Georgeta Popescu, aproape de finalul unui sezon de iarnă foarte bun

Interviuri (Categoria articolului)

După mai multe luni petrecute în cantonamente și la competiții, Georgeta Popescu, campioana olimpică în proba de monobob, la tineret, s-a întors pentru câteva zile acasă, la Câmpina. Pentru că noi promovăm valorile și v-am prezentat de fiecare dată rezultatele singurei sportive în activitate din Câmpina, care este cetățean de onoare al localității, nu puteam rata ocazia unei discuții pe tema sezonului de iarnă care stă să se încheie.

Georgeta Popescu a participat în acest sezon de iarnă la cantonamente și competiții în Norvegia, Letonia, Elveția, Austria și Germania, iar peste câteva zile va pleca din nou în Austria, acolo unde vor avea loc Campionatele Naționale ale României, pentru că în țara noastră nu există, din păcate, nicio pârtie care să ofere posibilitatea desfășurării acestor întreceri. Campioana noastră și-a prezentat medaliile și trofeele câștigate numai în acest sezon, a vorbit despre fiecare în parte, dar ne-a povestit și cum arată o zi de cantonament la finalul căreia palmele sale arată așa cum se vede într-una dintre imagini. ”Este un sport dur, dar frumos și care îți oferă foarte multe satisfacții”, concluziona Georgeta Popescu.
De asemenea, invitata noastră ne-a mai vorbit despre dificultățile pe care le întâmpină, despre schimbarea antrenorului, despre faptul că, din păcate, noi ca țară suntem prea săraci pentru a ne lupta cu granzii în aceste sporturi de iarnă, exemplul cel mai elocvent fiind cel al echipamentului: ”Eu concurez pe un bob din 2015, pe care am onoarea să-l pilotez după Andreea Grecu și Maria Constantin care este acum antrenoare în Germania. Pentru acest bob, avem o singură pereche de patine, de care trebuie să avem mare grijă. Pentru a face o comparație, germanii, pe care îi mai învingem uneori, chiar și la ei acasă, au în fiecare an bob nou și au câte trei perechi de patine pentru concurs și trei perechi de patine pentru antrenamente”.
În paralel cu sportul, Georgeta Popescu este și studentă în anul III la Facultatea de Educație Fizică și Sport de la Brașov. După Naționalele României din... Austria, pentru câmpineanca noastră va urma o intervenție chirurgicală la genunchi, după o accidentare, iar pentru sezonul viitor de iarnă își dorește să fie și mai puternică, să obțină rezultate și mai bune și... ”echipament cât de cât decent”. Marele ei vis rămâne o medalie olimpică la seniori.

5269 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

3616 vizualizari
19 mar. 2023 21:23

Scurt și la... subiect, cu Nicolae Geantă, profesor la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

2563 vizualizari
16 mar. 2023 21:30

Scurt și la... subiect, cu Geta Sârbu, profesor la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

Alte stiri recente

108 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

102 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.