Cum va arăta centrul Câmpinei dacă va fi realizat pasajul rutier subteran

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul Alin Moldoveanu a postat pe pagina sa de Facebook un material video despre modul în care vor arăta pasajul subteran și spațiul pietonal de deasupra acestuia. Filmulețul de prezentare a fost realizat de cele două firme care au câștigat licitația pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru cele două obiective, Thadec Engineering SRL București, respectiv Urban Scope București.

În filmuleț se poate vedea cum va arăta pasajul rutier subteran, parcarea subterană din zona Milia, pasajul pietonal subteran din zona Salcie, stațiile pentru transportul în comun (unde se va coborî cu liftul), dar și spațiul pietonal de deasupra pasajului, inelele ocolitoare și legăturile cu Calea Doftanei și Bulevardul Culturii. Vă reamintim faptul că documentația tehnico-economică pentru modernizarea centrului Câmpinei, realizată de cele două firme, este finanțată din fonduri europene prin Programul Operațional Asistență Tenică (POAT), valoarea totală a contractului fiind de 3.160.600 lei.
De asemenea, vă reamintim că Planul Urbanistic Zonal (PUZ) privind modernizarea centrul municipiului este în faza de consultare publică, urmând apoi să intre în dezbaterea Consiliului Local, etapă foarte importantă în derularea acestui proiect. Sunt multe păreri pro și contra acestui pasaj, multe îndoieli, dar și semne de întrebare. Câteva sute de persoane și-au exprimat până acum, în scris, prin mail sau direct la Registratura Primăriei, punctul de vedere legat de PUZ-ul care include pasajul subteran și continuă să vină la Primărie formularele completate, trimise prin poștă.
Pe de altă parte, după cum afirma primarul Alin Moldoveanu la conferința de presă de la începutul acestei luni, centrul Câmpinei oricum va fi spart pentru modernizarea rețelelor de apă și gaze și “atunci cred că este cea mai bună gândire să unim aceste lucrări, pasaj, schimbare conducte de apă cu tot cu branșamente, schimbare rețele de gaze cu tot cu branșamente, pentru a nu mai sparge din nou zona centrală”.
Oricum, până la lucrarea efectivă mai e cale lungă, mai sunt de parcurs niște etape, aprobarea PUZ și apoi aprobarea indicatorilor tehnico-economici, depunerea proiectului pentru obținerea finanțării europene, semnarea contractului, licitația etc. Asta, dacă se va ajunge până acolo și nu vor apărea alte probleme pe parcurs.

