Consiliul Local Câmpina a decis: este de acord cu majorarea de capital la HidroPrahova, dar nu va da niciun ban!

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina s-a întrunit în ședință extraordinară luni, 19 iunie, și așa cum scriam înaintea acestei ședințe, unul dintre cele mai discutat puncte a fost cel privind majorarea de capital la HidroPrahova, acolo unde Consiliul Local Câmpina este acționar cu 8,86%.

Discuțiile au fost interesante, dar au avut un final neașteptat - Consiliul Local Câmpina a fost de acord cu majorarea de capital, dar nu va da niciun leu pentru niciuna dintre acțiunile scoase la vânzare de societatea la care acționar majoritar este Consiliului Județean Prahova.
Imediat după ce le-a împărțit consilierilor locali o adresă de la HidroPrahova, sosită cu doar o oră înaintea ședinței, în care se explicau motivele solicitării majorării de capital, moment urmat de o pauză, primarul Alin Moldoveanu i-a uluit pe unii dintre consilieri afirmând: ”Din punctul meu de vedere, ca primar, nu este necesar să participăm la această mărire de capital”.
În documentul transmis consilierilor câmpineni, principalul argument cu care HidroPrahova motivează necesitatea majorării de capital este ”reglarea balanței privind prefinanțările din fonduri europene”.
La finalul discuțiilor, pe care le puteți urmări integral în materialul video, primarul Alin Moldoveanu a mai spus: ”Nu o să fac proiect de hotărâre pentru majorarea capitalului social și ca aport financiar din partea noastră. Consider că nu este necesar, deși beneficiem și noi de această majorare de capital și de investițiile din fonduri europene”.
Rezultatul votului: 11 consilieri ”pentru” (Noemi Ionescu, Roxana Gheorghe, Lorena Iordache, Costel Filip, Florin Marcu, Dan Nica, Valentin Crețu, Adina Gârbăcică, Marius Anghelescu, Liviu Briciu, Viorica Vane) și patru ”abțineri” (Livia Lupu, Liviu Davidescu, Bogdan Ene, Aron Sabo), în condițiile în care au lipsit de la această ședință consilierii Andrei Duran, Horațiu Zăgan, Cosmin Raț și viceprimarul Liviu Dumitrache.

2859 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Amelia 21.06.2023 23:15 Noaptea mintii! Conform logicii primarului Campina va “beneficia” de aceasta majorare de capital in sensul ca daca nu subscrie va scadea de la 8,5% la sub 5%? Asta e beneficiu? Cei 11 consilieri , unii fiind de profesie juristi au inghitit gogoasa asta?Tineti-o tot asa, si in curand ajungeti la 1% si nu veti mai avea nici un cuvant de spus in AGA Hidro.
  • El Puerco 22.06.2023 07:02 Pentru a se mentine procentajul de actiuni in AGA Hidro, noi trebuie sa investim 8,5% in noile subscriptii. Ideal, pentru a controla ce face compania iti trebuie peste 50%. Cu procentaj mic, primaria nu o sa aibe putere sa tina facturile de apa la nivel jos, eventual orasul o sa plateasca mai mult pentru apa. Ne trebuie un primar cu educatie si mai destept care stie ce face.
  • diss 22.06.2023 18:59 Este exact situația în care primarul afirma că nu vor fi alocate fonduri din bugetul local pentru echipa de fotbal iar apoi a început să pompeze bani într-o echipă care...care ce??? Așa se va întămpla și acum , nu dăm dar vom da!😡

Actualitate

160 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

179 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

563 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

667 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.