În Câmpina vor exista patru centre de vaccinare împotriva COVID-19: două pentru cadrele medicale și două pentru populație

Actualitate (Categoria articolului)

În prima etapă a vaccinării împotriva COVID-19, etapă în care va avea loc imunizarea personalului medico-sanitar, la nivelul județului Prahova au fost amenajate 14 centre de vaccinare, două dintre acestea urmând să funcționeze la Câmpina, în cadrul celor două spitale – Spitalul Municipal și Spitalul de Pshihiatrie Voila.

Potrivit informațiilor furnizate de Prefectura Prahova, iată care sunt cele 14 centre de vaccinare a personalului medical:
- Spitalul Județean de Urgență Ploiești - 4 centre
- Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești - 1 centru
- Spitalul de Pediatrie Ploiești - 1 centru
- Spitalul Municipal „Schuller“ Ploiești - 1 centru
- Spitalul CFR Ploiești - 1 centru
- Spitalul Municipal Câmpina - 1 centru
- Spitalul de Psihiatrie Voila Câmpina - 1 centru
- Spitalul Orășenesc Băicoi - 1 centru
- Spitalul Orășenesc Sinaia - 1 centru
- Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte - 1 centru
- Spitalul Orășenesc Urlați - 1 centru
Potrivit managerului Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu, ”vaccinarea cadrelor medicale din Spitalul Municipal Câmpina va începe pe 31 decembrie, în spațiul special amenajat în cadrul fostei secții de Boli Infecțioase din Strada Vasile Alecsandri, actualmente secția de Recuperare Medicală. Așteptăm instrucțiuni suplimentare cu privire la toate detaliile care vor trebui puse la punct până la începerea vaccinării personalului. Am convingerea că nu vor fi niciun fel de probleme și mai cred că vaccinul este un pas important în lupta împotriva noului coronavirus”.
În vederea vaccinării populației, în Prahova au fost identificate și amenajate sau sunt în curs de amenajare 44 de centre. Dintre acestea, două vor fi în municipiul Câmpina, cel mai probabil la Casa Tineretului și Casa de Cultură, după cum au propus autoritățile locale.
Celelalte 42 de centre din județ se regăsesc în următoarele unități administrativ-teritoriale: Ploiești (12 centre), Băicoi, Boldești-Scăeni, Breaza, Bușteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Urlați, Vălenii de Munte, Ariceștii Rahtivani, Bărcănești, Berceni, Blejoi, Brazi, Brebu, Bucov, Ciorani, Chiojdeanca, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Florești, Izvoarele, Măneciu, Păulești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi,  Valea Călugărească, Valea Doftanei, Vărbilău.
Prefectura Prahova precizează faptul că lucrurile sunt în dinamică, iar până la realizarea efectivă a imunizării populației este posibil să apară unele modificări în privința centrelor de vaccinare. Pentru prima fază, în Prahova au fost solicitate 975 de doze de vaccin împotriva COVID-19.
Vă reamintim că, pe data de 27 decembrie 2020, a fost demarată, în toate statele Uniunii Europene, campania de vaccinare împotriva noului coronavirus.

5172 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • cretu petre 21.01.2021 19:56 vreau sa ma vaccinez , am 69 ani si sufar de diabet si bpoc. cum procedez, unde trebuie sa merg ? astept raspuns si va multumesc. locuiesc in Campina, str.Rasaritului, nr.11.
  • Gheorghe Ilinca 19.02.2021 14:22 Sunt din Plopeni. Am 77 ani și doresc sa ma vaccinez. Vreau sa știu unde este un centru de vaccinare mai aproape.

Actualitate

1817 vizualizari
26 feb. 2021 21:35

Agenții Poliției Locale Câmpina au continuat activitățile de fluidizare a traficului în zona centrală, la finalul săptămânii

Pentru a doua săptămână consecutiv, vineri, 26 februarie 2021, agenții Poliției Locale, în colaborare cu cei de la Poliția Municipiului Câmpina, au acționat pentru fluidizarea traficului rutier pe Strada Republicii, în zona Pieței Centrale, o zonă aglomerată în special la sfârșit de săptămână.

2008 vizualizari
26 feb. 2021 12:15

Simularea unui incendiu la Spitalul Municipal Câmpina. Un exercițiu al ISU Prahova

Joi după-amiază, agitație mare la Spitalul Municipal Câmpina și chiar panică printre trecătorii ocazionali și printre locuitorii din zonă la auzul sirenelor numeroaselor mașini de intervenție ale pompierilor câmpineni. Două autospeciale de stingere, o autoscară și alte două autovehicule au pătruns, cu sirenele pornite, în curtea Spitalului Municipal Câmpina. Din fericire, a fost vorba doar de un exercițiu al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, prin care s-a verificat modalitatea de intervenție în cazul unui potențial (și nedorit) incendiu.

Alte stiri recente

517 vizualizari
27 feb. 2021 10:56

Peste 500 de câmpineni vor beneficia de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local în acest an

Consiliul Local Câmpina a aprobat în ședința ordinară de joi, 25 februarie, un proiect inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind acordarea de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local pentru o serie de categorii sociale defavorizate.

3108 vizualizari
26 feb. 2021 21:29

De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.