Romanian Angel Appeal (RAA) este o fundație prin care se derulează numeroase proiecte cu caracter umanitar, inclusiv Câmpina Open MTB, cunoscuta competiție organizată anual pentru cicliștii amatori și profesioniști. Tinerii din Câmpina și împrejurimi, care doresc să se implice în proiectele RAA, se pot înscrie până pe 5 august pentru a intra în echipa de voluntari a fundației.
RAA va selecta 24 de voluntari care vor participa, în perioada 20-22 august, la un curs de management al proiectelor sociale, curs care va fi urmat de o competiție de proiecte. Pentru a aplica, voluntarii vor completa un formular de înscriere, disponibil AICI, în care vor prezenta motivația de a se înscrie la curs. Punctele urmărite și punctate vor fi coerența în exprimare, gândirea constructivă, ideile pertinente și sustenabile. De asemenea, participarea la concursul caritabil de ciclism Câmpina Open MTB va reprezenta un avantaj în procesul de selecție.
Pe durata cursului și după finalizarea acestuia, voluntarii, împărțiți în echipe, vor identifica și dezvolta mai multe idei de proiect, cu impact în comunitate, fie în Câmpina, fie în împrejurimi. În urma cursului și a ideilor propuse de fiecare echipă, trei dintre proiect propuse vor fi selectate, pentru a fi finanțate și ulterior, implementate cu ajutorul echipei RAA. Selecția proiectelor se va realiza printr-un sistem de vot care să cuprindă atât voturile organizatorilor, cât și pe cele ale participanților la curs.
Bugetul fiecărui proiect finanțat va fi de 1.000 lei, din care 700 lei vor fi alocați de către Fundația RAA, iar pentru restul de 300 lei, fiecare echipă va trebui să gândească un eveniment sau o activitate de fundraising. Fondurile pentru organizarea cursului și finanțarea miniproiectelor comunitare au fost strânse de membrii echipei RAA prin Galantom, în urma participării a trei voluntari la Marathon des Sables Peru 2017, participare susținută de Lem’s, Omnitime și Biriș Goran.
Pentru mai multe informații privind activitatea Fundației Romanian Angel Appeal puteți accesa site-ul www.raa.ro
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.