Primăria Câmpina a mai pierdut un proces cu Ministerul Dezvoltării pentru Calea Dacia, pentru o corecție de 104.678 lei. Sentința este definitivă

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 27 mai, la Înalta Curte de Justiție a avut loc ultimul termen în procesul dintre Primăria Câmpina și Ministerul Dezvoltării pentru o corecție de 104.678 lei. Instanța a dat câștig de cauză Ministerului Dezvoltării, astfel că Primăria Câmpina este, din nou, bună de plată.

Acest proces este unul dintre cele patru procese dintre Primăria Câmpina și Ministerul Dezvoltării pe tema corecțiilor aplicate de organismele de control din cadrul ministerului la modernizarea Căii Dacia. De altfel, tocmai aceste procese sunt invocate de minister ca motiv pentru refuzul de a semna cu administrația câmpineană noi contracte de finanțare cu fonduri europene. Corecția din cadrul acestui litigiu, în valoare de 104.678 lei, a fost aplicată pentru "nerespectarea, de către autoritatea contractantă, a principiului liberei concurențe". Mai exact, este vorba despre nereguli privind achiziția publică a unor lucrări adiacente investiției (iluminat public și strângerea și transportul deșeurilor rezultate din construcție), lucrări care au fost atribuite direct de către Primărie, fără licitație. Fondul s-a judecat la Curtea de Apel București, unde Primăria Câmpina a pierdut (soluție dată pe 6 decembrie 2017). Acum, Primăria Câmpina a pierdut și la Înalta Curte, sentința fiind definitivă.

6369 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Un oarecare 29.05.2020 11:04 In cazul acesta,cineva trebuie sa raspunda penal(parerea mea)
  • Gogu 29.05.2020 15:49 Era de asteptat,s-a incalcat legea ,se va pierde mai mult ca sigur si celalat proces baban de aproape 7 mil lei referitoare la modificarea proiectului in timpul fazei de executie.In final a iesit o paguba imensa platita de populatie,de ce nu sunt acuzati si cei ce se ocupa direct din administratie?de neinteles ca legislatia e favorabila SI CHIAR INDEAMNA LA FURAT.Chiar nimeni nu vrea sa o schimbe?Alo Parlamentul mai sunteti acolo?

Actualitate

349 vizualizari
09 iul. 2020 11:57

Multe semne de întrebare în jurul deciziei pe care CCR o va lua pe 14 iulie privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a României va discuta marți, 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului și Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care poate ajunge până la 85% conform legii votate în Parlamentul României.

2705 vizualizari
08 iul. 2020 10:44

Două accidente în decurs de numai câteva ore pe DN1, zona Băicoi. Trei persoane au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Băicoi, în decurs de numai câteva ore au avut loc două accidente rutiere, în urma cărora trei persoane au ajuns spital.

Alte stiri recente

709 vizualizari
09 iul. 2020 10:18

Poiana Câmpina a obținut grantul de 15.000 euro pentru instalarea de internet gratuit în spații publice

Administrația locală din comuna Poiana Câmpina s-a înscris încă din toamna anului 2018 în cursa pentru obținerea grantului de 15.000 euro pentru instalaea de internet gratuit în spațiile publice, în cadrul proiectului european intitulat WIFI4EU.

1091 vizualizari
09 iul. 2020 08:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 9 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.