Unul dintre tobogane este spart și găurit, treptele sunt deteriorate, un scaun de la carusel a fost smuls, iar bara din fier este extrem de periculoasă pentru cei mici. Așa arată acum locul de joacă din Cartierul Turnătorie din municipiul Câmpina, amenajat în 2004 de Primărie în parteneriat cu Turnătoria Centrală Orion (TCO).
An de an, Primăria Câmpina reabilitează diverse locuri de joacă din municipiu și alocă destui bani pentru schimbarea echipamentelor propriu-zise și montarea unor suprafețe sintetice pentru protejarea copiilor. Anul trecut s-au alocat în acest scop 150.000 lei, anul acesta - 200.000 lei. Cu toate acestea, locul de joacă din Cartierul Turnătorie este neschimbat de ani buni. Și asta pentru că aici situația este diferită comparativ cu alte locații similare. Acest loc de joacă nu se află pe domeniul public, ci pe un teren care aparține Turnătoriei. Între Primăria Câmpina și TCO a existat un contract de asociere care a expirat în octombrie 2010, iar apoi conducerea Turnătoriei a cerut Primăriei să cumpere acel teren sau să-i plătească o chirie lunară pentru instalațiile de joacă amplasate acolo. Și Turnătoria cerea atunci, în perioada 2010-2011, aproximativ 145.000 euro pentru terenul de 2.467 mp sau o chirie de 2 euro/mp/lună. Administrația locală a considerat că suma cerută în cazul vânzării terenului este mult prea mare și a comandat o evaluare a terenului din care a rezultat un preț de 30 euro/mp (față de 59 euro/mp cât ceruse conducerea Turnătoriei).
TCO nu a acceptat această valoare, au fost mai multe negocieri, s-a pus inclusiv problema unei compensări, având în vedere datoria de 250.000 lei pe care Turnătoria o avea la bugetul local, dar până la urmă nu s-a ajuns la nicio înțelegere între cele două părți, lucrurile s-au împotmolit, iar de locul de joacă nu a mai avut nimeni grijă.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.