Campania ”Un copil - un brăduț, o prietenie pe viață”, desfășurată în baza unui parteneriat între Școala Gimnazială Centrală și Ocolul Silvic Câmpina, s-a dorit a fi o modalitate prin care copii să poată vedea și înțelege dintr-o altă perspectivă una dintre cele mai iubite tradiții de Crăciun - împodobirea bradului.
29 de copii de la Școala Gimnazială Centrală, sub îndrumarea profesorului învățământ primar Magdalena Șerban, au adoptat câte un pom de Crăciun de la Ocolul Silvic Câmpina, contribuind astfel la campania Regiei Naționale a Pădurilor - ROMSILVA de salvare de la tăiere a brăduțului de Crăciun. Copiii au participat la o probă practică de plantare de puieți de brad, sub îndrumarea unei echipe de silvicultori - ing. Crinu Oseacă (șeful Ocolului Silvic), ing. Mihail Cojocaru (responsabil Fond Forestier), ing. Ancuța Manea (responsabil Cultură și Refacere). La rândul lor, elevii le-au oferit reprezentanților Ocolului Silvic un brăduț lucrat la școală, în echipă, decorat cu globulețe pe care au scris mesaje de mulțumire și mesaje ecologice.
Prin astfel de acțiuni copiii învață cum se crește și se îngrijește un brăduț și cum să fie responsabili față de natură și mediul înconjurător. Campania își propune responsabilizarea copiilor față de natură, crearea unei legături trainice cu pădurea, o mai bună educație forestieră prin implicarea celor mici în acțiunile de plantare, dar și de socializare.
Activitatea s-a încheiat cu un moment special, un colaj de colinde românești, urmat apoi de primirea lui Moș Crăciun. Hărnicia copiilor a fost răsplătită cu generozitate de Moș Crăciun, care le-a dăruit cadouri și i-a îndemnat să fie cuminți și ascultători în continuare, să iubească și să respecte natura.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați un cadou deosebit pe care să-l oferiți unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis, din centrul municipiului Câmpina, cea mai mare parte a problemei este rezolvată.