Scriam în urmă cu o lună despre faptul că mai multe asociații neguvernamentale și unități de învățământ din municipiul Câmpina au inițiat un proiect generos denumit “CÂMPINA CURATĂ”, o inițiativă fără precedent privind protejarea mediului înconjurător și încurajarea spiritului civic. Este un proiect care se bucură de sprijinul Primăriei Câmpina, Floricon Salub, Ocolului Silvic și Protoieriei Câmpina, precum și al unor societăți private, dar și al mai multor cluburi sportive din localitate. Ei bine, putem spune acum START, CÂMPINA CURATĂ, pentru că se trece efectiv la treabă!
Când spunem că se trece efectiv la treabă, asta nu înseamnă că până acum nu s-a făcut nimic. Părțile implicate s-au întâlnit, au pus pe hârtie programul, necesarul de materiale, au identificat grupurile generatoare de gunoaie, au făcut un plan de măsuri, au mers pe teren, au identificat zonele transformate în gropi de gunoaie, au făcut fotografii și videoclipuri, au realizat materiale informative. Pentru că, după cum scriam în articolul anterior, acest proiect reprezintă mult mai mult decât o ecologizare a unor zone “sensibile” din municipiu. Este un proiect complex, care presupune și o educație ecologică (prin dezbateri, campanii de informare privind colectarea selectivă și reciclarea gunoiului, mobilizarea cetățenilor), totul pentru o localitate curată și respectată.
24 aprilie 2021 – prima acțiune de ecologizare în mai multe zone din municipiu. Materialele necesare (saci, mănuși, clești pentru gunoaie vor fi puse la dispoziție, în mare parte, de operatorul de salubritate).
Cine participă? Toți cei care doresc să aibă un oraș curat și nu se tem de muncă. Organizațiile neguvernamentale vin cu membrii lor, școlile – cu elevi și profesori, iar lor li se vor adăuga reprezentanți ai mai multor cluburi sportive din municipiu, angajați ai operatorului de salubritate, beneficiarii de ajutor social. O mobilizare extraordinară! Sunt invitate să participe și societățile comerciale, precum și asociațiile de proprietari din municipiu.
Important mai este un lucru – toată Câmpina poate participa la această acțiune. Vă puteți înscrie la activitățile proiectului CÂMPINA CURATĂ accesând următorul link: https://forms.gle/Fqq7prFvgpFYCBVaA. Înscrierile sunt deschise până la data de 17 aprilie 2021.
Următoarele acțiuni de ecologizare se vor desfășura pe 15 mai, 5 iunie și 3 iulie. Nu mai este timp de pierdut! S-a pierdut destul până acum și iată că am ajuns să avem o mare problemă în Câmpina legată de gunoaie și în special de gropile improvizate în diferite zone ale localității.
Inițiatorii acestui proiect sunt: Asociaţia Young Motivation, Asociaţia Frizzly, Asociaţia Părinţilor Elevilor din Colegiul Naţional Nicolae Grigorescu, Asociaţia Tata Verde, Grupul Informal de Inițiativă Game Changers, Fundaţia Zamolxes, Asociaţia Club Sportiv Shape Up, Asociaţia Glasul Autismului, Asociaţia Arca lui Norocel, Asociaţia Spitalul Voila, Asociaţia Prietenii Şcolii “Ion Cȃmpineanu”, Asociația Fluturi Albi, Asociația Câmpina Civică, Asociația Delfin;
Colegiul Naţional “Nicolae Grigorescu”, Liceul Tehnologic Energetic Cȃmpina, Colegiul Tehnic Forestier, Liceul Tehnologic Mecanic Campina, Liceul Tehnologic “Constantin Istrati”, Şcoala Centrală Cȃmpina, Şcoala Gimnazială “B.P. Hasdeu”, Şcoala Gimnazială “Ion Cȃmpineanu”, Școala Gimnazială “Al.I.Cuza”.
Un proiect derulat cu sprijinul partenerilor: Primăria Câmpina, Floricon Salub, Ocolul Silvic și Protoieria Câmpina.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.