Parcările cu bariere din Câmpina, din nou în discuția Consiliului Local. Cam ca un banc de la Radio Erevan...

Actualitate (Categoria articolului)

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 25 ianuarie 2023, s-a vorbit din nou despre delicatul subiect al parcărilor cu bariere. Din păcate, discuția a semănat cu un banc de pe vremuri de la Radio Erevan...

Subiectul a fost deschis de consilierul PMP Aron Sabo, care, după ce a confundat străzile Soarelui cu Cercului, a întrebat Executivul despre o hotărâre a Consiliului Local din anul 2015, prin care se instituia o taxă specială pentru parcările cu bariere, și a vrut să știe dacă pentru locuitorii de pe Strada Soarelui - singurii care beneficiază de o parcare cu bariere în Câmpina - s-a colectat această taxă.
Că nu a știut să-i răspundă niciunul dintre membrii Executivului prezenți la acel moment al ședinței poate fi un subiect de discuție, dar vom explica de ce întrebarea consilierului Aron Sabo este demnă de Radio Erevan.
Hotărârea Consiliului Local la care s-a făcut referire este cea cu nr. 121 din 26 noiembrie 2015, prin care se instituia o taxă de 20 lei/lună sau 200 lei/an pentru utilizarea parcărilor cu bariere, dar în expunerea de motive a primarului de atunci Horia Tiseanu, inițiatorul proiectului, scrie clar că hotărârea se va aplica doar pentru parcările cu bariere care urmau să fie amenajate pe străzile Mihai Eminescu, Sg. Maj. Erou Grigore Nicolae, 1 Mai și Toma Ionescu. 
Poate era mai interesant de întrebat de ce nu se aplică hotărârea Consiliului Local prin care s-a stabilit montarea de bariere în parcările din cele patru noi locații, mai ales că - tot în 2015 - după ce Consiliul Local a alocat suma de 85.000 lei pentru montarea acestora, a avut loc și licitația pentru achiziția și montarea sistemelor de control a accesului autovehiculelor, licitație câștigată de societatea Eurosic Systems SRL București, valoarea totală a contractului fiind de 26.638 lei fără TVA. Și de atunci, nu s-a mai întâmplat nimic în acele parcări din Câmpina, barierele nefiind montate nici în ziua de azi...
Până la elucidarea situației și rezolvarea problemei parcărilor în Câmpina, pentru care și noua adminisrație a încercat o serie de reglementări pe Strada Republicii, dar care nici ele nu au fost puse în aplicare nici până astăzi, situația de la ședința Consiliului Local rămâne ca la Radio Erevan - nu e Cercului este Soarelui, iar taxa nu este pentru locuitorii de unde există bariere, ci pentru alții, unde barierele nu au mai fost montate!

4157 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Inspector 28.01.2023 16:29 Sunt niște incompetenți și primarul di cei din consiliu. Dau vina unii pe alții. Legea e foarte clara. Executivul propune și pune în aplicare după ce Legislativul decide.

Actualitate

1876 vizualizari
20 mar. 2023 13:50

La Câmpina, o vizită a degenerat într-o bătaie și s-a soldat cu reținerea de către polițiști a... vizitatorului

Sâmbătă, 18 martie, în jurul orei 19.45, polițiștii din Câmpina au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 56 de ani, din municipiu, despre faptul că ea și concubinul acesteia ar fi fost agresați de către un bărbat. 

1619 vizualizari
20 mar. 2023 08:22

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Alte stiri recente

661 vizualizari
20 mar. 2023 19:59

Societatea Voipan Sil Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Societatea Voipan Sil Câmpina anunță că face angajări, având nevoie de mai multe categorii de personal.

1298 vizualizari
20 mar. 2023 17:56

Proiect Erasmus+ la Școala ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”. Participă elevi din Italia, Spania și Franța

În cadrul proiectului Erasmus+ ”All different, all equal”, Câmpina, prin Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, este gazda unei noi acțuni de mobilitate, la care participă elevi și cadre didactice de la școlile partenere din Italia, Spania și Franța.