Start “CÂMPINA CURATĂ” - cea mai amplă campanie de protejare a mediului și încurajare a spiritului civic desfășurată în municipiul Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Scriam în urmă cu o lună despre faptul că mai multe asociații neguvernamentale și unități de învățământ din municipiul Câmpina au inițiat un proiect generos denumit “CÂMPINA CURATĂ”, o inițiativă fără precedent privind protejarea mediului înconjurător și încurajarea spiritului civic. Este un proiect care se bucură de sprijinul Primăriei Câmpina, Floricon Salub, Ocolului Silvic și Protoieriei Câmpina, precum și al unor societăți private, dar și al mai multor cluburi sportive din localitate. Ei bine, putem spune acum START, CÂMPINA CURATĂ, pentru că se trece efectiv la treabă!

Când spunem că se trece efectiv la treabă, asta nu înseamnă că până acum nu s-a făcut nimic. Părțile implicate s-au întâlnit, au pus pe hârtie programul, necesarul de materiale, au identificat grupurile generatoare de gunoaie, au făcut un plan de măsuri, au mers pe teren, au identificat zonele transformate în gropi de gunoaie, au făcut fotografii și videoclipuri, au realizat materiale informative. Pentru că, după cum scriam în articolul anterior, acest proiect reprezintă mult mai mult decât o ecologizare a unor zone “sensibile” din municipiu. Este un proiect complex, care presupune și o educație ecologică (prin dezbateri, campanii de informare privind colectarea selectivă și reciclarea gunoiului, mobilizarea cetățenilor), totul pentru o localitate curată și respectată.
24 aprilie 2021 – prima acțiune de ecologizare în mai multe zone din municipiu. Materialele necesare (saci, mănuși, clești pentru gunoaie vor fi puse la dispoziție, în mare parte, de operatorul de salubritate).
Cine participă? Toți cei care doresc să aibă un oraș curat și nu se tem de muncă. Organizațiile neguvernamentale vin cu membrii lor, școlile – cu elevi și profesori, iar lor li se vor adăuga reprezentanți ai mai multor cluburi sportive din municipiu, angajați ai operatorului de salubritate, beneficiarii de ajutor social. O mobilizare extraordinară! Sunt invitate să participe și societățile comerciale, precum și asociațiile de proprietari din municipiu.
Important mai este un lucru – toată Câmpina poate participa la această acțiune. Vă puteți înscrie la activitățile proiectului CÂMPINA CURATĂ accesând următorul link: https://forms.gle/Fqq7prFvgpFYCBVaA. Înscrierile sunt deschise până la data de 17 aprilie 2021.
Următoarele acțiuni de ecologizare se vor desfășura pe 15 mai, 5 iunie și 3 iulie. Nu mai este timp de pierdut! S-a pierdut destul până acum și iată că am ajuns să avem o mare problemă în Câmpina legată de gunoaie și în special de gropile improvizate în diferite zone ale localității. 

Inițiatorii acestui proiect sunt: Asociaţia Young Motivation, Asociaţia Frizzly, Asociaţia Părinţilor Elevilor din Colegiul Naţional Nicolae Grigorescu, Asociaţia Tata Verde,  Grupul Informal de Inițiativă Game Changers, Fundaţia Zamolxes,  Asociaţia Club Sportiv Shape Up, Asociaţia Glasul Autismului, Asociaţia Arca lui Norocel, Asociaţia Spitalul Voila, Asociaţia Prietenii Şcolii “Ion Cȃmpineanu”, Asociația Fluturi Albi, Asociația Câmpina Civică, Asociația Delfin;
Colegiul Naţional “Nicolae Grigorescu”, Liceul Tehnologic Energetic Cȃmpina, Colegiul Tehnic Forestier, Liceul Tehnologic Mecanic Campina, Liceul Tehnologic “Constantin Istrati”, Şcoala Centrală Cȃmpina, Şcoala Gimnazială “B.P. Hasdeu”, Şcoala Gimnazială “Ion Cȃmpineanu”, Școala Gimnazială “Al.I.Cuza”.
Un proiect derulat cu sprijinul partenerilor: Primăria Câmpina, Floricon Salub, Ocolul Silvic și Protoieria Câmpina.

6773 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 12.04.2021 19:30 Poate cineva va curăța si simbolul neputinței de pe strada principală..al cui e simbolul asta??..ce trebuia să fie în final,hotel,bloc locuințe,instituție publică...oare dl primar nu poate face ceva cu scheletul megalomanic din intersecția respectivă??..uite o temă pentru juriștii primăriei...reintroducerea în circuitul public al acestui schelet din beton...

Actualitate

1033 vizualizari
23 sept. 2021 07:45

9.756 candidați la școlile de poliție de la Câmpina și Cluj-Napoca, la sesiunea de admitere septembrie-octombrie-noiembrie 2021

S-au încheiat înscrierile pentru sesiunea de admitere septembrie-octombrie la unitățile postliceale de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Pentru cele 1.292 locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina s-au înscris 8.232 candidați, iar pentru cele 300 de locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca s-au înscris 1.524 candidați. În total, 9.756 candidați la această admitere de toamnă.

2849 vizualizari
22 sept. 2021 18:55

Încă o clasă de la Colegiul ”Grigorescu” din Câmpina trece în... online

După ce săptămâna trecută, imediat după începerea noului an școlar, două clase a XI-a de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina au intrat în scenariul roșu, cu desfășurarea cursurilor exclusiv online, acum și o clasă a IX-a trece de joi, 23 septembrie 2021, în sistemul online de învățământ.

Alte stiri recente

127 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

3377 vizualizari
22 sept. 2021 18:44

Acțiune de control și prevenție a polițiștilor câmpineni la mai mulți agenți economici din municipiu și comunele vecine, pe tema COVID-19

Polițiștii câmpineni au desfășurat astăzi, 22 septembrie 2021, în municipiul Câmpina și în câteva dintre comunele învecinate (Brebu, Telega, Cornu și Provița de Jos), o acțiune de control și prevenție care a avut la bază noile reglementări legale privind măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19. Au fost verificate 45 de obiective economice, dintre care șapte restaurante, cinci hoteluri, 30 baruri/cafenele, trei stații de combustibil, trei săli de jocuri, dar și mijloace de transport în comun.