CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Modernizarea Parcului de la Soldat din Câmpina se încheie la... tribunal

- Actualitate -

Modernizarea Parcului de la Soldat din Câmpina se încheie la... tribunal

În aprilie 2018, începea în centrul Câmpinei modernizarea Parcului de la Soldat, devenit între timp parte a Parcului ”Regele Mihai I”, rămas apoi și fără... Soldat. Lucrările ar fi trebuit să dureze patru luni, dar nu s-au încheiat nici acum, după doi ani și două luni de la începerea lor. O lucrare de modernizare cu multe probleme, unele de-a dreptul jenante, incredibile pentru secolul în care trăim. Cel mai probabil, finalul acestei "aventuri" va avea loc... în instanță, având în vedere că Primăria a dat în judecată firma executantă, Construct Edil SRL din Câmpineanca, județul Vrancea.

Comisia de recepție s-a întâlnit de mai multe ori în a doua jumătate a lui 2019 și de fiecare dată a mai dispus remedierea unei probleme. Până la urmă, s-a făcut doar o recepție parțială pentru că, în toamna anului trecut, reprezentantul Inspecției de Stat în Construcții a refuzat să semneze procesul verbal de recepție finală a acestei lucrări până la rezolvarea problemei fântânii pavimentale. Vă reamintim că apa din fântâna pavimentală se scurgea pe sub bănci, spre stradă, într-un peisaj dezolant. În condițiile în care firma respectivă câștigase atât proiectarea, cât și execuția lucrărilor, este evident că problema se află în curtea firmei vrâncene. Din toamna anului trecut și până pe 15 iunie 2020, la fântâna pavimentală nu a venit nimeni... Luni, 15 iunie, au apărut primii muncitori, care a doua zi deja dispăruseră. Nimeni nu știe exact dacă și când se vor termina lucrările la fântână și odată cu ele se va finaliza această lucrare de modernizare a parcului, în valoare de 1.682.780 lei, sumă achitată în cea mai mare parte.
În schimb, este evident că totul se va încheia în sala de judecată, după ce Primăria Câmpina a acționat în instanță firma vrânceană pentru... recuperarea penalităților. Procesul a fost înregistrat pe 2 iunie 2020 la Judecătoria Câmpina, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru 14 octombrie anul acesta. Precizăm faptul că inspectorii Curții de Conturi au stabilit că penalitățile depășesc 60.000 lei (anul trecut, la data controlului). Acum, suma este ceva mai mare, pentru că au mai trecut câteva luni bune. Pe de altă parte, firma constructoare a fost sancționată și cu 40.000 lei de către Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru unele nereguli în privința contractelor și protecției muncii, sancțiune cu care, de asemenea, s-a ajuns în instanță, fiind contestată de firma din Câmpineanca.

 


17 Jun 2020 10:10 4421 vizualizari



Comentarii






  • 19.06.2020 11:40 Admin O să vă răspundem noi, pentru că ne-am întrebat același lucru și ne-am interesat ulterior - dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Prahova, instituție care și-a declinat competența și l-a trimis spre soluționare la Judecătoria Câmpina.
  • 18.06.2020 22:04 Un campinean Domnule Anton procesul este de competenta judecătoriei Câmpina sau a Tribunalului Prahova?
  • 17.06.2020 18:20 Ionut Firma de casa a d-lui Pițigoi... Bineînțeles că a trebuit sa se plătească toată suma firmei, terminase lucrările, totul era în regula... TB sa își ia toată lumea banii... Sa vb cei asupra cărora s-au făcut presiuni... Sa spună ce știu.
  • 17.06.2020 15:09 Mihai Rusinos ,sa murdaresti numele Regelui cu asa mizerii,auzi 400mii de euro o amenajare de parc existent,unde apar pe langa faimoasa fantana nefunctionala si niste bare numai bune de batut covoarele.Este si vina Administratiei ,cand ei verifica asemenea tehnologii de ultima ora nu verifica unde si cum functioneaza asa jucarie?Procesul va dura la fel cu Calea Dacia si va fii acelasi verdict?
  • 17.06.2020 10:40 ARR Fantana respectiva vad din poza ca se transforma in statie de imbuteliere a apei plate la pet.Macar sa fie gratis...te duci cu sticla si vi acasa cu apa proaspata de izvor.M-am linistit ,credeam ca o campineanca s-a ocupat singura de lucrare dar vad ca e vorba de o firma din localitatea Campineanca.Stranie coincidenta...la o cautare simpla firma respectiva ar avea 32 de dosare in instanta.Noroc cu apa chioara pe care o imbuteliaza la Campina.Daca intri pe street view la adresa firmei din Campineanca numai firma de lucrari edilitare nu e.
2498 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1366 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
4972 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1126 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV