Săptămâna Nonviolenței în școli s-a încheiat vineri, 2 februarie, cu o acțiune susținută de elevii claselor a V-a de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, care au prezentat colegilor lor de an de la Școala Centrală, chiar în amfiteatrul acestei instituții, o scenetă despre rezolvarea conflictelor prin mediere.
Elevii de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” au fost coordonați de profesorii Gabriela Popa și Alina Colcer.
Ziua internaţională pentru nonviolenţă în şcoli este marcată, anual, la data de 30 ianuarie, în şcolile din întreaga lume, la comemorarea morţii lui Mahatma Gandhi, simbolul nonviolenţei în lume. Ziua pledează pentru o educaţie permanentă în armonie, toleranţă, solidaritate, respect pentru drepturile omului, nonviolenţă şi pace.
Statisticile UNICEF arată că mai mult de 1 din 3 elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 15 de ani se confruntă cu bullying-ul, aproximativ 1 din 3 elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 15 de ani sunt implicaţi în lupte fizice, aproximativ 500 de atacuri asupra şcolilor au fost înregistrate sau verificate în Republica Democratică Congo, Sudanul de Sud, Siria şi Yemen în 2017, în timp ce aproape 720 de milioane de copii de vârstă şcolară trăiesc în ţări în care pedeapsa corporală la şcoală nu este interzisă în totalitate.
Ziua de 30 ianuarie reprezintă un prilej pentru a ne uni vocile și a spune un NU hotărât violenței și agresiunii școlare iar elevii celor doua instituţii, coordonaţi de profesori să exerseze împreună învătarea comportamentelor dezirabile.
Pornind de la îndemnul marelui filozof Confucius “Spune-mi şi voi uita, arată-mi şi poate îmi voi aduce aminte, implică-mă şi voi înţelege!” echipa de proiect s-a gândit să implice elevii într-o scenetă prin care să prezinte aspect teoretice despre conflict şi mediere colegilor din școală, dar şi celor din şcoala vecină.
La Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din comuna Provița de Sus este în derulare o acțiune caritabilă deosebită, emoționantă, dedicată copiilor cu deficiențe de vedere de la Școala de Nevăzători din Buzău.
Casa de Licitații Artmarkt a înregistrat noul record al pieței românești de artă prin opera "Țărăncuță odihnindu-se" (1870-1880), semnată de Nicolae Grigorescu, care a fost adjudecată pentru impresionanta sumă de 365.000 euro.
Luna decembrie, sărbători, brad, cadouri. Dar decembrie este și luna amintirilor frumoase din copilărie, adolescență, din orice perioadă a vieții. Luna amintirilor de neprețuit.
Sărbătorile de iarnă se apropie, iar Restaurantul Catering Azafran din Câmpina vine cu o ofertă foarte interesantă. O sumedenie de produse tradiționale, dintre cele mai gustoase, pentru Crăciun și Revelion.