La centrul de la Casa Tineretului devine funcțional încă un flux de vaccinare împotriva COVID-19, din 13 aprilie 2021

Actualitate (Categoria articolului)

La Câmpina există în prezent două centre de vaccinare - la Spitalul de Psihiatrie Voila și la Casa Tineretului. La Spitalul Voila se pot programa cu precădere categoriile de persoane incluse în etapa a II-a de vaccinare, iar conform datelor existente pe platforma națională de vaccinare sunt înscrise pe lista de așteptare 938 de persoane. Centrul de la Casa Tineretului este destinat imunizării populației generale, adică pentru a III-a etapă de vaccinare. Pe lista de așteptare se află 2.660 persoane. În ambele centre se administrează vaccinul Pfizer.

Vestea bună este că, de marți, 13 aprilie 2021, la centrul de la Casa Tineretului va deveni funcțional încă un flux de vaccinare, ceea ce înseamnă că se va dubla numărul persoanelor care pot fi vaccinate aici zilnic. Vă reamintim că centrul de vaccinare de la Spitalul Municipal Câmpina nu se mai află pe platforma națională, la acest centru nu se mai fac programări și urmează să fie închis după administrarea dozelor de rapel la o parte dintre persoanele care s-au vaccinat la acest centru. Potrivit Prefecturii Prahova, la nivel județean, în aceeași situație se află și centrele de la Spitalul Județean de Urgență - sediul Nord, Spitalul Județean de Urgență - Secția Boldescu, Spitalul Orășenesc Urlați și Spitalul Vălenii de Munte, toate acestea urmând să fie închise.
În schimb, de astăzi, 12 aprilie, au devenit funcționale trei centre la Florești, Valea Călugărească și Păulești, pentru vaccinarea cu Astra Zeneca, iar de mâine devin funcționale alte centre suplimentare (pentru vaccinarea cu Pfizer) la Ploiești, Urlați, Breaza, Filipeștii de Pădure, Brebu, Brazi, Berceni, Măneciu și, după cum spuneam, Câmpina (flux suplimentar la Casa Tineretului).
La nivelul județului Prahova, 25.100 persoane sunt pe listele de așteptare în vederea vaccinării.
Reamintim modalitățile de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19:
- individual, în platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro
- la numărul unic 021.414.44.25
- prin medicul de familie
- prin direcțiile de asistență socială
- prin aparținător (maximum 9 persoane) pe platforma - programare.vaccinare-covid.gov.ro

5260 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dobrea maris 17.04.2021 19:54 Sotul meu s-a programat pentru vaccinare pe 16o32021 cum pot afla la ce nr. Figureaza pe lista de la casa stiintei

Actualitate

2686 vizualizari
21 sept. 2021 22:17

Nici măcar pietonii nu mai pot trece prin parcarea BCR din centrul Câmpinei. Zonele de trecere au fost blocate

3 comentarii

Clădirea frumosă, din sticlă, din centrul Câmpinei, unde se află sediul Băncii Comerciale Române (BCR), dar sediile Trezoreriei și Administrației Financiare, are o mică parcare în partea stângă, privind dinspre pasajul de la ceas. De asemenea, în spatele clădirii, pe domeniul public, cu intrare din Strada Griviței, există o parcare publică. Trebuie să spunem înainte de orice altceva că acest imobil are de puțină vreme un nou proprietar, toate instituțiile enumerate mai sus fiind doar chiriași.

1523 vizualizari
21 sept. 2021 21:49

Guvernul a dat Prahovei (și Câmpinei) 30% din suma necesară pentru refacerea infrastructurii afectate de calamități naturale

Scriam recent despre faptul că municipiul Câmpina  primit 2,75 milioane lei de la Fondul de Intervenție al Guvernului în caz de calamități pentru refacerea unor străzi afectate de alunecările de teren. Prin aceeași hotărâre de Guvern, suma totală alocată județului Prahova este de 118.332.000 lei, din care 25.824.000 lei sunt alocați Consiliului Județean, iar diferența de 92.508.000 lei este împărțită primăriilor. O sumă importantă la nivel de județ, dar insuficientă pentru toate problemele generate de inundațiile din vara acestui an. Practic, suma alocată este de 30% din suma solicitată.

Alte stiri recente

293 vizualizari
22 sept. 2021 10:38

Rechizite pentru copiii de la Școala Sanatorială Voila, din partea societății Sofprest Protect & Security Câmpina

Pentru reprezentanții societății Sofprest Protect & Security a devenit un obicei ca la fiecare început de an școlar să ofere rechizite unor copii de la școlile din Câmpina și împrejurimi, copii care provin din familii cu posibilități financiare reduse. Anul acesta, darurile societății menționate au fost oferite copiilor de la Școala Sanatorială Voila, structură aparținând de Școala Gimnazială ”Al.I.Cuza”.

1670 vizualizari
21 sept. 2021 20:20

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud Muntenia, lansare oficială la Ploiești

Tineri întreprinzători din cele șapte județe ale regiunii Sud Muntenia (Prahova, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Teleorman, Călărași și lalomița) s-au adunat împreună și au fondat PTIRSM, structură regională a Patronatului Tinerilor Întreprinzatori din România (PTIR), care are ca scop susținerea, aparărarea, promovarea și reprezentarea intereselor profesionale, economice și sociale ale tinerilor întreprinzători de la nivelul regiunii Sud Muntenia. Evenimentul de lansare a acestei structuri patronale va avea loc joi, 23 septembrie 2021, în Ploiești, la Palatul Administrativ, în Sala Europa, începând cu ora 18.00.