Aici a fost cândva un ștrand. Amintiri din Câmpina de altădată...

Social (Categoria articolului)

Ștrandul de la Casa Tineretului. Astăzi nu mai este funcțional. Administrația locală încearcă de câțiva ani să-l reabiliteze, dar, deocamdată, a fost realizat doar studiul de fezabilitate în vederea modernizării acestui spațiu. Va mai dura ceva timp până când aici, la Casa Tineretului, vom avea, din nou, un ștrand. Așa cum Câmpina a avut aproape 80 de ani.

Ștrandul de la Casa Tineretului a fost construit în perioada 1936-1940 de Atelierele Centrale Câmpina (ACC), care aparțineau pe atunci Rafinăriei "Steaua Română". Pentru elitele localității s-a construit mai întâi ștrandul de lângă teatru (cunoscut mai târziu ca fiind al Petrom și ulterior al Amana Inn). Apoi, pentru oamenii de rând, a fost realizat acest ștrand de la Casa Tineretului, care a funcționat până în urmă cu vreo cinci-șase ani. Atunci, în anii '40, pe locația cunoscută s-a construit ștrandul, cu toalete, cabine și dușuri, dar s-au construit și vestiarele și anexele pentru secțiile sportive de la Clubul Energia aparținând ACC. Mulți ani, aici a funcționat secția de box a Clubului Energia, cu rezultate deosebite la nivel județean și național. Dar despre asta vom scrie separat, într-un alt episod al Amintirilor...
La începutul anilor 80', când a fost construită Casa Tineretului, aproape toate clădirile adiacente ștrandului au fost dărâmate. A rămas doar ștrandul și a funcționat multă vreme cu investiții minime. Sperăm ca într-o bună zi, aici, lângă Casa Tineretului, Câmpina să aibă, din nou, un ștrand, iar întreaga zonă să fie amenajată corespunzător. Să nu se adeverească vorba că dărâmăm și nu mai punem nimic în loc.

(Mulțumim domnului Mircea Scorțeanu pentru fotografiile puse la dispoziție)

5023 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gigi 10.07.2018 22:56 Pana nu dispare odiosul tiseanu nu o sa vedeți lucruri bune in oraș....
  • Tica 11.07.2018 07:40 Ce vremuri!

Social

2363 vizualizari
14 feb. 2019 10:00

Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica vor fi aduse, în pelerinaj, la mai multe biserici din Câmpina

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica va fi adusă în pelerinaj la mai multe biserici din municipiul Câmpina, în perioada 17-24 februarie 2019. Sfântul Calinic a trăit între anii 1787-1868, iar printre numeroasele așezăminte ctitorite de el se numără și Biserica "Sfânta Treime" (de la piața) din Câmpina, lângă biserică ridicând și un cămin pentru bătrâni, apoi o școală primară. Este cel care s-a îngrijit de refacerea Bisericii de la Brazi (de la han) după cumplitul cutremur de la 1838. Sfântul Ierarh Calinic, stareț al Mănăstirii Cernica, a avut o mare influență asupra Câmpinei, căreia i-a impulsionat viața social-religioasă.

2894 vizualizari
13 feb. 2019 10:43

Incendiu la o casă din Băicoi. O bătrână a suferit arsuri la picioare și a fost transportată la spital

Un nou incendiu a avut loc în orașul Băicoi, de această dată la o casă de pe Strada Mihai Eminescu. Pompierii militari au intervenit într-un timp foarte scurt și au reușit să stingă focul înainte ca acesta să se extindă la întreaga casă. Au ars mai multe bunuri dintr-o cameră, iar o bătrână de 88 de ani a suferit arsuri de gradul 2 pe picioare și a fost transportată la UPU Ploiești de un echipaj Smurd.

Alte stiri recente

2057 vizualizari
15 feb. 2019 11:50

Inițiativă la nivelul administrației câmpinene: parteneriate cu investitori privați pentru punerea în valoare a unor spații publice

Se anunță vremuri complicate din punct de vedere al investițiilor publice. Bugetul local se duce, în cea mai mare parte, pe salarii și cheltuieli cu funcționarea instituțiilor publice, veniturile stau pe loc, iar accesarea unor credite bancare reprezintă o soluție pe termen scurt, cu îndatorare pe termen lung. În acest context, la nivelul administrației locale a fost organizată o întâlnire pentru găsirea unor soluții privind încheierea unor parteneriate cu investitori privați în vederea punerii în valoare a unor spații publice din Câmpina, pe care Primăria nu are bani să le modernizeze și să le găsească apoi o utilitate publică. Întâlnirea a fost organizată la inițiativa consilierilor locali Monica Clinciu - președintele Comisiei de Urbanism și Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură, Sănătate și Sport.

2728 vizualizari
14 feb. 2019 21:44

A început administrarea de probe în procesul în care primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție

A fost nevoie de cinci termene pentru ca, la Secția Penală a Tribunalului Prahova, în procesul primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, să înceapă administrarea efectivă de probe. Până acum au fost doar amânări. La termenul de astăzi se poate spune că a început și judecarea propriu-zisă, chiar dacă dosarul a intrat pe rol la 15 noiembrie 2018. Următorul termen a fost fixat peste două săptămâni, pe 28 februarie.