Parcările cu bariere din Câmpina, din nou în discuția Consiliului Local. Cam ca un banc de la Radio Erevan...

Actualitate (Categoria articolului)

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 25 ianuarie 2023, s-a vorbit din nou despre delicatul subiect al parcărilor cu bariere. Din păcate, discuția a semănat cu un banc de pe vremuri de la Radio Erevan...

Subiectul a fost deschis de consilierul PMP Aron Sabo, care, după ce a confundat străzile Soarelui cu Cercului, a întrebat Executivul despre o hotărâre a Consiliului Local din anul 2015, prin care se instituia o taxă specială pentru parcările cu bariere, și a vrut să știe dacă pentru locuitorii de pe Strada Soarelui - singurii care beneficiază de o parcare cu bariere în Câmpina - s-a colectat această taxă.
Că nu a știut să-i răspundă niciunul dintre membrii Executivului prezenți la acel moment al ședinței poate fi un subiect de discuție, dar vom explica de ce întrebarea consilierului Aron Sabo este demnă de Radio Erevan.
Hotărârea Consiliului Local la care s-a făcut referire este cea cu nr. 121 din 26 noiembrie 2015, prin care se instituia o taxă de 20 lei/lună sau 200 lei/an pentru utilizarea parcărilor cu bariere, dar în expunerea de motive a primarului de atunci Horia Tiseanu, inițiatorul proiectului, scrie clar că hotărârea se va aplica doar pentru parcările cu bariere care urmau să fie amenajate pe străzile Mihai Eminescu, Sg. Maj. Erou Grigore Nicolae, 1 Mai și Toma Ionescu. 
Poate era mai interesant de întrebat de ce nu se aplică hotărârea Consiliului Local prin care s-a stabilit montarea de bariere în parcările din cele patru noi locații, mai ales că - tot în 2015 - după ce Consiliul Local a alocat suma de 85.000 lei pentru montarea acestora, a avut loc și licitația pentru achiziția și montarea sistemelor de control a accesului autovehiculelor, licitație câștigată de societatea Eurosic Systems SRL București, valoarea totală a contractului fiind de 26.638 lei fără TVA. Și de atunci, nu s-a mai întâmplat nimic în acele parcări din Câmpina, barierele nefiind montate nici în ziua de azi...
Până la elucidarea situației și rezolvarea problemei parcărilor în Câmpina, pentru care și noua adminisrație a încercat o serie de reglementări pe Strada Republicii, dar care nici ele nu au fost puse în aplicare nici până astăzi, situația de la ședința Consiliului Local rămâne ca la Radio Erevan - nu e Cercului este Soarelui, iar taxa nu este pentru locuitorii de unde există bariere, ci pentru alții, unde barierele nu au mai fost montate!

4369 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Inspector 28.01.2023 16:29 Sunt niște incompetenți și primarul di cei din consiliu. Dau vina unii pe alții. Legea e foarte clara. Executivul propune și pune în aplicare după ce Legislativul decide.

Actualitate

1066 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

606 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

188 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

324 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.