Consiliul Local Câmpina va discuta un regulament privind terenurile și clădirile neîngrijite, în vederea supraimpozitării acestora

Social (Categoria articolului)

Miercuri, 28 aprilie 2021, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, în cadrul căreia, printre cele zece puncte aflate pe ordinea de zi, se numără și aprobarea regulamentului privind identificarea și stabilirea criteriilor de încadrare a clădirilor și terenurilor în categoria imobilelor neîngrijite, în vederea majorării impozitului cu până la 500% pentru acestea.

Conform proiectului inițiat de primarul Alin Moldoveanu, regulamentul va fi aplicat de o comisie din care vor face parte reprezentanți ai Poliției Locale, Serviciului Urbanism și Registrului Agricol.
Astfel, criteriile propuse pentru impozitaea terenurillor neîngrijite sunt următoarele: dacă sunt neîntreținute (necosite, vegetație abundentă), nesalubrizate (deșeuri de toate tipurile depozitate) sau împrejmuite necorespunzător (împrejumuirea lipsește parțial sau împrejmuirea prezintă deformări, degradări). În privința clădirilor, acestea vor fi considerate ca fiind neîngrijite în următoarele situații: fațadă degradată, acoperiș lipsă și/sau degradat, ferestre lipsă, geamuri sparte ori lipsa acestora, deșeuri depozitate în interiorul clădirii, pereți lipsă sau deteriorați. În cazul constatării unor terenuri sau clădiri aflate în această situație, proprietarii lor vor avea la dispoziție un termen de două luni (în cazul terenurilor) și șase luni (în cazul clădirilor) pentru a remedia problemele și doar dacă acestea nu vor fi remediate se va trece la supraimpozitare.
În funcția de gradul de neîngrijire al terenului sau clădirii, impozitul va putea fi majorat cu până la 500% față de impozitul de bază stabilit de Consiliul Local. Dacă va fi aprobat, regulamentul va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022, iar majorarea impozitului se va aplica începând cu anul fiscal 2023.

5474 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anomin 28.04.2021 17:18 Oare vor aplica și pentru terenurile și clădirile primăriei acest regulament?? Oare parcul Mitu Chițu de ce îl țin închis?

Social

689 vizualizari
11 aug. 2022 18:20

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

1670 vizualizari
10 aug. 2022 13:42

Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

Alte stiri recente

2083 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21. Ce s-a întâmplat?

293 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I.