CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Superbă întâlnire muzicală, în cadrul proiectului ”Muzica+”, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina

- Eveniment -

Superbă întâlnire muzicală, în cadrul proiectului ”Muzica+”, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina

O nouă întâlnire muzicală în cadrul proiectului ”Muzica+”, inițiat de pianista câmpineancă Diana Ionescu și inclus în programul cultural ”CâmpinArtelor”, a avut loc miercuri, 18 mai 2022, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”. A fost un adevărat festin cultural, cu două recitaluri extraordinare oferite de doi tineri - soprana Adelina Maria Cociobanu, 23 ani, din Iași, studentă la Universitatea de Muzică în anul IV și clarinetistul Emanuel Rupa, 19 ani, din Ploiești, în primul an la Universitatea de Muzică din București.

A fost, cu siguranță, cel mai frumos moment al proiectului ”Muzica+” de la începuturile sale și până în prezent. Pentru că, dincolo de vocea extraordinară a sopranei Adelina Maria Cociobanu (a cântat o arie din ”Carmen” de Bizet, uimind asistența) și de talentul lui Emanuel Rupa la clarinet, momentul muzical a fost completat de un scurt recital al grupului vocal-instrumental ”Celesta” de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, grup condus de profesoarele Elisabeta Milea și Dana Ștefan. Copiii de la ”Celesta” au cântat imnul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, dar și melodia ”Dorul călător”, precum și un colaj de muzică populară, reușind să-i uimească la rândul lor pe invitați. A fost cadoul tinerilor de la CNNG pentru oaspeții lor.
Cei doi studenți invitați (și acompaniați) de Diana Ionescu nu doar că au cântat, ci au și au răspuns unor întrebări despre muzică, despre cariera lor, răspunsurile sincere, directe fiind extrem de apreciate de elevii de la ”Grigorescu”.
În prima parte a evenimentului a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, alături de consilierii locali Noemi Ionescu și Liviu Briciu, cei doi consilieri bucurându-se până la final de această lecție deschisă de muzică adevărată.


19 May 2022 07:13 4756 vizualizari


Comentarii


1949 vizualizari 26 May 2024 22:21

"Flori de cântec prahovean", la a VIII-a ediție. Iată câștigătorii concursului județean organizat de școala din Poiana Câmpina

Festivalul-concurs de muzică populară "Flori de cântec prahovean", organizat de Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina, a ajuns la cea de-a VIII-a ediție. Este adevărat, evenimentul nu a avut loc în anii marcați de pandemie, dar a fost reluat ulterior, spre bucuria copiilor care doresc să participe la astfel de concursuri, să urce pe scenă, să cânte și să încânte publicul.

citeste mai mult
590 vizualizari 26 May 2024 11:10 La Câmpina a avut loc ediția a XVIII-a a concursului muzical ”Suflet de copil”

La Câmpina a avut loc ediția a XVIII-a a concursului muzical ”Suflet de copil”

Ajuns la ediția a XVIII-a, concursul muzical județean ”Suflet de copil” a avut loc joi, 23 mai, pe scena Casei Tineretului, din Câmpina, în organizarea Clubului Copiilor, condus de profesor Alice Botoacă.

citeste mai mult
4223 vizualizari 20 May 2024 12:58 Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Casa Tineretului. Cele șapte perechi participante, alături de trainerii lor, au pregătit un spectacol minunat, inițiat și organizat de Denisa Bunghez (elevă în clasa a XI-a), împreună cu reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor: Adela Popa, Ștefania Mihalache, Aida Ardeleanu, Daria Grigore și Antonio Ion.

citeste mai mult
1921 vizualizari 19 May 2024 10:24 Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Cel mai nou, dar - din păcate - și cel mai puțin mediatizat muzeu din Câmpina este Muzeul Schițelor lui Nicolae Grigorescu. Acesta se află la etajul Casei Căsătoriilor, pe Bulevardul Culturii, una dintre cele mai frumoase zone ale Câmpinei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV