O nouă donație de carte pentru copiii din mediul rural din partea OFL Prahova

Social (Categoria articolului)

Organizația Județeană de Femei a PNL Prahova a donat astăzi peste 300 de cărți Bibliotecii Comunale din Balta Doamnei. Principalii beneficiari ai acestei donații sunt copiii și tinerii din comună. Cărțile donate sunt din domenii diferite, dar cele mai multe sunt volume incluse în bibliografia școlară.

Inițiativa acestei campanii privind donarea de cărți pentru copiii din mediul rural aparține copreședintelui OFL Monica Clinciu, consilier local în CL Câmpina. "Sunt cărți donate de femeile din organizația noastră și am ales să le oferim, de această dată, Bibliotecii Comunale din Balta Doamnei, la rugămintea uneia dintre colegele noastre - Constanța Daniela Guță. Nu este o acțiune electorală, cum poate ar gândi cineva, având în vedere că doamna Guță este candidata noastră la Primăria comunei Balta Doamnei, ci este o acțiune de suflet, așa cum au fost toate acțiunile organizate de noi de-a lungul timpului. Alegem să dăruim cărți în mediul rural pentru că aici fondul de carte nu este atât de bogat ca la bibliotecile din mediul urban și, în plus, acest fond de carte, atât cât este, trebuie îmbunătățit, trebuie schimbat periodic. Am mai dorit ca o carte să nu bucure doar un copil, ci mai mulți copii, iar acest lucru nu se poate face decât într-o bibliotecă publică, la care toată lumea are acces", ne-a declarat copreședintele OFL Prahova, Monica Clinciu. 
La acțiunea de astăzi au participat câteva reprezentante ale OFL și tineri ai Organizației Județene de Tineret a PNL.

3841 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2424 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3155 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

2086 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

1859 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.