Parteneriat pentru un proiect privind dotarea cu echipamente și materiale pentru reducerea infecțiilor nosocomiale în Spitalul Municipal Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc pe 9 decembrie, a fost aprobat un parteneriat întrre administrația locală și Spitalul Municipal Câmpina în vederea depunerii unui proiect privind dotarea cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Municipal Câmpina, proiect care ar urma să fie finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Deocamdată, au fost aprobate doar principiile generale ale parteneriatului, dar valoarea maximă nerambursabilă a finanțării alocate per proiect este de 29.680.199,84 lei, fără TVA, echivalentul a peste șase milioane euro.
Investițiile care urmerază a fi realizate prin acest nou proiect vizează reabilitarea / modernizarea / extinderea infrastructurii existente în vederea organizării unor structuri funcționale de boli infecțioase pentru izolarea și tratarea pacienților cu infecții asociate asistenței medicale determinate de micro-organisme rezistente la tratamentul cu antibiotice și cu infecții cu Clostridium (organizarea unor saloane cu un singur pat în vederea izolării microbiologice, cu grup sanitar propriu; reabilitarea / modernizarea blocurilor operatorii; reabilitarea / modernizarea spațiilor destinate efectuării procedurilor de hemodializă / hemofiltrare, etc), dezvoltarea laboratoarelor de analize de microbiologie specializate (dotarea cu analizoare de identificare a micro-organismelor și de efectuare a antibiogramelor; echipamente pentru identificarea și testarea sensibilității la antiobiotice pentru bacterii și fungi, etc), achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor asociate asistenței medicale (sisteme de decontaminare a aerului, sisteme de sterilizare a echipamentelor de protecție a personalului, etc).
Proiectul depus de parteneriatul dintre Primăria Câmpina și Spitalul Municipal va trebui finalizat până în a doua parte a anului 2026. Proiectul de partemeriat a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali prezenți.

1911 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

108 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

325 vizualizari
23 mar. 2023 20:58

Mesaj RO-ALERT la Valea Doftanei privind prezența unui urs în zonele populate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru a semnala prezența unui urs în zonele populate. 

Alte stiri recente

102 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.

50 vizualizari
23 mar. 2023 20:01

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.