La Poiana Câmpina au avut loc noi acțiuni de dezinfecție a scărilor de bloc

Actualitate (Categoria articolului)

Odată cu creșterea numărului cazurilor de infectări cu noul coronavirus, care au ajuns să depășească pragul de 1,5/mie, în comuna Poiana Câmpina, administrația locală a reluat acțiunile de dezinfecție a celor 21 de scări de bloc din localitate. Dezinfecția a avut loc joi, 8 octombrie, seara, fiind realizată de fostul viceprimar, în prezent primar al comunei, Sergiu Constanda, ajutat de consilierul local Ionuț Goran, sub coordonarea șefei Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Poiana Câmpina, Ana Maria Goran.

Ca și la precedentele acțiuni de acest gen, au fost dezinfectate spațiile comune, scările, ușile, balustradele, iar asociațiile de proprietari au primit dezinfectant pentru umplerea aparatelor speciale montate la fiecare scară de bloc. După cum se știe deja, de acțiunile de dezinfecție de la Poiana Câmpina se ocupă reprezentanții administrației locale, în mod voluntar, pentru a se face o economie la bugetul comunei. De aceea, toate acțiunile de dezinfecție de până acum (de la blocuri, dar și cele de la cabinetele medicale, din stațiile de transport, domeniul public - străzi, trotuare, parcări, gară) au fost realizate cu forțe proprii, de primar, viceprimar și consilierii locali. Și așa se va întâmpla și în continuare. Substanțele dezinfectante folosite sunt cele autorizate de Ministerul Sănătății.

5330 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

6055 vizualizari
08 mai 2021 19:52

Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.

3021 vizualizari
07 mai 2021 11:24

47,68% - pierderile de apă în rețeaua HidroPrahova. La Câmpina, asta înseamnă o pierdere de peste 1.700 mc apă pe zi

2 comentarii

Faptul că există pierderi în rețeaua de transport și distribuția a apei, aparținând HidroPrahova, nu reprezintă o noutate. Este o problemă veche, pentru care HidroPrahova dă vina pe vechimea și uzura conductelor. După cum reiese dintr-o informare de presă a operatorului regional de apă și canal, pierderea de apă înregistrată în 2020, la nivelul județului, a fost de 47,68%. Cu alte cuvinte, aproape jumătate din cantitatea de apă furnizată de HidroPrahova se pierde în rețea.

Alte stiri recente

1535 vizualizari
09 mai 2021 11:52

Oferte speciale pentru Litoralul României și Bulgariei, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

Vara bate la ușă, astfel că în condițiile speciale ale incertitudinilor determinate de pandemia de coronavirus, mulți turiști își îndreaptă atenția spre Litoralul României și Bulgariei. Venind în întâmpinarea dorinței turiștilor, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina a lansat o serie de oferte speciale, cu facilități noi și condiții cât mai bune pentru ca vacanța dumneavoastră să devină o amintire frumoasă.

2104 vizualizari
08 mai 2021 20:05

Imagini de la cititori. Natură invadată de gunoaie în spatele Școlii de Poliție din Câmpina

Inițiativa noastră de a oferi câmpinenilor posibilitatea să arate întregii comunități imagini surprinse în diverse locuri se bucură de tot mai mult succes. Zilnic primim atât pe paginile noastre de Facebook, cât și pe Whatsapp, la numărul 0733.388.425 diferite imagini, dar și sugestii și ne sunt semnalate unele probleme cu care se confruntă cetățenii. Acum, vă prezentăm o serie de imagini surprinse de Andreea Petcu în spatele Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, în prelungirea Străzii Crișuri și a Aleii Popasului.