Sunt șanse mari ca fosta tabără Voila să treacă de la Ministerul Tineretului în proprietatea Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

În ultimii ani, administrația locală câmpineană a făcut mai multe demersuri în vederea preluării de la Ministerul Tineretului și Sportului a fostei tabere Voila, dar fără rezultat. Acum, după aprobarea HG 229/2017 privind Strategia generală de descentralizare, ministerul respectiv dorește să transfere la administrațiile județene sau locale mai multe obiective printre care se numără și taberele școlare. O listă cu 23 de bunuri imobile ale Ministerului Tineretului și Sportului a fost trimisă Consiliului Județean Prahova, iar CJ a aprobat, în ședința din 29 mai 2018, preluarea a 13 dintre ele. Pe lista MTS apare și fosta tabără Voila de la Câmpina, dar aceasta nu se numără printre bunurile pe care CJ Prahova dorește să le preia.

Consiliul Județean a aprobat preluarea sediului administrativ al DJTS din Ploiești, a unei baze sportive și de antrenament și a sediului Agenției Teritoriale a Taberelor și Turismului Școlar, ambele din Ploiești, a bunurilor aparținând taberelor Sinaia, Bușteni și Cheia. Referitor la fosta tabără Voila de la Câmpina, nu a fost luată nicio decizie. Consilierul județean Marian Nistor a venit în plenul Consiliului Local Câmpina, la ședința din 30 mai, și a explicat întreaga situație. 
"Am discutat cu dl. președinte al Consiliului Județean, Bogdan Toader, problema taberei Voila. I-am spus că municipiul Câmpina dorește de foarte mult timp să preia această tabără, iar Bogdan Toader mi-a recomandat să vorbesc cu dvs., iar dacă în continuare se dorește preluarea taberei, Consiliul Județean poate reveni la adresa trimisă Ministerului Tineretului și Sportului, astfel încât această locație să treacă din patrimoniul MTS în cel al UAT Câmpina (unitate administrativ teritorială). Problema la această tabără este aceea că se află într-o stare foarte avansată de degradare a tot ceea ce înseamnă clădiri, iar pentru teren MTS nu deține acte de proprietate. Ministerul a propus trecerea din patrimoniul public în patrimoniul privat a clădirilor și demolarea lor. Pentru teren, eu cred că ar fi foarte bine pentru Câmpina să se ia o decizie și să se solicite trecerea la UAT Câmpina", a afirmat Marian Nistor. (video)
Acum, având în vedere faptul că administrația locală dorește să preia fosta tabără, Primăria și Consiliul Local vor face o adresă către Consiliul Județean în acest scop și, probabil, un proiect de inventariere a terenului în domeniul public al municipiului Câmpina, de vreme ce pentru acest teren MTS nu are acte. În privința clădirilor, aici MTS a aprobat casarea și probabil că le va demola. Vă vom ține la curent cu evoluția acestei situații legate de fosta tabără școlară.

6576 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dobrin 03.06.2018 18:29 Ar fi bine sa dea tabăra la Campina dar Domnul Nistor mai e consilier ?? parca avea decizie de la ANI ca e incompatibil
  • diana 04.06.2018 08:39 DA. NOI, CAMPINENII VREM SA FACETI TOT CE SE POATE CA SA PRELUATI TABARA DE LA VOILA!
  • Admin 04.06.2018 09:03 Marian Nistor este consilier județean. A fost declarat incompatibil de ANI pe vremea când era consilier local.
  • Irina 04.06.2018 10:00 BRAVO!!!!! VREM TABARA DE LA VOILA! POATE MACAR ASTA SA RAMANA LA PRIMARIA CAMPINA. BRAVO!!!!!!!!!
  • Titi 04.06.2018 22:36 Pai dacă e incompatibil și nu poate candida ca primar măcar sa sprijine Campina sa aducă tabăra aici . Sperăm sa fie cu buna intenție , nu cumva sa se apuce cineva sa împartă terenul de la tabăra către terțe persoane . Sa mai întâmplat așa !!

Actualitate

201 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

339 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

8 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

722 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.