Cisterna care s-a răsturnat și a luat foc în această dimineață (ora 4.10) pe DN1, în dreptul municipiului Câmpina, a intrat în parapeții despărțitori de pe mijlocul drumului și nu într-un cap de pod așa cum a reieșit din primele informații. Impactul a fost puternic, autovehiculul de mare tonaj fiind practic aruncat în afara carosabilului. Cabina a luat foc și a fost o minune că nu s-a produs o explozie, având în vedere încărcătura - 40 tone acid sulfuric.
După cum vă informam și în articolele precedente, zona a fost izolată de polițiști, iar ISU Prahova a intervenit cu opt autospeciale de lucru cu apă. Mai întâi a fost răcită cisterna și apoi s-a acționat pentru stingerea focului. Lichidarea completă a incendiului a durat aproape o oră, timp în care pe DN1 s-a împrăștiat încontinuu spumă pentru a se evita extinderea focului. Acum este așteptată o macara specială de la București pentru ridicarea cisternei. Vehiculul implicat în accident aparține unei firme din Sfântu Gheorghe și se întorcea de la București. Cel mai probabil, șoferul a adormit la volan. A fost găsit decedat sub cisternă.
Traficul rutier este în continuare deviat prin municipiul Câmpina. La locul accidentului a venit în urmă cu puțin timp și primarul Horia Tiseanu. Din cauza numărului foarte mare de mașini care trec prin Câmpina spre Cornu, pentru a ieși în DN1, autoritățile locale au luat decizia să treacă toate semafoarele pe intermitent și să suplimenteze numărul agenților de circulație din trafic, mai ales că devierea traficului mai poate dura câteva ore bune.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.