Parteneriat pentru un proiect privind dotarea cu echipamente și materiale pentru reducerea infecțiilor nosocomiale în Spitalul Municipal Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc pe 9 decembrie, a fost aprobat un parteneriat întrre administrația locală și Spitalul Municipal Câmpina în vederea depunerii unui proiect privind dotarea cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Municipal Câmpina, proiect care ar urma să fie finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Deocamdată, au fost aprobate doar principiile generale ale parteneriatului, dar valoarea maximă nerambursabilă a finanțării alocate per proiect este de 29.680.199,84 lei, fără TVA, echivalentul a peste șase milioane euro.
Investițiile care urmerază a fi realizate prin acest nou proiect vizează reabilitarea / modernizarea / extinderea infrastructurii existente în vederea organizării unor structuri funcționale de boli infecțioase pentru izolarea și tratarea pacienților cu infecții asociate asistenței medicale determinate de micro-organisme rezistente la tratamentul cu antibiotice și cu infecții cu Clostridium (organizarea unor saloane cu un singur pat în vederea izolării microbiologice, cu grup sanitar propriu; reabilitarea / modernizarea blocurilor operatorii; reabilitarea / modernizarea spațiilor destinate efectuării procedurilor de hemodializă / hemofiltrare, etc), dezvoltarea laboratoarelor de analize de microbiologie specializate (dotarea cu analizoare de identificare a micro-organismelor și de efectuare a antibiogramelor; echipamente pentru identificarea și testarea sensibilității la antiobiotice pentru bacterii și fungi, etc), achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor asociate asistenței medicale (sisteme de decontaminare a aerului, sisteme de sterilizare a echipamentelor de protecție a personalului, etc).
Proiectul depus de parteneriatul dintre Primăria Câmpina și Spitalul Municipal va trebui finalizat până în a doua parte a anului 2026. Proiectul de partemeriat a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali prezenți.

2294 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1101 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1146 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1714 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1460 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.