Cum va arăta centrul Câmpinei dacă va fi realizat pasajul rutier subteran

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul Alin Moldoveanu a postat pe pagina sa de Facebook un material video despre modul în care vor arăta pasajul subteran și spațiul pietonal de deasupra acestuia. Filmulețul de prezentare a fost realizat de cele două firme care au câștigat licitația pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru cele două obiective, Thadec Engineering SRL București, respectiv Urban Scope București.

În filmuleț se poate vedea cum va arăta pasajul rutier subteran, parcarea subterană din zona Milia, pasajul pietonal subteran din zona Salcie, stațiile pentru transportul în comun (unde se va coborî cu liftul), dar și spațiul pietonal de deasupra pasajului, inelele ocolitoare și legăturile cu Calea Doftanei și Bulevardul Culturii. Vă reamintim faptul că documentația tehnico-economică pentru modernizarea centrului Câmpinei, realizată de cele două firme, este finanțată din fonduri europene prin Programul Operațional Asistență Tenică (POAT), valoarea totală a contractului fiind de 3.160.600 lei.
De asemenea, vă reamintim că Planul Urbanistic Zonal (PUZ) privind modernizarea centrul municipiului este în faza de consultare publică, urmând apoi să intre în dezbaterea Consiliului Local, etapă foarte importantă în derularea acestui proiect. Sunt multe păreri pro și contra acestui pasaj, multe îndoieli, dar și semne de întrebare. Câteva sute de persoane și-au exprimat până acum, în scris, prin mail sau direct la Registratura Primăriei, punctul de vedere legat de PUZ-ul care include pasajul subteran și continuă să vină la Primărie formularele completate, trimise prin poștă.
Pe de altă parte, după cum afirma primarul Alin Moldoveanu la conferința de presă de la începutul acestei luni, centrul Câmpinei oricum va fi spart pentru modernizarea rețelelor de apă și gaze și “atunci cred că este cea mai bună gândire să unim aceste lucrări, pasaj, schimbare conducte de apă cu tot cu branșamente, schimbare rețele de gaze cu tot cu branșamente, pentru a nu mai sparge din nou zona centrală”.
Oricum, până la lucrarea efectivă mai e cale lungă, mai sunt de parcurs niște etape, aprobarea PUZ și apoi aprobarea indicatorilor tehnico-economici, depunerea proiectului pentru obținerea finanțării europene, semnarea contractului, licitația etc. Asta, dacă se va ajunge până acolo și nu vor apărea alte probleme pe parcurs.

6696 vizualizari
9

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 18.08.2022 09:47 Asta chiar ne crede pe toti idioti? Au luat un proiect care e vizibil din avion ca NU e despre Campina si ni-l arata noua: unde scoate el in pasaj atatea benzi? Poate doar daca darama blocurile si toate cladirile de pe BD. Carol. Cum sa ai atata tupeu sa adaptezi un video clar luat de la alt proiect, (nici macar nu au bunul simt sa-l schimbe cumva ca bate la ochi ca e un cu totul alt proiect) si sa-l dai drept PUZ Campina. Deja intrece orice limite, nu ca ar fi avut vreodata vreuna. Asta ne trebuie cand unii aleg asa un individ!
  • diss 18.08.2022 11:32 Filmulețul este f.frumos! Am mai avut un ministru la transporturi care ne-a prezentat o planșă cu zeci de autostrăzi colorate ! Acolo au rămas, așa cum eu sper ca acest pasaj să rămână doar în arhiva de filme a primarului. Rămân la ideea că este un proiect inutil, ținând cont de traficul din Cămpina, extrem de costisitor și care ne va ruina orașul. Între timp Cămpina se degradează pe zi ce trece și devine un oraș tot mai murdar, plin de gropi și nesigur.Au trecut 2 ani și noua administrație nu a realizat absolut nimic notabil pentru Cămpina!😡
  • Dumitru Victor 18.08.2022 11:51 Domnule primar , nu sunt de meserie dar un ”overpass” { vreau sa zic pasaj supra teran } nu ar fi fost mai bun ? Ar fi inghitit si monstrul ala de la soldat , care oricum sta sa cada si de care administratia locala nu reuseste sa scape. Repet nu sunt de meserie , nu stiu cit ar costa sa faci o pasarela , asa cum sunt ”cracii lui Udrea” de la iesirea din Campina , in loc sa sapi pe linga ce are de facut Distrgaz si Hidro Prahova penru schimbarea conductelor de gaz si apa . E treaba de arhitect , constructor + altii si mai ales de bani , desigur. E o inrebare si o parere.Filmulete le pot face tinerii din ziua de azi cu minim efort daca se pricep . Respect pentru ceea ce incercati sa faceti . Macar sa nu ma mai invirt cu zci de minute sa gasesc un loc de parcare pe linga piata ...virsta isi spune cuvintul. Succes!
  • Catalin 18.08.2022 12:18 La cum arată modelul 3D,estimez data de finalizare a proiectului 2039, iar data de finalizare a lucrărilor 2097.Noi vom fi morți iar strănepoții noștri pe Marte.
  • Alex D. 18.08.2022 13:24 O animatie chioara facuta de un incepataor in ale graficii nu poate combate faptul ca aceasta lucrare este o mare prostie si va inseamna transformarea Campinei intr-un santier pentru minim 10 ani! Plus ca nu-si justifica costurile, nu au orase mari precum Clujul, Brasovul sau orase turistice precum Sinaia, ce ne trebuie noua?
  • Stan Magdalena 18.08.2022 13:58 Urat,foarte urat ,vrem sa ne batem joc de acest oraș !!!Își pierde tot farmecul!!!Vise Sf care sper sa nu se realizeze !!!
  • Apostol Rodica 18.08.2022 14:07 Un proiect îndrăzneț, modern, european. Felicitări și mult succes !
  • diss 18.08.2022 15:44 Pentru d.na " Apostol Rodica": să nu uitați să treceți pe la casierie, program luni- vineri 9.30-14.30. Nu e nevoie de buletin, vă cunosc cei de la primărie!🤢
  • odi 21.08.2022 20:52 nu se face. cred ca realizeaza si primarul ca daca incep lucrarile la pasaj, asta e primul si ultimul lui mandat.

Actualitate

270 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1176 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

291 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1321 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.