Superbă întâlnire muzicală, în cadrul proiectului ”Muzica+”, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

O nouă întâlnire muzicală în cadrul proiectului ”Muzica+”, inițiat de pianista câmpineancă Diana Ionescu și inclus în programul cultural ”CâmpinArtelor”, a avut loc miercuri, 18 mai 2022, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”. A fost un adevărat festin cultural, cu două recitaluri extraordinare oferite de doi tineri - soprana Adelina Maria Cociobanu, 23 ani, din Iași, studentă la Universitatea de Muzică în anul IV și clarinetistul Emanuel Rupa, 19 ani, din Ploiești, în primul an la Universitatea de Muzică din București.

A fost, cu siguranță, cel mai frumos moment al proiectului ”Muzica+” de la începuturile sale și până în prezent. Pentru că, dincolo de vocea extraordinară a sopranei Adelina Maria Cociobanu (a cântat o arie din ”Carmen” de Bizet, uimind asistența) și de talentul lui Emanuel Rupa la clarinet, momentul muzical a fost completat de un scurt recital al grupului vocal-instrumental ”Celesta” de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, grup condus de profesoarele Elisabeta Milea și Dana Ștefan. Copiii de la ”Celesta” au cântat imnul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, dar și melodia ”Dorul călător”, precum și un colaj de muzică populară, reușind să-i uimească la rândul lor pe invitați. A fost cadoul tinerilor de la CNNG pentru oaspeții lor.
Cei doi studenți invitați (și acompaniați) de Diana Ionescu nu doar că au cântat, ci au și au răspuns unor întrebări despre muzică, despre cariera lor, răspunsurile sincere, directe fiind extrem de apreciate de elevii de la ”Grigorescu”.
În prima parte a evenimentului a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, alături de consilierii locali Noemi Ionescu și Liviu Briciu, cei doi consilieri bucurându-se până la final de această lecție deschisă de muzică adevărată.

3297 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1913 vizualizari
29 iun. 2022 21:08

Festivalul de Jazz-Rock de la Câmpina a ajuns la cea de-a X-a ediție

În perioada 5-7 august 2022, în incinta ștrandului de la Casa Tineretului, va avea loc ediția a X-a a Festivalului de Jazz-Rock, organizat de Asociația Culturală Euro Jazz Rock și Primăria municipiului Câmpina, prin proiectul ”CâmpinArtelor”, adică fără niciun leu de la bugetul local.

2522 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

Alte stiri recente

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

1115 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.