6045 vizualizari
9

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 18.08.2022 09:47 Asta chiar ne crede pe toti idioti? Au luat un proiect care e vizibil din avion ca NU e despre Campina si ni-l arata noua: unde scoate el in pasaj atatea benzi? Poate doar daca darama blocurile si toate cladirile de pe BD. Carol. Cum sa ai atata tupeu sa adaptezi un video clar luat de la alt proiect, (nici macar nu au bunul simt sa-l schimbe cumva ca bate la ochi ca e un cu totul alt proiect) si sa-l dai drept PUZ Campina. Deja intrece orice limite, nu ca ar fi avut vreodata vreuna. Asta ne trebuie cand unii aleg asa un individ!
  • diss 18.08.2022 11:32 Filmulețul este f.frumos! Am mai avut un ministru la transporturi care ne-a prezentat o planșă cu zeci de autostrăzi colorate ! Acolo au rămas, așa cum eu sper ca acest pasaj să rămână doar în arhiva de filme a primarului. Rămân la ideea că este un proiect inutil, ținând cont de traficul din Cămpina, extrem de costisitor și care ne va ruina orașul. Între timp Cămpina se degradează pe zi ce trece și devine un oraș tot mai murdar, plin de gropi și nesigur.Au trecut 2 ani și noua administrație nu a realizat absolut nimic notabil pentru Cămpina!😡
  • Dumitru Victor 18.08.2022 11:51 Domnule primar , nu sunt de meserie dar un ”overpass” { vreau sa zic pasaj supra teran } nu ar fi fost mai bun ? Ar fi inghitit si monstrul ala de la soldat , care oricum sta sa cada si de care administratia locala nu reuseste sa scape. Repet nu sunt de meserie , nu stiu cit ar costa sa faci o pasarela , asa cum sunt ”cracii lui Udrea” de la iesirea din Campina , in loc sa sapi pe linga ce are de facut Distrgaz si Hidro Prahova penru schimbarea conductelor de gaz si apa . E treaba de arhitect , constructor + altii si mai ales de bani , desigur. E o inrebare si o parere.Filmulete le pot face tinerii din ziua de azi cu minim efort daca se pricep . Respect pentru ceea ce incercati sa faceti . Macar sa nu ma mai invirt cu zci de minute sa gasesc un loc de parcare pe linga piata ...virsta isi spune cuvintul. Succes!
  • Catalin 18.08.2022 12:18 La cum arată modelul 3D,estimez data de finalizare a proiectului 2039, iar data de finalizare a lucrărilor 2097.Noi vom fi morți iar strănepoții noștri pe Marte.
  • Alex D. 18.08.2022 13:24 O animatie chioara facuta de un incepataor in ale graficii nu poate combate faptul ca aceasta lucrare este o mare prostie si va inseamna transformarea Campinei intr-un santier pentru minim 10 ani! Plus ca nu-si justifica costurile, nu au orase mari precum Clujul, Brasovul sau orase turistice precum Sinaia, ce ne trebuie noua?
  • Stan Magdalena 18.08.2022 13:58 Urat,foarte urat ,vrem sa ne batem joc de acest oraș !!!Își pierde tot farmecul!!!Vise Sf care sper sa nu se realizeze !!!
  • Apostol Rodica 18.08.2022 14:07 Un proiect îndrăzneț, modern, european. Felicitări și mult succes !
  • diss 18.08.2022 15:44 Pentru d.na " Apostol Rodica": să nu uitați să treceți pe la casierie, program luni- vineri 9.30-14.30. Nu e nevoie de buletin, vă cunosc cei de la primărie!🤢
  • odi 21.08.2022 20:52 nu se face. cred ca realizeaza si primarul ca daca incep lucrarile la pasaj, asta e primul si ultimul lui mandat.

Actualitate

1439 vizualizari
29 sept. 2022 20:01

Accident pe Strada Republicii, din Câmpina. Un pieton a fost lovit de o mașină

UPDATE - Victima accidentului este o femeie de 68 ani, care a fost transportată la spital. Conducătorul autoturismului care a produs accidentul este un bărbat de 32 ani. Atât șoferul, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cursul serii de joi, 29 septembrie, în apropierea orei 20, pe Strada Republicii, din Câmpina, a avut loc un accident rutier.

2181 vizualizari
29 sept. 2022 15:14

Târgul de Toamnă de la Breaza va avea loc în perioada 13-16 octombrie

Consiliul Local Breaza a stabilit ca Târgul de Toamnă de la Breaza să aibă loc în acest an în perioada 13-16 octombrie, în același loc ca și la precedentele ediții - Strada Ocinei și străduțele adiacente, Parcul Brâncoveanu, Strada Republicii (zona intersecției cu Strada Ocinei).

Alte stiri recente

423 vizualizari
29 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Programul și delegările

La finalul acestei săptămâni, de vineri după-amiază și până duminică la prânz sunt programate jcurile etapei a 9-a din Liga A Prahova, la fotbal. Iată programul și delegările:

1679 vizualizari
28 sept. 2022 20:11

Două handbaliste de la CS Câmpina, în vederile lotului național de cadete

În perioada 19-28 septembrie, Federația Română de Handbal a organizat, în cadrul "Programului Plan Talent", acțiuni de selecție pentru sportive născute 2008-2009, în vederea formării lotului național de cadete, acțiuni desfășurate în opt centre din țară.