"Avem viața în sânge", o nouă campanie de succes organizată de Asociația "Roata de Foc"

Social (Categoria articolului)

Peste 200 de persoane au donat sânge în cadrul celei de-a treia campanii "Avem viața în sânge" organizată la Câmpina de Asociația "Roata de Foc". Acțiunea a avut loc astăzi, la Casa Tineretului, unde efectiv a fost coadă la donarea de sânge. Angajații Centrului de Transfuzii Sanguine de la Ploiești nu au avut nici o clipă liberă.

100 de persoane s-au înscris telefonic, iar alte peste 100 de persoane au venit direct la Casa Tineretului de unde au ridicat bon ordine și au așteptat să le vină rândul. Pentru gestul lor le sunt recunoscători atât motocicliștii câmpineni - inițiatorii și organizatorii acestei campanii, cât și reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine - cei care au venit și de această dată la Câmpina știind că nu vor pleca cu mâna goală. Și după câteva ore au plecat cu sânge cât, în mod normal, la Ploiești, se recoltează în patru zile, după cum ne-a declarat dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine. O colaborare de succes între această instituție și Asociația "Roata de Foc", scopul fiind salvarea de vieți. 

Astăzi, printre donatori s-au aflat și consilierul local Monica Clinciu, precum și o parte dintre pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Câmpina. Pentru că foarte multe persoane au răspuns pozitiv campaniei "Avem viața în sânge", băieții de la "Roata de Foc" au decis să organizeze de două ori pe an o astfel de acțiune, primăvara și toamna, mizând în continuare pe implicarea și suportul câmpinenilor, după cum ne-a precizat președintele acestei asociații, Andrei Paraschiv (video).
Trebuie să știți că organizarea este ireproșabilă. Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină vin cu paturile și toate materialele sanitare necesare recoltării de sânge, în timp ce băieții de la "Roata de Foc" le asigură donatorilor de la apă și băuturi energizante, până la hrană rece. Și, bineînțeles, li se oferă tichete de masă, pe care, cei care doresc, le pot dona pentru copiii din centrele de plasament. 

7338 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tavi 30.03.2016 12:39 Felicitări ROATA DE FOC pentru inițiativele voastre!
  • Gabriel 31.03.2016 10:30 O noua actiune reusita initiata de motociclistii de la Roata de Foc. Nominalizarea unei anumite persoane donatoare, chiar daca detine o functie publica, trebuia evitata. Cel putin din respect pentru ceilalti donatori, al caror sange este la fel de valoros. Sau nu ?

Social

2130 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

1 comentarii

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2431 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.

Alte stiri recente

5 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

527 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.