27 mai 2019 - data la care HidroPrahova a semnat contractul de execuție cu firma Kato Service SRL Ploiești, care a câștigat licitația pentru lucrările de canalizare de la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte. Tot în luna mai, Consiliul Județean Prahova a emis autorizația de construire a rețelelor de canalizare. 6 iunie 2019 - data la care a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. A venit și luna octombrie și lucrările tot nu au început. Au fost aduse la Câmpina doar niște tuburi pentru canalizare, descărcate pe Calea Doftanei și depozitate în fața Rafinăriei "Steaua Română". Prin urmare, putem considera că 2019 este un an pierdut în privința lucrărilor de canalizare cu fonduri europene.
Iată ce ne comunica HidroPrahova la sfârșitul lunii august 2019: "Conform programului de execuție asumat, antreprenorul a început lucrările în șantier pe 26 iulie 2019, cu lucrări pregătitoare și recepția conductei de canalizare reabilitată pe Bulevardul Carol I, în lungime de 260 metri. În aceeași dată s-au predat amplasamentele și pentru lucrările de reabilitare la rețeaua de canalizare menajeră de pe Strada Mihail Kogălniceanu și de pe Strada Dealului, pentru finalizarea extinderii rețelei de canalizare menajeră de pe această din urmă stradă, în conformitate cu prioritățile anunțate de Primăria Câmpina. Apoi, în calendarul asumat de antreprenor, lucrările urmează să se desfășoare pe străzile Mihai Eminescu, Republicii și Constantin Istrati, urmând să fie finalizate lucrările pe Bulevardul Carol I (sens giratoriu Fibec – intersecția cu Strada Frații Golești, n.r.) și să se treacă la reabilitarea rețelei de canalizare de pe Calea Doftanei. Termenul de finalizare a acestor lucrări menționate este sfârșitul lunii octombrie 2019".
Suntem la începutul lui octombrie 2019, dar nici vorbă până acum de vreo săpătură. Kato Service SRL Ploiești a solicitat și a primit de la Primăria Câmpina aviz de spargere în data de 23 septembrie 2019, pentru cinci străzi: Mihail Kogălniceanu, Republicii, Calea Doftanei (până la intersecția cu Aleea Ulmet), Oituz și Dealului. Sunt zone unde trebuie realizate branșamentele la rețeaua de canalizare existentă. Termenul de execuție prevăzut în avizul de spargere - 56 zile. Până acum, nicio mișcare, pe nicăieri. Deci, un început cu stângul. Asta în condițiile în care Câmpina așteaptă de patru ani reluarea acestor lucrări de canalizare (vă reamintim, au fost sistate în toamna lui 2015), pentru a se putea interveni apoi la infrastructura distrusă de lucrări. a momentul sistării, lucrările de canalizare erau realizate în proporție de 45% la Câmpina, 85% la Bănești și 93% la Vălenii de Munte.
Licitația pentru continuarea lucrărilor a fost câștigată de asocierea formată din firmele Kato Service SRL Ploiești și Instal Service Technology SRL Măgurele – Ilfov. Valoarea totală a contractului - 35.623.125,88 lei, fără TVA, din care aproximativ 21.000.000 lei pentru sectorul Câmpina. Termenul de execuție - 630 zile calendaristice de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor (mai exact, 25 februarie 2021).
Informațiile transmise la CSAT de serviciile secrete despre campanie lui Călin Georgescu au fost desecretizate miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea.
Podul feroviar peste râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina, va deveni curând istorie..
13 organizații neguvernamentale i-au cerut președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor din ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT) de săptămâna trecută.
Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină la un incendiu produs în această dimineață la o locuință din satul Perșunari, comuna Cocorăștii Colț.