CONTACT

Consiliul Local Câmpina a decis: este de acord cu majorarea de capital la HidroPrahova, dar nu va da niciun ban!

- Actualitate -

Consiliul Local Câmpina a decis: este de acord cu majorarea de capital la HidroPrahova, dar nu va da niciun ban!

Consiliul Local Câmpina s-a întrunit în ședință extraordinară luni, 19 iunie, și așa cum scriam înaintea acestei ședințe, unul dintre cele mai discutat puncte a fost cel privind majorarea de capital la HidroPrahova, acolo unde Consiliul Local Câmpina este acționar cu 8,86%.

Discuțiile au fost interesante, dar au avut un final neașteptat - Consiliul Local Câmpina a fost de acord cu majorarea de capital, dar nu va da niciun leu pentru niciuna dintre acțiunile scoase la vânzare de societatea la care acționar majoritar este Consiliului Județean Prahova.
Imediat după ce le-a împărțit consilierilor locali o adresă de la HidroPrahova, sosită cu doar o oră înaintea ședinței, în care se explicau motivele solicitării majorării de capital, moment urmat de o pauză, primarul Alin Moldoveanu i-a uluit pe unii dintre consilieri afirmând: ”Din punctul meu de vedere, ca primar, nu este necesar să participăm la această mărire de capital”.
În documentul transmis consilierilor câmpineni, principalul argument cu care HidroPrahova motivează necesitatea majorării de capital este ”reglarea balanței privind prefinanțările din fonduri europene”.
La finalul discuțiilor, pe care le puteți urmări integral în materialul video, primarul Alin Moldoveanu a mai spus: ”Nu o să fac proiect de hotărâre pentru majorarea capitalului social și ca aport financiar din partea noastră. Consider că nu este necesar, deși beneficiem și noi de această majorare de capital și de investițiile din fonduri europene”.
Rezultatul votului: 11 consilieri ”pentru” (Noemi Ionescu, Roxana Gheorghe, Lorena Iordache, Costel Filip, Florin Marcu, Dan Nica, Valentin Crețu, Adina Gârbăcică, Marius Anghelescu, Liviu Briciu, Viorica Vane) și patru ”abțineri” (Livia Lupu, Liviu Davidescu, Bogdan Ene, Aron Sabo), în condițiile în care au lipsit de la această ședință consilierii Andrei Duran, Horațiu Zăgan, Cosmin Raț și viceprimarul Liviu Dumitrache.


21 Jun 2023 21:59 2924 vizualizari


Comentarii






  • 22.06.2023 18:59 diss Este exact situația în care primarul afirma că nu vor fi alocate fonduri din bugetul local pentru echipa de fotbal iar apoi a început să pompeze bani într-o echipă care...care ce??? Așa se va întămpla și acum , nu dăm dar vom da!😡
  • 22.06.2023 07:02 El Puerco Pentru a se mentine procentajul de actiuni in AGA Hidro, noi trebuie sa investim 8,5% in noile subscriptii. Ideal, pentru a controla ce face compania iti trebuie peste 50%. Cu procentaj mic, primaria nu o sa aibe putere sa tina facturile de apa la nivel jos, eventual orasul o sa plateasca mai mult pentru apa. Ne trebuie un primar cu educatie si mai destept care stie ce face.
  • 21.06.2023 23:15 Amelia Noaptea mintii! Conform logicii primarului Campina va “beneficia” de aceasta majorare de capital in sensul ca daca nu subscrie va scadea de la 8,5% la sub 5%? Asta e beneficiu? Cei 11 consilieri , unii fiind de profesie juristi au inghitit gogoasa asta?Tineti-o tot asa, si in curand ajungeti la 1% si nu veti mai avea nici un cuvant de spus in AGA Hidro.
1343 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
1575 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
2924 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3104 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV