Turul Ciclist al României a trecut sâmbătă pe la Câmpina

Sport (Categoria articolului)

De foarte mulți ani nu s-a mai întâmplat ca Turul României la ciclism să treacă prin zona Câmpinei. S-a întâmplat în acest an, sâmbătă, 4 septembrie, la ediția a 54-a, în cadrul etapei a IV-a, Brașov - București, o etapă de 159,3km.

Plecată la ora 12.00 din Brașov, caravana Turului Ciclist al României a ajuns în zona Câmpinei, pe DN1, la 13.35. După mașinile de poliție și numeroase echipaje pe motociclete, primii au trecut sportivii aflați în evadare. După aproximativ un minut a trecut și plutonul, urmat de restul caravanei - cu mașini ale oficialilor, ale echipelor, ambulanțe și toate cele necesare unei competiții de un asemenea nivel.
Trebuie spus că pe podul rutier care leagă Câmpina și Poiana Câmpina și care se află peste DN1 s-au strâns mai multe persoane, în special copii, care s-au bucurat la trecerea cicliștilor. La rândul lor, motocicliștii și unele dintre mașinile oficialilor și echipelor au salutat publicul, un semn de respect reciproc, care arată că, pe de o parte, câmpinenii sunt interesați de acest frumos sport, iar oficialii știu să-și atragă suporterii de partea lor, totul devenind o sărbătoare a ciclismului românesc.
O experiență intersantă și pentru cei care sunt obișnuiți cu transmisiunile TV din marile tururi cicliste ale Europei - Le Tour de France (Turul Franței), Il Giro (Turul Italiei) și Vuelta (Turul Spaniei), aceasta din urmă fiind chiar în plină desfășurare.
La startul etapei care a trecut prin zona Câmpinei, în clasamentul general conduceau polonezii Jakub Kazkmarek (de la Hre Mazowske Serce Polski), Szymon Rekita (de la Boster ATS Team) și argentinianul Eduardo Sepulveda (de la Androni Giocattoli).
Etapa a IV-a, care s-a încheiat la București, a fost câștigată de cehul Daniel Babor (de la Tufo Pardus Proestejov) cu 3 ore, 19 minute și 20 secunde, urmat de italienii Daniel Smarzaro și Lorenzo Quartucci (ambii de la D'amico um Tools), la o secundă de învingător. În clasamentul general, după această etapă, pe primele locuri se află polonezul Jakub Kazkmarek (de la Hre Mazowske Serce Polski), urmat de românul Serghei Tvetcov (de la Wilfdlife Generation Pro Cycling) - la patru secunde și de polonezul Szymon Rekita (de la Boster ATS Team) - la cinci secunde.

6769 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

761 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România la nivel de handbal feminin juvenil au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

2062 vizualizari
29 nov. 2023 12:47

Președintele CS Câmpina trebuie să demisioneze! O mulțime de argumente și un apel la bun simț, decență și onoare

3 comentarii

Nu vom discuta în acest articol despre persoane, ci despre ocupantul unui funcții publice. Indiferent de numele său, la cum și-a derulat mandatul în ultimii deja mulți ani, președintele Clubului Sportiv Câmpina a ajuns la momentul la care trebuie să plece! Măcar din bun simț, decență și onoare. Dacă le are...

Alte stiri recente

512 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

831 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.