Consiliul Local Câmpina va discuta un regulament privind terenurile și clădirile neîngrijite, în vederea supraimpozitării acestora

Social (Categoria articolului)

Miercuri, 28 aprilie 2021, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, în cadrul căreia, printre cele zece puncte aflate pe ordinea de zi, se numără și aprobarea regulamentului privind identificarea și stabilirea criteriilor de încadrare a clădirilor și terenurilor în categoria imobilelor neîngrijite, în vederea majorării impozitului cu până la 500% pentru acestea.

Conform proiectului inițiat de primarul Alin Moldoveanu, regulamentul va fi aplicat de o comisie din care vor face parte reprezentanți ai Poliției Locale, Serviciului Urbanism și Registrului Agricol.
Astfel, criteriile propuse pentru impozitaea terenurillor neîngrijite sunt următoarele: dacă sunt neîntreținute (necosite, vegetație abundentă), nesalubrizate (deșeuri de toate tipurile depozitate) sau împrejmuite necorespunzător (împrejumuirea lipsește parțial sau împrejmuirea prezintă deformări, degradări). În privința clădirilor, acestea vor fi considerate ca fiind neîngrijite în următoarele situații: fațadă degradată, acoperiș lipsă și/sau degradat, ferestre lipsă, geamuri sparte ori lipsa acestora, deșeuri depozitate în interiorul clădirii, pereți lipsă sau deteriorați. În cazul constatării unor terenuri sau clădiri aflate în această situație, proprietarii lor vor avea la dispoziție un termen de două luni (în cazul terenurilor) și șase luni (în cazul clădirilor) pentru a remedia problemele și doar dacă acestea nu vor fi remediate se va trece la supraimpozitare.
În funcția de gradul de neîngrijire al terenului sau clădirii, impozitul va putea fi majorat cu până la 500% față de impozitul de bază stabilit de Consiliul Local. Dacă va fi aprobat, regulamentul va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022, iar majorarea impozitului se va aplica începând cu anul fiscal 2023.

4776 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anomin 28.04.2021 17:18 Oare vor aplica și pentru terenurile și clădirile primăriei acest regulament?? Oare parcul Mitu Chițu de ce îl țin închis?

Social

2104 vizualizari
08 mai 2021 20:05

Imagini de la cititori. Natură invadată de gunoaie în spatele Școlii de Poliție din Câmpina

Inițiativa noastră de a oferi câmpinenilor posibilitatea să arate întregii comunități imagini surprinse în diverse locuri se bucură de tot mai mult succes. Zilnic primim atât pe paginile noastre de Facebook, cât și pe Whatsapp, la numărul 0733.388.425 diferite imagini, dar și sugestii și ne sunt semnalate unele probleme cu care se confruntă cetățenii. Acum, vă prezentăm o serie de imagini surprinse de Andreea Petcu în spatele Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, în prelungirea Străzii Crișuri și a Aleii Popasului.

2555 vizualizari
08 mai 2021 09:52

”Educație la înălțime”, un proiect național la care participă și cadre didactice din Câmpina

”Este o oportunitate pentru toți profesorii din Câmpina să se conecteze la aceste lecții live și să participe la acest proiect național intitulat Educație la înălțime, unde se pot realiza inclusiv experimente cu copiii la clasă”, a fost concluzia profesoarei Georgiana Moldoveanu, care a participat zilele trecute la acest proiect cu elevii clasei a IX-a de la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina. De asemenea, la această fază a proiectului a mai participat și Laura Iordache, profesor învățământ primar la Școala Gimnazială Centrală.

Alte stiri recente

1535 vizualizari
09 mai 2021 11:52

Oferte speciale pentru Litoralul României și Bulgariei, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

Vara bate la ușă, astfel că în condițiile speciale ale incertitudinilor determinate de pandemia de coronavirus, mulți turiști își îndreaptă atenția spre Litoralul României și Bulgariei. Venind în întâmpinarea dorinței turiștilor, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina a lansat o serie de oferte speciale, cu facilități noi și condiții cât mai bune pentru ca vacanța dumneavoastră să devină o amintire frumoasă.

6055 vizualizari
08 mai 2021 19:52

Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.