Darius Coman, singurul câmpinean prezent la Europenele de natație pentru juniori

Sport (Categoria articolului)

Duminică, 10 iulie, se încheie la Otopeni, Campionatul European de natație pentru juniori, o competiție de prestigiu, cu nume extrem de valoroase aflate la start, inclusiv recentul laureat al Mondialelor de la Budapesta, David Popovici. Mai puțină lume știe, însă, că la startul Europeanului de natație s-a aflat și un câmpinean - Darius Coman, sportiv legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru.

De altfel, la finalul competiției continentale, Gabriel Cojocaru ne-a declarat: ”A fost primul contact cu greii Europei, în primul an de juniorat al câmpineanului Darius Coman, înotătorul clubului Barracuda, care a reprezentat Câmpina și România la Campionatul European de la Otopeni. Deși nu a reușit calificarea în semifinalele probelor de 50m bras și 200m bras, Darius a câștigat la capitolul experiență, participând pentru prima dată la un Campionat European, o competiție extrem de grea cu adversari mai mari în ceea ce privește vârsta cronologică, dar și cea biologică! Chiar dacă în seria în care a luat startul și-a învins adversarii, mai grea a fost lupta cu propriile emoții de concurs care l-au copleșit. Lucru absolut normal, având în vedere vârsta fragedă, dar și lipsa de experiență la un asemenea nivel. Suntem la început de drum, acesta fiind unul extrem de greu, lung și anevoios, atât din punctul de vedere al efortului, ambiției li perseverenței, dar mai ales din cauza lipsei implicării autorităților în a-și susține campionii, sportivi care duc numele Câmpinei pe harta înotului național și european!”

 

3288 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

647 vizualizari
03 mar. 2024 17:13

Gabriel Văcărescu, de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, vicecampion național la haptatlon, categoria sub 18 ani

Sâmbătă și duminică, s-au desfășurat, la București, Campionatele Naționale de probe combinate - heptatlon, pentru seniori, dar și tineret sub 23 ani, sub 20 ani, și juniori sub 18 ani și sub 16 ani.

1577 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

Alte stiri recente

587 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

774 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.