Comunicat de presă - Comuna Provița de Sus a atras un milion de euro, bani europeni, pentru a crește calitatea vieții locuitorilor săi

Social (Categoria articolului)

Comuna Provița de Sus, în parteneriat cu GAL "Dealurile Sultanului" și Școala Gimnazială „Mitropolit Pimen Georgescu”, a obținut fonduri europene pentru proiectul „Dealurile Sultanului – dezvoltare locală prin furnizarea de servicii integrate în comuna Provița de Sus, jud. Prahova, cod 139968”. Conferința de deschidere a acestui proiect va avea loc miercuri, 30 iunie 2021, la Căminul Cultural din Provița de Sus. Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă remis de beneficiarul proiectului și partenerii săi.

“Timp de 30 de luni, locuitorii comunei Provița de Sus vor beneficia de măsuri integrate de sprijin pentru un trai mai bun: persoanele vârstnice vor avea un centru de zi pentru socializare, petrecerea timpului liber și monitorizarea sănătății, tinerii din comună vor participa la cursuri de formare profesională plătite și își vor găsi un loc de muncă, copiii vor participa la ore de pregătire școlară suplimentară și la cursul de dans organizat în proiect, Căminul Cultural va deveni un loc de întruniri și dezbateri publice. Nu vor lipsi activitățile artistice și de recreere. În plus, comuna Provița de Sus va finanța 6 afaceri noi cu peste 100.000 lei fiecare.
Miercuri, 30 iunie 2021, începând cu ora 11.00, comuna Provița de Sus din județul Prahova, alături de partenerii săi, Asociația Grup de Acțiune Locală “Dealurile Sultanului” și Școala Gimnazială „Mitropolit Pimen Georgescu”, dă startul proiectului POCU „Dealurile Sultanului – dezvoltare locală prin furnizarea de servicii integrate în comuna Provița de Sus, jud. Prahova, cod 139968”. Conferința de deschidere se va desfășura la Căminul Cultural Provița de Sus (sat Provița de Sus nr. 369, comuna Provița de Sus, jud. Prahova).
La eveniment vor participa:
Domnul Tarcisius Ovidiu Ioan MOVILEANU – Primarul Comunei Provița de Sus
Domnul Fabian ROTARU – Manager și Coordonator Tehnic GAL "Dealurile Sultanului"
Doamna Luiza DUȚĂ – Director și Coordonator Tehnic Școala Gimnazială „Mitropolit Pimen Georgescu”
Doamna Iolanda CHIOARU – Manager de Proiect desemnat
Sunt invitați: locuitorii Comunei Provița de Sus, reprezentanți ai presei, reprezentanți ai autorităților locale și județene, membrii GAL “Dealurile Sultanului”.

Proiectul este implementat de Comuna Provița de Sus din jud. Prahova, în parteneriat cu Asociația Grup de Acțiune Locală Dealurile Sultanului și Școala Gimnazială „Mitropolit Pimen Georgescu” timp de 30 de luni (09.06.2021-08.12.2023). Bugetul proiectului este de 4.417.095,16 lei din care 4.196.240,48 lei finanțare nerambursabilă europeană, 161.301,80 lei finanțare nerambursabilă de la bugetul de stat și 59.552,88 lei cofinanțarea beneficiarului.
Obiectivul general al proiectului este reducerea cu 250 a numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială cu domiciliul în Comuna Provița de Sus, jud. Prahova, prin implementarea de măsuri integrate în contextul mecanismului DLRC timp de 30 de luni.
Rezultatul așteptat al proiectului este numărul redus cu 250 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată rurală Provița de Sus din jud. Prahova prin implementarea măsurilor integrate – servicii sociale, ocupare, educație, creșterea coeziunii sociale – în contextul mecanismului DLRC.
DE MĂSURILE INTEGRATE ALE PROIECTULUI VOR BENEFICIA 250 DE PERSOANE CU DOMICILIUL ÎN COMUNA PROVIȚA DE SUS (CARE SE AFLĂ PE TERITORIUL VIZAT DE SDL DEALURILE SULTANULUI) ȘI SE AFLĂ ÎN RISC DE SĂRĂCIE SAU EXCLUZIUNE SOCIALĂ.

Cele 250 de persoane sunt împărțite în următoarele categorii:
- 100 de persoane vârstnice (peste 65 de ani) care vor beneficia de servicii sociale (SA11) și activități de creștere a coeziunii sociale, voluntariat și animare socială (SA51)
- 25 de copii aflați în risc de sărăcie sau excluziune socială și în risc de abandon școlar care vor beneficia de programul "Școală după Școală" și de cursuri de dans (SA41), precum și de activități de creșterea a coeziunii sociale, voluntariat și animare socială (SA51)
- 100 de persoane apte de muncă aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială care vor beneficia de servicii de consiliere profesională (SA21), formare profesională și dobândirea unei calificări (SA22), medierea muncii și oportunitatea găsirii unui loc de muncă (SA23), precum și activități de creștere a coeziunii sociale, voluntariat și animare socială (SA51)
- 25 de persoane apte de muncă vor beneficia de programul de antreprenoriat și dobândirea competențelor antreprenoriale într-un mod nonformal prin sesiuni de consiliere antreprenorială (SA31), minim 6 persoane vor deschide o afacere și vor primi o finanțare de 22380 euro pentru dezvoltarea acesteia (SA32), precum și activități de creștere a coeziunii sociale, voluntariat și animare socială (SA51).
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Pentru detalii: Iolanda CHIOARU – Manager de proiect desemnat, tel: 0724.750.006, email: iolanda.chioaru@gmail.com.

4929 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

7403 vizualizari
08 dec. 2021 17:46

A încetat din viață omul de afaceri câmpinean Florin Abagiu

6 comentarii

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova anunțau, în această după-amiază, producerea unui accident rutier grav pe drumul județean 144, între Florești și Nedelea.

2792 vizualizari
07 dec. 2021 19:26

2.500 lei s-au strâns la Târgul de dulciuri de la Câmpina pentru copiii de la Asociația Glasul Autismului

2.500 lei este suma strânsă la Târgul de dulciuri de Moș Nicolae pentru copiii de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina. Poate nu este o sumă mare, dar când o strângi din câte 4 lei - 5 lei - 6 lei, pe dulciuri create de tinerii voluntari, atunci efortul înseamnă că a fost unul generos și răsplătit pe măsură.

Alte stiri recente

1 vizualizari
09 dec. 2021 09:22

Noi reacții la intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din Câmpina, lângă Casa cu Grifoni

V-am prezentat până acum punctele de vedere ale majorității partidelor cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina (PNL, PSD, USR, PMP, POL) în legătură cu intenția unei firme private de a construi un bloc la doi pași de Primărie, pe terenul pe care s-a aflat cândva grădina de vară. Teren aparținând firmei respective. Am primit la redacție și alte reacții, de această dată din partea președintelui Partidului Prahova în Acțiune - Daniel Ioniță și din partea consilierului local Cezar Grama (Partidul Verde).

18 vizualizari
09 dec. 2021 08:48

FORJA NEPTUN angajează controlor calitate

Societatea FORJA NEPTUN SRL angajează CONTROLOR CALITATE.