"Avem viața în sânge", o nouă campanie de succes organizată de Asociația "Roata de Foc"

Social (Categoria articolului)

Peste 200 de persoane au donat sânge în cadrul celei de-a treia campanii "Avem viața în sânge" organizată la Câmpina de Asociația "Roata de Foc". Acțiunea a avut loc astăzi, la Casa Tineretului, unde efectiv a fost coadă la donarea de sânge. Angajații Centrului de Transfuzii Sanguine de la Ploiești nu au avut nici o clipă liberă.

100 de persoane s-au înscris telefonic, iar alte peste 100 de persoane au venit direct la Casa Tineretului de unde au ridicat bon ordine și au așteptat să le vină rândul. Pentru gestul lor le sunt recunoscători atât motocicliștii câmpineni - inițiatorii și organizatorii acestei campanii, cât și reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine - cei care au venit și de această dată la Câmpina știind că nu vor pleca cu mâna goală. Și după câteva ore au plecat cu sânge cât, în mod normal, la Ploiești, se recoltează în patru zile, după cum ne-a declarat dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine. O colaborare de succes între această instituție și Asociația "Roata de Foc", scopul fiind salvarea de vieți. 

Astăzi, printre donatori s-au aflat și consilierul local Monica Clinciu, precum și o parte dintre pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Câmpina. Pentru că foarte multe persoane au răspuns pozitiv campaniei "Avem viața în sânge", băieții de la "Roata de Foc" au decis să organizeze de două ori pe an o astfel de acțiune, primăvara și toamna, mizând în continuare pe implicarea și suportul câmpinenilor, după cum ne-a precizat președintele acestei asociații, Andrei Paraschiv (video).
Trebuie să știți că organizarea este ireproșabilă. Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină vin cu paturile și toate materialele sanitare necesare recoltării de sânge, în timp ce băieții de la "Roata de Foc" le asigură donatorilor de la apă și băuturi energizante, până la hrană rece. Și, bineînțeles, li se oferă tichete de masă, pe care, cei care doresc, le pot dona pentru copiii din centrele de plasament. 

6995 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tavi 30.03.2016 12:39 Felicitări ROATA DE FOC pentru inițiativele voastre!
  • Gabriel 31.03.2016 10:30 O noua actiune reusita initiata de motociclistii de la Roata de Foc. Nominalizarea unei anumite persoane donatoare, chiar daca detine o functie publica, trebuia evitata. Cel putin din respect pentru ceilalti donatori, al caror sange este la fel de valoros. Sau nu ?

Social

2298 vizualizari
25 ian. 2021 12:12

Examenul auto suspendat, în Prahova, din cauza unor probleme tehnice. Candidații vor fi reprogramați

2 comentarii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Prahova anunță că, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25 ianuarie 2021, proba scrisă și proba practică a examenului pentru obținerea permisului au fost suspendate. Candidații vor fi reprogramați.

4371 vizualizari
24 ian. 2021 19:00

Consiliul Local Câmpina îi va acorda lui Paolo Gozzo, post-mortem, titlul de "Cetățean de onoare al municipiului"

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de joi, 28 ianuarie 2021, a Consiliului Local Câmpina se va afla și un proiect privind acordarea titlului de "Cetățean de onoare post-mortem al municipiului Câmpina" lui Paolo Gozzo, italianul care a înființat și condus, la Câmpina, Asociația "Inima Sfântă a lui Isus" pentru sprijinirea copiilor proveniți din familiile defavorizate.

Alte stiri recente

1272 vizualizari
25 ian. 2021 18:35

AUR se va opune în Parlament trecererii în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată nefolosită de ani buni

Articolul nostru privind proiectul legislativ inițiat de senatorul PSD, Laura Moagher, la solicitarea administrației locale, pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul localității, a creat mai multe reacții. După ce PSD Câmpina s-a grăbit să-și asume proiectul, acum, un parlamentar AUR și președintele Organizației Județene a acestei formațiuni politice au anunțat că nu vor susține acest proiect.

2552 vizualizari
24 ian. 2021 12:11

Mesajul prefectului județului Prahova cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

24 Ianuarie semnifică Ziua Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Din păcate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, acțiuni de marcare a acestui eveniment nu sunt permise decât în orașele reședință de județ și fără tradiționala Horă a Unirii.