În ultimii ani, administrația locală câmpineană a făcut mai multe demersuri în vederea preluării de la Ministerul Tineretului și Sportului a fostei tabere Voila, dar fără rezultat. Acum, după aprobarea HG 229/2017 privind Strategia generală de descentralizare, ministerul respectiv dorește să transfere la administrațiile județene sau locale mai multe obiective printre care se numără și taberele școlare. O listă cu 23 de bunuri imobile ale Ministerului Tineretului și Sportului a fost trimisă Consiliului Județean Prahova, iar CJ a aprobat, în ședința din 29 mai 2018, preluarea a 13 dintre ele. Pe lista MTS apare și fosta tabără Voila de la Câmpina, dar aceasta nu se numără printre bunurile pe care CJ Prahova dorește să le preia.
Consiliul Județean a aprobat preluarea sediului administrativ al DJTS din Ploiești, a unei baze sportive și de antrenament și a sediului Agenției Teritoriale a Taberelor și Turismului Școlar, ambele din Ploiești, a bunurilor aparținând taberelor Sinaia, Bușteni și Cheia. Referitor la fosta tabără Voila de la Câmpina, nu a fost luată nicio decizie. Consilierul județean Marian Nistor a venit în plenul Consiliului Local Câmpina, la ședința din 30 mai, și a explicat întreaga situație.
"Am discutat cu dl. președinte al Consiliului Județean, Bogdan Toader, problema taberei Voila. I-am spus că municipiul Câmpina dorește de foarte mult timp să preia această tabără, iar Bogdan Toader mi-a recomandat să vorbesc cu dvs., iar dacă în continuare se dorește preluarea taberei, Consiliul Județean poate reveni la adresa trimisă Ministerului Tineretului și Sportului, astfel încât această locație să treacă din patrimoniul MTS în cel al UAT Câmpina (unitate administrativ teritorială). Problema la această tabără este aceea că se află într-o stare foarte avansată de degradare a tot ceea ce înseamnă clădiri, iar pentru teren MTS nu deține acte de proprietate. Ministerul a propus trecerea din patrimoniul public în patrimoniul privat a clădirilor și demolarea lor. Pentru teren, eu cred că ar fi foarte bine pentru Câmpina să se ia o decizie și să se solicite trecerea la UAT Câmpina", a afirmat Marian Nistor. (video)
Acum, având în vedere faptul că administrația locală dorește să preia fosta tabără, Primăria și Consiliul Local vor face o adresă către Consiliul Județean în acest scop și, probabil, un proiect de inventariere a terenului în domeniul public al municipiului Câmpina, de vreme ce pentru acest teren MTS nu are acte. În privința clădirilor, aici MTS a aprobat casarea și probabil că le va demola. Vă vom ține la curent cu evoluția acestei situații legate de fosta tabără școlară.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.