Superbă întâlnire muzicală, în cadrul proiectului ”Muzica+”, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

O nouă întâlnire muzicală în cadrul proiectului ”Muzica+”, inițiat de pianista câmpineancă Diana Ionescu și inclus în programul cultural ”CâmpinArtelor”, a avut loc miercuri, 18 mai 2022, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”. A fost un adevărat festin cultural, cu două recitaluri extraordinare oferite de doi tineri - soprana Adelina Maria Cociobanu, 23 ani, din Iași, studentă la Universitatea de Muzică în anul IV și clarinetistul Emanuel Rupa, 19 ani, din Ploiești, în primul an la Universitatea de Muzică din București.

A fost, cu siguranță, cel mai frumos moment al proiectului ”Muzica+” de la începuturile sale și până în prezent. Pentru că, dincolo de vocea extraordinară a sopranei Adelina Maria Cociobanu (a cântat o arie din ”Carmen” de Bizet, uimind asistența) și de talentul lui Emanuel Rupa la clarinet, momentul muzical a fost completat de un scurt recital al grupului vocal-instrumental ”Celesta” de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, grup condus de profesoarele Elisabeta Milea și Dana Ștefan. Copiii de la ”Celesta” au cântat imnul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, dar și melodia ”Dorul călător”, precum și un colaj de muzică populară, reușind să-i uimească la rândul lor pe invitați. A fost cadoul tinerilor de la CNNG pentru oaspeții lor.
Cei doi studenți invitați (și acompaniați) de Diana Ionescu nu doar că au cântat, ci au și au răspuns unor întrebări despre muzică, despre cariera lor, răspunsurile sincere, directe fiind extrem de apreciate de elevii de la ”Grigorescu”.
În prima parte a evenimentului a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, alături de consilierii locali Noemi Ionescu și Liviu Briciu, cei doi consilieri bucurându-se până la final de această lecție deschisă de muzică adevărată.

4236 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3050 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

4357 vizualizari
02 iun. 2023 12:48

Câmpina a fost în sărbătoare, de Ziua Internațională a Copiilor

Câmpina a fost în sărbătoare, joi, 1 Iunie 2023, de Ziua Internaţională a Copilului. Iar centrul municipiul în mod clar a aparţinut sărbătoriţilor zilei. Copii mai mici sau mai mari, veseli, gălăgioşi, fericiţi, plini de energie, entuziaşti. Micii câmpineni. Pentru ei, administraţia locală a organizat un eveniment frumos, cu multă muzică, teatru, mascote, personaje pe picioroange, face painting, baloane colorate, dulciuri. O sărbătoare pe care copiii au meritat-o, ei fiind cei care creează pentru noi toţi o lume minunată.

Alte stiri recente

82 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

990 vizualizari
05 iun. 2023 18:48

Primim de la cititori. Din nou despre copacii măcelăriți din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis aceste imagini și un scurt comentariu, subiectul fiind unul care s-a mai discutat la nivelul Câmpinei fără a se ajunge vreodată la o soluție unanim acceptată - toaletarea copacilor.