12-13 iunie 2018, Câmpina. O nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân, finanțată tot de nemți

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 200 de animale (câini și pisici) au fost sterilizate până acum în cadrul campaniilor organizate de Asociația "Arca lui Norocel" (singura asociație pentru protecția animalelor din Câmpina), cu sprijinul financiar al unei fundații din Germania. Marți și miercuri urmează o nouă campanie, care se va desfășura după sistemul deja cunoscut: animalele vor fi preluate din parcarea de la Kaufland Câmpina, la ora 8.00 și vor fi transportate la Clinica Veterinară "Center of Hope" din Piteasca (Ilfov). După sterilizare, vor fi aduse înapoi, la Kaufland, de unde vor putea fi luate de stăpâni. Pentru informații suplimentare și pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0730.585.088. Din păcate, nici până acum nu s-a putut găsi o locație potrivită în Câmpina, astfel încât să nu se mai facă acest drum până la Piteasca.

Pentru ca o astfel de campanie de sterilizare a animalelor să se desfășoare la Câmpina, este nevoie de un spațiu curat, cu mai multe încăperi și care să aibă utilități. Medicii veterinari ar veni cu cabinetul mobil pe care l-ar putea instala într-o cameră, iar alte două camere ar trebui să fie disponibile pentru animale, înainte și după operație. La ultima ședința a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre această problemă, unii dintre consilieri conștientizând importanța campaniilor de sterilizare, precum și faptul că "ne facem de râs, suntem ditamai municipiul și nu putem găsi un spațiu unde să aibă loc sterilizările, ne înșirăm în continuare cu câinii în parcarea de la Kaufland, ceea ce nu creează o imagine tocmai bună", după cum a afirmat consilierul Ioan Petrescu. Potrivit acestuia, împreună cu viceprimarul Adrian Pițigoi, s-a încercat găsirea unei soluții, fiind identificate două spații: fostele centrale termice CT4 de pe Strada 1 Mai și CT7 de pe Strada Tudor Vladimirescu, dar nu sunt tocmai potrivite pentru a se asigura un mediu complet steril, plus că ar fi nevoie de autorizație sanitar-veterinară. În mod cert, dacă s-ar dori cu adevărat, s-ar găsi și soluții și chiar ar trebui să se găsească având în vedere deschiderea tot mai mare a câmpinenilor spre campaniile de sterilizare.
Pe de altă parte, în Câmpina și împrejurimi sunt aruncați puii de câini și pisici așa cum se aruncă gunoiul. Aproape că nu este zi în care să nu apară alți și alți pui nevinovați, care provin, în general, de la animalele cu stăpân. Iar stăpânul își rezolvă problema din bătătură cum e mai simplu pentru el, fără conștiință, într-un mod necivilizat, de-a dreptul neuman.
Asociația "Arca lui Norocel" are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor, inclusiv al administrației locale, pentru că problema nu este deloc ușoară, mai ales că în foarte multe cazuri ține de mentalitate. Rolul unei asociații pentru protecția animalelor nu este acela de a aduna puii de pe străzi și de la containere, din păduri și de pe marginea drumurilor. Avem nevoie de adăposturi civilizate, sterilizări, campanii de informare, campanii de adopții, așa cum au făcut și alții înaintea noastră și treaba a funcționat. Vin nemții de la Asociația Wave e.v. și plătesc sterilizările, iar noi ca și comunitate locală nu suntem în stare să facem măcar o campanie de informare, că de găsit un spațiu pentru sterilizări se pare că este foarte complicat.

2756 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1647 vizualizari
11 dec. 2018 19:30

O nouă campanie de donare de sânge la Școala de Poliție Câmpina

1 comentarii

O nouă campanie de donare de sânge, intitulată "Un gram de sânge, o șansă la viață", are loc la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. Este a treia campanie din acest an și se desfășoară pe parcursul a două zile (marți și miercuri), în parteneriat, bineînțeles, cu Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Prahova.

2863 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

2 comentarii

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

Alte stiri recente

1712 vizualizari
11 dec. 2018 20:59

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 11 decembrie 2018

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

1782 vizualizari
11 dec. 2018 20:57

Lucrările de reabilitare a Străzii Bobâlna din Câmpina vor fi sistate vineri (14 decembrie 2018) și reluate la primăvară

Reabilitarea Străzii Bobâlna a început în prima săptămână din noiembrie, cu trotuarele de pe partea dreaptă, pe sensul de mers spre societatea Neptun. S-a lucrat cam două săptămâni, apoi s-a luat o pauză de... alte două săptămâni, pentru ca apoi muncitorii să revină la treabă pentru câteva zile. Vineri, 14 decembrie, va fi emis ordinul de sistare a lucrărilor pe perioada rece, iar activitatea se va relua anul viitor, probabil în primăvară, când timpul o va permite.