”Un copil - un brăduț, o prietenie pe viață”, o campanie a Școlii Gimnaziale Centrale și Ocolului Silvic Câmpina

Social (Categoria articolului)

Campania ”Un copil - un brăduț, o prietenie pe viață”, desfășurată în baza unui parteneriat între Școala Gimnazială Centrală și Ocolul Silvic Câmpina, s-a dorit a fi o modalitate prin care copii să poată vedea și înțelege dintr-o altă perspectivă una dintre cele mai iubite tradiții de Crăciun - împodobirea bradului.

29 de copii de la Școala Gimnazială Centrală, sub îndrumarea profesorului învățământ primar Magdalena Șerban, au adoptat câte un pom de Crăciun de la Ocolul Silvic Câmpina, contribuind astfel la campania Regiei Naționale a Pădurilor - ROMSILVA de salvare de la tăiere a brăduțului de Crăciun. Copiii au participat la o probă practică de plantare de puieți de brad, sub îndrumarea unei echipe de silvicultori - ing. Crinu Oseacă (șeful Ocolului Silvic), ing. Mihail Cojocaru (responsabil Fond Forestier), ing. Ancuța Manea (responsabil Cultură și Refacere). La rândul lor, elevii le-au oferit reprezentanților Ocolului Silvic un brăduț lucrat la școală, în echipă, decorat cu globulețe pe care au scris mesaje de mulțumire și mesaje ecologice.
Prin astfel de acțiuni copiii învață cum se crește și se îngrijește un brăduț și cum să fie responsabili față de natură și mediul înconjurător. Campania își propune responsabilizarea copiilor față de natură, crearea unei legături trainice cu pădurea, o mai bună educație forestieră prin implicarea celor mici în acțiunile de plantare, dar și de socializare.
Activitatea s-a încheiat cu un moment special, un colaj de colinde românești, urmat apoi de primirea lui Moș Crăciun. Hărnicia copiilor a fost răsplătită cu generozitate de Moș Crăciun, care le-a dăruit cadouri și i-a îndemnat să fie cuminți și ascultători în continuare, să iubească și să respecte natura.

2589 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Florin Poenaru. 26.12.2019 08:11 Preocupările șefului Ocolului Silvic Câmpina sunt desprinse cumva, de pe vremea când "coopera" cu firma Wood Land Industry? Este doar asa, o mica dilema, cu retorica necesara, pe care o vom detalia după sărbători. Prietenii știu de ce!
  • Popovici Adrian 27.02.2020 20:28 Felicitări,e important să avem inițiative pentru tânăra generație,să arătăm copiilor cum se plantează un arbore și vor crește împreună până la adânci bătrâneți.

Social

104 vizualizari
30 mar. 2020 09:38

Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Zaragoza, Spania

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

69 vizualizari
30 mar. 2020 09:09

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 30 martie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1245 vizualizari
29 mar. 2020 22:30

Cele patru ordine emise de Raed Arafat pentru sistemul medical în perioada stării de urgență

Ministrul secretar de stat Raed Arafat a prezentat situația existentă duminică seara, în România, în privința pandemiei de coronavirus: 1,815 cazuri confirmate de infectare, 206 persoane vindecate, 43 decese, 770 persoane internate, dintre care 52 la Terapie Intensivă. De asemenea Raed Arafat a anunțat că a emis patru ordine ale comandantului acțiunii privind unele reguli pentru personalul medical și privind înființarea unui nou spital militar de campanie la Constanța.

1436 vizualizari
29 mar. 2020 21:46

Principalele prevederi Ordonanței Militare nr.4: plafonarea prețurilor la utilități, sarcini noi pentru administrațiile locale, amenzi mai mari pentru nerespectarea măsurilor stabilite

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat duminică seară prevederile Ordonanței Militare nr.4/2020, emisă chiar astăzi și care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Vă prezentăm în continuare principalele prevederi ale noului act normativ, cu precădere cele care interesează direct populația.