri menajere, iar dacă nu există o altă sursă pentru apă potabilă, apa de la robinet să fie utilizată pentru băut sau gătit doar după ce este fiartă timp de 10 minute și apoi răcită.
Pe de altă parte, însă, conducerea HidroPrahova insistă să fie păstrate restricțiile doar pentru Cartierul Voila și să fie ridicate în restul orașului. Aici, cele două părți au puncte de vedere diferite, dar au convenit asupra unui lucru: DSP a cerut HidroPrahova să separe bazinele de pe Drumul Taberei, să nu mai existe cale de comunicare între ele. După ce realizează acest lucru, astăzi, cât mai repede posibil, să transmită o adresă scrisă la DSP, la care să atașeze și rezultatele analizelor efectuate de HidroPrahova la laboratorul ESZ (Exploatare Sistem Zonal). Apoi, în cursul acestei seri, conducerea DSP va lua o decizie cu privire la restricțiile de la Câmpina.
Vom reveni cu noi informații inclusiv de la ședința CLSU Câmpina.
O singură precizare se mai impune - pe Drumul Taberei, în apropiere de intersecția cu Voila, sunt trei rezervoare de apă. Unul de 2.000 mc și două de 5.000 mc. Apa din aceste rezervoare NU este infestată, lucru confirmat de analizele făcute de DSP. Din rezervorul de 2.000 mc pornește o rețea spre Cartierul Voila. Într-un punct al acestei porțiuni de rețea, nu foarte departe de bazin, a fost descoperită bacteria Clostridium perfringens. 

5253 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cernat Marian 16.08.2021 20:32 Din data 10 08 2021 și până în data de 13 08 2021 apa a fost potabilă?
  • Catalin 19.08.2021 19:30 Primarul in loc sa se de pe Facebook ar trebui să sesizeze parchetul. Probabil acuzații sunt: Fostul primar, fostul viceprimar ,SF-ul adpp, conducerea Hidro Prahova, DSP Prahova.

Actualitate

589 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.

2085 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

Alte stiri recente

3297 vizualizari
14 aug. 2022 16:29

Mircea Baniciu, impresionat de publicul câmpinean. Sute de oameni au stat în ploaie să asculte și să cânte refrenele sale

Mircea Baniciu a susținut un concert extraordinar în Parcul Regele Mihai I, pe 13 august, în cadrul evenimentului ”Câmpina Summer Park Music”, organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza”.

1707 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)