În cei aproape 14 ani de existență ai Poliției Locale Câmpina, 2018 a fost anul în care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni. Acest lucru a fost remarcat și de primarul Horia Tiseanu, în plenul ședinței Consiliului Local, atunci când s-a discutat despre raportul de activitate al Poliției Locale pe 2018. "Analizând raportul Poliției Locale, aproape că aș spune că au desfășurat o activitate nu cu exces de zel, dar foarte intensă, dacă ne uităm la numărul de sancțiuni aplicate - 3.146 de sancțiuni este foarte mult. Sunt sancțiuni pe care înainte Poliția Locală nu le acorda. Poliția Locală avea un trac în a acorda astfel de sancțiuni, dar se pare că l-au depășit", a afirmat primarul Horia Tiseanu în plenul ședinței Consiliului Local Câmpina, atunci când s-a discutat raportul Poliției Locale pentru anul 2018. (video)
Chiar dacă, oficial, s-a declarat mulțumit, primarul Horia Tiseanu nu părea deloc încântat de numărul mare al sancțiunilor aplicate în 2018. În trecut, Horia Tiseanu s-a mai pronunțat public în favoarea aplicării cu blândețe a unor sancțiuni de către Poliția Locală, tocmai pentru că populația, adică electoratul, identifică această instituție ca fiind în suboprdinea primarului. Revenind la raportul propriu-zis, în anul 2018 Poliția Locală a constatat 17 infracțiuni și a aplicat 3.146 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 496.055 lei. Trebuie să precizăm că, din totalul sancțiunilor, aproximativ 30% au fost avertismente scrise, care au mai degrabă un caracter preventiv. De asemenea, cele mai multe sancțiuni au fost aplicate de Compartimentul Circulație pe drumurile publice - 1.594 și de Serviciul de Ordine Publică - 1.462. Dintre problemele cunoscute ale Câmpinei, în cele mai multe cazuri Poliția Locală a luat o serie de măsuri, astfel: 195 sancțiuni pentru apelarea în mod repetat la mila publicului (cerșetorie); 86 sancțiuni pentru deterioarea mobilierului urban; 1.121 sancțiuni pentru oprirea neregulamentară a unor autovehicule; 39 sancțiuni pentru parcarea fără drept pe locurilor destinate persoanelor cu handicap; 204 sancțiuni pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public.
(Sursă video - Consiliul Local Câmpina)
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.