Ziua Europeană a Patrimoniului, marcată la Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua Europeană a Patrimoniului a fost sărbătorită pe întreg continentul sâmbătă, 16 septembrie 2023. Câmpina s-a aliniat pentru prima dată acestei sărbători, evenimentul fiind marcat la Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu”.

Evenimentul a fost inclus pe lista manifestărilor din cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, care are loc în perioada 1 septembrie - 1 octombrie 2023 la Câmpina.
Cu acest prilej a avut loc primul târg dedicat meșteșugarilor locali și zonali, evenimentul fiind întregit de mai multe momente artistice susținute de grupuri și ansambluri locali și zonale. De asemenea, au fost concursuri, dar dincolo de toate, au fost momente de mare bucurie, s-a simțit o zi de sărbătoare, chiar dacă ploaia a mai dat ceva de furcă organizatorilor.
La eveniment a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, alături de care s-a aflat vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Dumitru Tudone, cel care cu acest prilej a anunțat demararea demersurilor pentru aducerea Muzeului Memorial ”Nicolae Grigorescu” în administrarea municipalității câmpinene, ca o necesitate ”a întregirii patrimoniului local”, după cum a spus Dumitru Tudone.

1898 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

194 vizualizari
24 sept. 2023 17:49

Concurs de orientare sportivă în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor 2023

În dorința de a acoperi un spectru cât mai larg din domeniile artei și sporturilor, toate cu reprezentare în Câmpina, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor, care are loc în perioada 1 septembrie - 1 octombrie 2023 și este realizat din sponsorizări, a prilejuit duminică, 24 septembrie, în jurul prânzului, pe terenul sintetic de la Căminul Petrol o competiție de orientare sportivă, organizată de clubul OK Silva Câmpina.

1026 vizualizari
24 sept. 2023 14:35

În Parcul Soceram, din Câmpina, a avut loc a doua ediție a Festivalului Afacerilor Locale

Festivalul Afacerilor Locale a ajuns la ediția a doua, fiind organizat de Asociația Câmpina Curată, prin proiectul ”Cumpără de lângă casă”. Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 23 septembrie, în Parcul Soceram, din Câmpina, și s-a bucurat de o vreme splendidă.

Alte stiri recente

1195 vizualizari
24 sept. 2023 13:14

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au avut loc partidele contând pentru etapa a 8-a a Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

663 vizualizari
24 sept. 2023 11:27

Clasare pe podium pentru Clubul Lido Câmpina în etapa a III-a Campionatului Național de Motocros

1 comentarii

În prima zi a etapei a III-a a Campionatului Național de Motocros, care se desfășoară pe circuitul ”Liviu Farcaș” din Ungheni, județul Mureș, la startul întrecerilor s-au aliniat și mai mulți sportivi de la Clubul Lido Câmpina, club înființat și condus de multiplul campion național Cătălin Duță.