Consiliul Local Câmpina va discuta un regulament privind terenurile și clădirile neîngrijite, în vederea supraimpozitării acestora

Social (Categoria articolului)

Miercuri, 28 aprilie 2021, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, în cadrul căreia, printre cele zece puncte aflate pe ordinea de zi, se numără și aprobarea regulamentului privind identificarea și stabilirea criteriilor de încadrare a clădirilor și terenurilor în categoria imobilelor neîngrijite, în vederea majorării impozitului cu până la 500% pentru acestea.

Conform proiectului inițiat de primarul Alin Moldoveanu, regulamentul va fi aplicat de o comisie din care vor face parte reprezentanți ai Poliției Locale, Serviciului Urbanism și Registrului Agricol.
Astfel, criteriile propuse pentru impozitaea terenurillor neîngrijite sunt următoarele: dacă sunt neîntreținute (necosite, vegetație abundentă), nesalubrizate (deșeuri de toate tipurile depozitate) sau împrejmuite necorespunzător (împrejumuirea lipsește parțial sau împrejmuirea prezintă deformări, degradări). În privința clădirilor, acestea vor fi considerate ca fiind neîngrijite în următoarele situații: fațadă degradată, acoperiș lipsă și/sau degradat, ferestre lipsă, geamuri sparte ori lipsa acestora, deșeuri depozitate în interiorul clădirii, pereți lipsă sau deteriorați. În cazul constatării unor terenuri sau clădiri aflate în această situație, proprietarii lor vor avea la dispoziție un termen de două luni (în cazul terenurilor) și șase luni (în cazul clădirilor) pentru a remedia problemele și doar dacă acestea nu vor fi remediate se va trece la supraimpozitare.
În funcția de gradul de neîngrijire al terenului sau clădirii, impozitul va putea fi majorat cu până la 500% față de impozitul de bază stabilit de Consiliul Local. Dacă va fi aprobat, regulamentul va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022, iar majorarea impozitului se va aplica începând cu anul fiscal 2023.

5095 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anomin 28.04.2021 17:18 Oare vor aplica și pentru terenurile și clădirile primăriei acest regulament?? Oare parcul Mitu Chițu de ce îl țin închis?

Social

580 vizualizari
22 sept. 2021 10:38

Rechizite pentru copiii de la Școala Sanatorială Voila, din partea societății Sofprest Protect & Security Câmpina

Pentru reprezentanții societății Sofprest Protect & Security a devenit un obicei ca la fiecare început de an școlar să ofere rechizite unor copii de la școlile din Câmpina și împrejurimi, copii care provin din familii cu posibilități financiare reduse. Anul acesta, darurile societății menționate au fost oferite copiilor de la Școala Sanatorială Voila, structură aparținând de Școala Gimnazială ”Al.I.Cuza”.

3192 vizualizari
20 sept. 2021 09:14

O elevă de la Școala "Al.I. Cuza" din Câmpina, printre câștigătorii Concursului Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor"

1 comentarii

Concursul Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor" este organizat anual de Asociația "Universul prieteniei" din Iași, în parteneriat cu Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. Aproape 1.000 de copii au participat la ediția din acest an, copii din țară, din Republica Moldova și din diaspora (Grecia, Ucraina, Franța, Italia). Este un concurs puternic, iar marea bucurie este aceea că printre câștigători se numără și o fetiță din Câmpina.

Alte stiri recente

2739 vizualizari
21 sept. 2021 22:17

Nici măcar pietonii nu mai pot trece prin parcarea BCR din centrul Câmpinei. Zonele de trecere au fost blocate

3 comentarii

Clădirea frumosă, din sticlă, din centrul Câmpinei, unde se află sediul Băncii Comerciale Române (BCR), dar sediile Trezoreriei și Administrației Financiare, are o mică parcare în partea stângă, privind dinspre pasajul de la ceas. De asemenea, în spatele clădirii, pe domeniul public, cu intrare din Strada Griviței, există o parcare publică. Trebuie să spunem înainte de orice altceva că acest imobil are de puțină vreme un nou proprietar, toate instituțiile enumerate mai sus fiind doar chiriași.

1536 vizualizari
21 sept. 2021 21:49

Guvernul a dat Prahovei (și Câmpinei) 30% din suma necesară pentru refacerea infrastructurii afectate de calamități naturale

Scriam recent despre faptul că municipiul Câmpina  primit 2,75 milioane lei de la Fondul de Intervenție al Guvernului în caz de calamități pentru refacerea unor străzi afectate de alunecările de teren. Prin aceeași hotărâre de Guvern, suma totală alocată județului Prahova este de 118.332.000 lei, din care 25.824.000 lei sunt alocați Consiliului Județean, iar diferența de 92.508.000 lei este împărțită primăriilor. O sumă importantă la nivel de județ, dar insuficientă pentru toate problemele generate de inundațiile din vara acestui an. Practic, suma alocată este de 30% din suma solicitată.