Aproximativ 200 de animale (câini și pisici) au fost sterilizate până acum în cadrul campaniilor organizate de Asociația "Arca lui Norocel" (singura asociație pentru protecția animalelor din Câmpina), cu sprijinul financiar al unei fundații din Germania. Marți și miercuri urmează o nouă campanie, care se va desfășura după sistemul deja cunoscut: animalele vor fi preluate din parcarea de la Kaufland Câmpina, la ora 8.00 și vor fi transportate la Clinica Veterinară "Center of Hope" din Piteasca (Ilfov). După sterilizare, vor fi aduse înapoi, la Kaufland, de unde vor putea fi luate de stăpâni. Pentru informații suplimentare și pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0730.585.088. Din păcate, nici până acum nu s-a putut găsi o locație potrivită în Câmpina, astfel încât să nu se mai facă acest drum până la Piteasca.
Pentru ca o astfel de campanie de sterilizare a animalelor să se desfășoare la Câmpina, este nevoie de un spațiu curat, cu mai multe încăperi și care să aibă utilități. Medicii veterinari ar veni cu cabinetul mobil pe care l-ar putea instala într-o cameră, iar alte două camere ar trebui să fie disponibile pentru animale, înainte și după operație. La ultima ședința a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre această problemă, unii dintre consilieri conștientizând importanța campaniilor de sterilizare, precum și faptul că "ne facem de râs, suntem ditamai municipiul și nu putem găsi un spațiu unde să aibă loc sterilizările, ne înșirăm în continuare cu câinii în parcarea de la Kaufland, ceea ce nu creează o imagine tocmai bună", după cum a afirmat consilierul Ioan Petrescu. Potrivit acestuia, împreună cu viceprimarul Adrian Pițigoi, s-a încercat găsirea unei soluții, fiind identificate două spații: fostele centrale termice CT4 de pe Strada 1 Mai și CT7 de pe Strada Tudor Vladimirescu, dar nu sunt tocmai potrivite pentru a se asigura un mediu complet steril, plus că ar fi nevoie de autorizație sanitar-veterinară. În mod cert, dacă s-ar dori cu adevărat, s-ar găsi și soluții și chiar ar trebui să se găsească având în vedere deschiderea tot mai mare a câmpinenilor spre campaniile de sterilizare.
Pe de altă parte, în Câmpina și împrejurimi sunt aruncați puii de câini și pisici așa cum se aruncă gunoiul. Aproape că nu este zi în care să nu apară alți și alți pui nevinovați, care provin, în general, de la animalele cu stăpân. Iar stăpânul își rezolvă problema din bătătură cum e mai simplu pentru el, fără conștiință, într-un mod necivilizat, de-a dreptul neuman.
Asociația "Arca lui Norocel" are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor, inclusiv al administrației locale, pentru că problema nu este deloc ușoară, mai ales că în foarte multe cazuri ține de mentalitate. Rolul unei asociații pentru protecția animalelor nu este acela de a aduna puii de pe străzi și de la containere, din păduri și de pe marginea drumurilor. Avem nevoie de adăposturi civilizate, sterilizări, campanii de informare, campanii de adopții, așa cum au făcut și alții înaintea noastră și treaba a funcționat. Vin nemții de la Asociația Wave e.v. și plătesc sterilizările, iar noi ca și comunitate locală nu suntem în stare să facem măcar o campanie de informare, că de găsit un spațiu pentru sterilizări se pare că este foarte complicat.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.