Pe cine v-ați dori să vă reprezinte în Parlament dintre politicienii locali?

Politică (Categoria articolului)

Au mai rămas patru luni până la alegerile parlamentare. Guvernul a început deja pregătirile, avansându-se ca dată pentru aceste alegeri 4 sau 11 decembrie. Spre deosebire de parlamentarele din 2008 și 2012, de această dată nu mai votăm uninominal, adică omul și colegiul. Vom vota liste de partid, iar în Parlament vor intra primii de pe liste, în funcție de procentul partidului.

Așadar, se revine la scrutinul pe liste de partid, dar în același timp vom avea și mai puțini parlamentari - 466 senatori și deputați, față de 588 câți sunt în prezent. Va fi o luptă puternică în interiorul partidelor pentru poziții cât mai în față pe liste, asta pentru că și miza este uriașă. Legea prevede ca norma de reprezentare să fie un deputat la 73.000 locuitori și un senator la 168.000 locuitori. Pragul electoral pentru ca un partid să intre în Parlament este de 5%.
Județul Prahova va avea 10 sau 11 deputați și 4 sau 5 senatori. Semnul nostru de întrebare cu privire la numărul de parlamentari are la bază numărul de locuitori din județ, pentru că, potrivit ultimului recensământ (2011), Prahova ar avea 735.000 locuitori, în timp ce, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, numărul locuitorilor ar fi de 802.216. Aceste lucruri vor fi clarificate pe parcurs.

În mod cert, pe listele partidelor din Prahova vor fi și candidați din Câmpina și localitățile vecine. Rămâne de văzut dacă ei vor ocupa poziții eligibile sau nu. Noi încercăm să aflăm de la dumneavoastră ce politician v-ați dori să vă reprezinte în Parlament și de aceea vă propunem un sondaj de opinie pe care îl veți găsi pe pagina principală a site-ului nostru, pe coloana din dreapta. Vă prezentăm câteva nume cunoscute, cu rugămintea să vă votați 'alesul'. Precizăm că, în acest moment, nu se știe cu exactitate care sunt candidații la alegerile parlamentare. Noi încercăm doar să aflăm ce v-ați dori dumneavoastră, alegătorii.

7371 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

3113 vizualizari
12 ian. 2021 18:20

Laura Moagher și Bogdan Toader vor avea cabinete parlamentare la Câmpina

1 comentarii

Începând cu 1 februarie 2021, la sediul Partidului Social Democrat din Câmpina vor funcționa două cabinete parlamentare - al senatorului Laura Moagher și al deputatului Bogdan Toader.

2569 vizualizari
24 dec. 2020 19:38

Comunicat de presă din partea Partidului Verde Prahova cu privire la ședința din 23 decembrie a Consiliului Local Câmpina

2 comentarii

După scandalul din ședința de miercuri, 23 decembrie 2020, a Consiliului Local Câmpina, ședință în cadrul căreia nu a putut fi ales viceprimarul Câmpinei, mai mulți consilieri părăsind sala, am primit la redacție un comunicat din partea lui Cezar Grama, președintele Partidului Verde Prahova.

Alte stiri recente

1766 vizualizari
22 ian. 2021 17:04

Accident în Câmpina. Patru mașini implicate, două garduri afectate, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital

Pe Strada Constantin Stere din Câmpina a avut loc vineri după-amiază, în jurul orei 16.30, un accident rutier destul de grav, în care au fost implicate patru autoturisme, au fost avariate două garduri, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital.

1927 vizualizari
22 ian. 2021 12:08

Proiect legislativ pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul municipiului

1 comentarii

La începutul lunii decembrie 2020, Primăria Câmpina a transmis o adresă Parlamentului României prin care își exprima dorința de a prelua terenurile pe care se află calea ferată din interiorul municipiului având în vedere faptul că aceasta a fost scoasă din uz de mai mulți ani. Pe 12 ianuarie 2021, la Biroul Permanent al Senatului a fost depus un proiect de lege, inițiat de senatorul prahovean Laura Fulgeanu Moagher, privind transmiterea terenului respectiv din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor, prin CFR SA, în domeniul public al municipiului Câmpina.