Sunt șanse mari ca fosta tabără Voila să treacă de la Ministerul Tineretului în proprietatea Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

În ultimii ani, administrația locală câmpineană a făcut mai multe demersuri în vederea preluării de la Ministerul Tineretului și Sportului a fostei tabere Voila, dar fără rezultat. Acum, după aprobarea HG 229/2017 privind Strategia generală de descentralizare, ministerul respectiv dorește să transfere la administrațiile județene sau locale mai multe obiective printre care se numără și taberele școlare. O listă cu 23 de bunuri imobile ale Ministerului Tineretului și Sportului a fost trimisă Consiliului Județean Prahova, iar CJ a aprobat, în ședința din 29 mai 2018, preluarea a 13 dintre ele. Pe lista MTS apare și fosta tabără Voila de la Câmpina, dar aceasta nu se numără printre bunurile pe care CJ Prahova dorește să le preia.

Consiliul Județean a aprobat preluarea sediului administrativ al DJTS din Ploiești, a unei baze sportive și de antrenament și a sediului Agenției Teritoriale a Taberelor și Turismului Școlar, ambele din Ploiești, a bunurilor aparținând taberelor Sinaia, Bușteni și Cheia. Referitor la fosta tabără Voila de la Câmpina, nu a fost luată nicio decizie. Consilierul județean Marian Nistor a venit în plenul Consiliului Local Câmpina, la ședința din 30 mai, și a explicat întreaga situație. 
"Am discutat cu dl. președinte al Consiliului Județean, Bogdan Toader, problema taberei Voila. I-am spus că municipiul Câmpina dorește de foarte mult timp să preia această tabără, iar Bogdan Toader mi-a recomandat să vorbesc cu dvs., iar dacă în continuare se dorește preluarea taberei, Consiliul Județean poate reveni la adresa trimisă Ministerului Tineretului și Sportului, astfel încât această locație să treacă din patrimoniul MTS în cel al UAT Câmpina (unitate administrativ teritorială). Problema la această tabără este aceea că se află într-o stare foarte avansată de degradare a tot ceea ce înseamnă clădiri, iar pentru teren MTS nu deține acte de proprietate. Ministerul a propus trecerea din patrimoniul public în patrimoniul privat a clădirilor și demolarea lor. Pentru teren, eu cred că ar fi foarte bine pentru Câmpina să se ia o decizie și să se solicite trecerea la UAT Câmpina", a afirmat Marian Nistor. (video)
Acum, având în vedere faptul că administrația locală dorește să preia fosta tabără, Primăria și Consiliul Local vor face o adresă către Consiliul Județean în acest scop și, probabil, un proiect de inventariere a terenului în domeniul public al municipiului Câmpina, de vreme ce pentru acest teren MTS nu are acte. În privința clădirilor, aici MTS a aprobat casarea și probabil că le va demola. Vă vom ține la curent cu evoluția acestei situații legate de fosta tabără școlară.

6408 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dobrin 03.06.2018 18:29 Ar fi bine sa dea tabăra la Campina dar Domnul Nistor mai e consilier ?? parca avea decizie de la ANI ca e incompatibil
  • diana 04.06.2018 08:39 DA. NOI, CAMPINENII VREM SA FACETI TOT CE SE POATE CA SA PRELUATI TABARA DE LA VOILA!
  • Admin 04.06.2018 09:03 Marian Nistor este consilier județean. A fost declarat incompatibil de ANI pe vremea când era consilier local.
  • Irina 04.06.2018 10:00 BRAVO!!!!! VREM TABARA DE LA VOILA! POATE MACAR ASTA SA RAMANA LA PRIMARIA CAMPINA. BRAVO!!!!!!!!!
  • Titi 04.06.2018 22:36 Pai dacă e incompatibil și nu poate candida ca primar măcar sa sprijine Campina sa aducă tabăra aici . Sperăm sa fie cu buna intenție , nu cumva sa se apuce cineva sa împartă terenul de la tabăra către terțe persoane . Sa mai întâmplat așa !!

Actualitate

1399 vizualizari
23 sept. 2023 14:47

Câmpina, mileniul III. Indicatorul din... copac

Pentru că nouă ne pasă de Câmpina, am decis să continuăm să vă prezentăm lucruri care nu sunt așa cum ar trebui să fie. Pot părea detalii sau lucruri mărunte, dar ar trebui cu toții să știm că în viață detaliile fac diferența de multe ori. Acesta este un serial în care vom atrage atenția asupra unor lucruri care nouă nu ni se par în regulă și promitem să revenim asupra fiecărui subiect în parte, dacă situația semnalată de noi se remediază. Sau nu...

2029 vizualizari
23 sept. 2023 13:17

Trei tineri din Voluntari, depistați de polițiștii câmpineni după ce au făcut cumpărături cu un card bancar găsit pe stradă

Polițiștii câmpineni au identificat și depistat în cursul zilei de vineri, 22 septembrie, trei bărbați bănuiți de comiterea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

Alte stiri recente

0 vizualizari
24 sept. 2023 22:45

Sute de spectatori au cântat și dansat alături de Alin Oprea și formația Talisman, în centrul Câmpinei

Cei mai mulți spectatori dintre toate evenimentele organizate până acum în cadrul ediției 2023 a Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor au fost vineri, 22 septembrie, în Parcul Regele Mihai I, la concertul susținut de Alin Oprea și formația Talisman.

199 vizualizari
24 sept. 2023 17:49

Concurs de orientare sportivă în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor 2023

În dorința de a acoperi un spectru cât mai larg din domeniile artei și sporturilor, toate cu reprezentare în Câmpina, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor, care are loc în perioada 1 septembrie - 1 octombrie 2023 și este realizat din sponsorizări, a prilejuit duminică, 24 septembrie, în jurul prânzului, pe terenul sintetic de la Căminul Petrol o competiție de orientare sportivă, organizată de clubul OK Silva Câmpina.