Bulevardul Elisabeta din Câmpina, aşa cum se numea în perioada interbelică Bulevardul Culturii de astăzi, era nu numai locul preferat de promenadă al câmpinenilor, ci şi locul în care se construiau unele dintre cele mai frumoase case ale oamenilor cu bani ai vremii.
Una dintre aceste case, despre care se spune că ar fi găzduit la un moment dat familia Macri, se află chiar în apropierea celebrului rond de pe bulevard. Clădirea, probabil cea mai mare şi de atunci şi de acum de pe bulevard, a fost grav afectată de cutremurul din noiembrie 1940. Apoi, după cel de-al doilea război mondial, a urmat Naţionalizarea, moment din care această clădire, după ce a fost refăcută, a devenit sediul societăţii Electrica, cu toate denumirile sale anterioare atât de dinainte, cât şi de după 1989.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiţi şi Câmpina, România 100. Judecătoria Câmpina în 1930, la finalizarea construcției și Judecătoria Câmpina astăzi, după 88 de ani
Câmpina, România 100. Pasajul pietonal şi restaurantul "Victoria" de ieri, pasajul pietonal şi complexul comercial de azi
Câmpina, România 100. Stația meteorologică, ieri și astăzi
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.