La centrul de la Casa Tineretului devine funcțional încă un flux de vaccinare împotriva COVID-19, din 13 aprilie 2021

Actualitate (Categoria articolului)

La Câmpina există în prezent două centre de vaccinare - la Spitalul de Psihiatrie Voila și la Casa Tineretului. La Spitalul Voila se pot programa cu precădere categoriile de persoane incluse în etapa a II-a de vaccinare, iar conform datelor existente pe platforma națională de vaccinare sunt înscrise pe lista de așteptare 938 de persoane. Centrul de la Casa Tineretului este destinat imunizării populației generale, adică pentru a III-a etapă de vaccinare. Pe lista de așteptare se află 2.660 persoane. În ambele centre se administrează vaccinul Pfizer.

Vestea bună este că, de marți, 13 aprilie 2021, la centrul de la Casa Tineretului va deveni funcțional încă un flux de vaccinare, ceea ce înseamnă că se va dubla numărul persoanelor care pot fi vaccinate aici zilnic. Vă reamintim că centrul de vaccinare de la Spitalul Municipal Câmpina nu se mai află pe platforma națională, la acest centru nu se mai fac programări și urmează să fie închis după administrarea dozelor de rapel la o parte dintre persoanele care s-au vaccinat la acest centru. Potrivit Prefecturii Prahova, la nivel județean, în aceeași situație se află și centrele de la Spitalul Județean de Urgență - sediul Nord, Spitalul Județean de Urgență - Secția Boldescu, Spitalul Orășenesc Urlați și Spitalul Vălenii de Munte, toate acestea urmând să fie închise.
În schimb, de astăzi, 12 aprilie, au devenit funcționale trei centre la Florești, Valea Călugărească și Păulești, pentru vaccinarea cu Astra Zeneca, iar de mâine devin funcționale alte centre suplimentare (pentru vaccinarea cu Pfizer) la Ploiești, Urlați, Breaza, Filipeștii de Pădure, Brebu, Brazi, Berceni, Măneciu și, după cum spuneam, Câmpina (flux suplimentar la Casa Tineretului).
La nivelul județului Prahova, 25.100 persoane sunt pe listele de așteptare în vederea vaccinării.
Reamintim modalitățile de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19:
- individual, în platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro
- la numărul unic 021.414.44.25
- prin medicul de familie
- prin direcțiile de asistență socială
- prin aparținător (maximum 9 persoane) pe platforma - programare.vaccinare-covid.gov.ro

4629 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dobrea maris 17.04.2021 19:54 Sotul meu s-a programat pentru vaccinare pe 16o32021 cum pot afla la ce nr. Figureaza pe lista de la casa stiintei

Actualitate

6055 vizualizari
08 mai 2021 19:52

Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.

3021 vizualizari
07 mai 2021 11:24

47,68% - pierderile de apă în rețeaua HidroPrahova. La Câmpina, asta înseamnă o pierdere de peste 1.700 mc apă pe zi

2 comentarii

Faptul că există pierderi în rețeaua de transport și distribuția a apei, aparținând HidroPrahova, nu reprezintă o noutate. Este o problemă veche, pentru care HidroPrahova dă vina pe vechimea și uzura conductelor. După cum reiese dintr-o informare de presă a operatorului regional de apă și canal, pierderea de apă înregistrată în 2020, la nivelul județului, a fost de 47,68%. Cu alte cuvinte, aproape jumătate din cantitatea de apă furnizată de HidroPrahova se pierde în rețea.

Alte stiri recente

1535 vizualizari
09 mai 2021 11:52

Oferte speciale pentru Litoralul României și Bulgariei, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

Vara bate la ușă, astfel că în condițiile speciale ale incertitudinilor determinate de pandemia de coronavirus, mulți turiști își îndreaptă atenția spre Litoralul României și Bulgariei. Venind în întâmpinarea dorinței turiștilor, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina a lansat o serie de oferte speciale, cu facilități noi și condiții cât mai bune pentru ca vacanța dumneavoastră să devină o amintire frumoasă.

2104 vizualizari
08 mai 2021 20:05

Imagini de la cititori. Natură invadată de gunoaie în spatele Școlii de Poliție din Câmpina

Inițiativa noastră de a oferi câmpinenilor posibilitatea să arate întregii comunități imagini surprinse în diverse locuri se bucură de tot mai mult succes. Zilnic primim atât pe paginile noastre de Facebook, cât și pe Whatsapp, la numărul 0733.388.425 diferite imagini, dar și sugestii și ne sunt semnalate unele probleme cu care se confruntă cetățenii. Acum, vă prezentăm o serie de imagini surprinse de Andreea Petcu în spatele Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, în prelungirea Străzii Crișuri și a Aleii Popasului.