Turul Ciclist al României a trecut sâmbătă pe la Câmpina

Sport (Categoria articolului)

De foarte mulți ani nu s-a mai întâmplat ca Turul României la ciclism să treacă prin zona Câmpinei. S-a întâmplat în acest an, sâmbătă, 4 septembrie, la ediția a 54-a, în cadrul etapei a IV-a, Brașov - București, o etapă de 159,3km.

Plecată la ora 12.00 din Brașov, caravana Turului Ciclist al României a ajuns în zona Câmpinei, pe DN1, la 13.35. După mașinile de poliție și numeroase echipaje pe motociclete, primii au trecut sportivii aflați în evadare. După aproximativ un minut a trecut și plutonul, urmat de restul caravanei - cu mașini ale oficialilor, ale echipelor, ambulanțe și toate cele necesare unei competiții de un asemenea nivel.
Trebuie spus că pe podul rutier care leagă Câmpina și Poiana Câmpina și care se află peste DN1 s-au strâns mai multe persoane, în special copii, care s-au bucurat la trecerea cicliștilor. La rândul lor, motocicliștii și unele dintre mașinile oficialilor și echipelor au salutat publicul, un semn de respect reciproc, care arată că, pe de o parte, câmpinenii sunt interesați de acest frumos sport, iar oficialii știu să-și atragă suporterii de partea lor, totul devenind o sărbătoare a ciclismului românesc.
O experiență intersantă și pentru cei care sunt obișnuiți cu transmisiunile TV din marile tururi cicliste ale Europei - Le Tour de France (Turul Franței), Il Giro (Turul Italiei) și Vuelta (Turul Spaniei), aceasta din urmă fiind chiar în plină desfășurare.
La startul etapei care a trecut prin zona Câmpinei, în clasamentul general conduceau polonezii Jakub Kazkmarek (de la Hre Mazowske Serce Polski), Szymon Rekita (de la Boster ATS Team) și argentinianul Eduardo Sepulveda (de la Androni Giocattoli).
Etapa a IV-a, care s-a încheiat la București, a fost câștigată de cehul Daniel Babor (de la Tufo Pardus Proestejov) cu 3 ore, 19 minute și 20 secunde, urmat de italienii Daniel Smarzaro și Lorenzo Quartucci (ambii de la D'amico um Tools), la o secundă de învingător. În clasamentul general, după această etapă, pe primele locuri se află polonezul Jakub Kazkmarek (de la Hre Mazowske Serce Polski), urmat de românul Serghei Tvetcov (de la Wilfdlife Generation Pro Cycling) - la patru secunde și de polonezul Szymon Rekita (de la Boster ATS Team) - la cinci secunde.

5981 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1198 vizualizari
08 dec. 2021 22:58

Andreea Lungu și Marius Vasile și-au încheiat activitatea la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina și vor continua pentru... CSM Brașov

1 comentarii

Câmpina are de câțiva ani o problemă, pe care niemni nu pare dispus să o rezolve. Copiii care activează la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina își termină perioada de juniorat, trebuie să treacă la nivelul următor - tineret și apoi seniori, dar pentru că în Câmpina nu există preocupare pentru a-i menține pe acești copii la un club local, ei sunt nevoiți să cute alte cluburi din țară pentru a-și continua activitatea.

2011 vizualizari
07 dec. 2021 22:08

Iarina Cojocaru (Barracuda Câmpina) - trei medalii de bronz la Naționalele de Poliatlon de la Bacău

La Bacău, în perioada 2-4 decembrie, a avut loc Campionatul Național de Poliatlon pentru copii 10-11ani, competiție la startul căreia Câmpina a fost reprezentată de sportiva Iarina Cojocaru, legitimată la clubul de natație Barracuda Câmpina, unde este pregătită chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru.

Alte stiri recente

9 vizualizari
09 dec. 2021 08:48

FORJA NEPTUN angajează controlor calitate

Societatea FORJA NEPTUN SRL angajează CONTROLOR CALITATE.

1362 vizualizari
08 dec. 2021 20:15

Punctele de vedere ale partidelor cu reprezentare în CL Câmpina despre construirea unui bloc pe Bulevardul Culturii, lângă Primărie

Am scris, într-un articol anterior, despre intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din municipiul Câmpina, pe terenul unde s-a aflat cândva grădina de vară și care astăzi aparține firmei respective. Aceste teren este la doi pași de sediul Primăriei Câmpina, care este o clădire monument istoric de clasa A - Vila Ștefănescu sau Casa cu Grifoni. Referitor la această situație am cerut un punct de vedere liderilor partidelor cu reprezentare în Consiliul Local, precum și Primăriei Câmpina.