Georgeta Popescu, aproape de finalul unui sezon de iarnă foarte bun

Interviuri (Categoria articolului)

După mai multe luni petrecute în cantonamente și la competiții, Georgeta Popescu, campioana olimpică în proba de monobob, la tineret, s-a întors pentru câteva zile acasă, la Câmpina. Pentru că noi promovăm valorile și v-am prezentat de fiecare dată rezultatele singurei sportive în activitate din Câmpina, care este cetățean de onoare al localității, nu puteam rata ocazia unei discuții pe tema sezonului de iarnă care stă să se încheie.

Georgeta Popescu a participat în acest sezon de iarnă la cantonamente și competiții în Norvegia, Letonia, Elveția, Austria și Germania, iar peste câteva zile va pleca din nou în Austria, acolo unde vor avea loc Campionatele Naționale ale României, pentru că în țara noastră nu există, din păcate, nicio pârtie care să ofere posibilitatea desfășurării acestor întreceri. Campioana noastră și-a prezentat medaliile și trofeele câștigate numai în acest sezon, a vorbit despre fiecare în parte, dar ne-a povestit și cum arată o zi de cantonament la finalul căreia palmele sale arată așa cum se vede într-una dintre imagini. ”Este un sport dur, dar frumos și care îți oferă foarte multe satisfacții”, concluziona Georgeta Popescu.
De asemenea, invitata noastră ne-a mai vorbit despre dificultățile pe care le întâmpină, despre schimbarea antrenorului, despre faptul că, din păcate, noi ca țară suntem prea săraci pentru a ne lupta cu granzii în aceste sporturi de iarnă, exemplul cel mai elocvent fiind cel al echipamentului: ”Eu concurez pe un bob din 2015, pe care am onoarea să-l pilotez după Andreea Grecu și Maria Constantin care este acum antrenoare în Germania. Pentru acest bob, avem o singură pereche de patine, de care trebuie să avem mare grijă. Pentru a face o comparație, germanii, pe care îi mai învingem uneori, chiar și la ei acasă, au în fiecare an bob nou și au câte trei perechi de patine pentru concurs și trei perechi de patine pentru antrenamente”.
În paralel cu sportul, Georgeta Popescu este și studentă în anul III la Facultatea de Educație Fizică și Sport de la Brașov. După Naționalele României din... Austria, pentru câmpineanca noastră va urma o intervenție chirurgicală la genunchi, după o accidentare, iar pentru sezonul viitor de iarnă își dorește să fie și mai puternică, să obțină rezultate și mai bune și... ”echipament cât de cât decent”. Marele ei vis rămâne o medalie olimpică la seniori.

5775 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

2034 vizualizari
06 sept. 2023 20:05

Scurt și la... subiect, cu antrenorul Roberto Opatchi

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

2994 vizualizari
24 aug. 2023 19:35

Florian Vlădan, noul șef al Poliției Câmpina: ”Am găsit o echipă de polițiști disciplinați și profesioniști”

1 comentarii

După cum v-am anunțat la momentul prezentării sale în funcția de comandant al Poliției Câmpina, comisarul șef Florian Vlădan ne-a oferit în exclusivitate un scurt interviu.

Alte stiri recente

516 vizualizari
03 dec. 2023 10:09

Accident pe DN1, la Bănești. Bărbatul care l-a produs se afla sub influența alcoolului

Duminică dimineață, în jurul orei 9, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre faptul că pe DN1, s-a produs un accident rutier.

455 vizualizari
03 dec. 2023 08:38

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.